Urenlang in de weer zijn met nagels: ik vind het geweldig om te doen! Mede door de Nagelstyling Gelnagels Basis cursus bij Wellness Academie besteed ik steeds meer tijd en energie in deze uit de hand gelopen hobby. Toen we een tijdje geleden de ladiesnight bij Cinemeerse bezochten, leerde wij Daniëlla van het merk Zoya kennen. Zij heeft een webshop met nagellak zonder schadelijke chemische stoffen. We raakte aan de praat en door ons enthousiasme mochten we het product testen. Super tof dus! In het voorgaande artikel over Cosmo liet ik al wat vallen over het merk, maar in dit artikel vertel ik meer over Zoya, haar producten en natuurlijk het eindresultaat. Lees je mee?

Over het merk

Het merk Zoya is sinds een paar jaar bekend in de beautybranche. De lakjes zijn al razend populair in USA en is zelfs al eens bekroond als de best houdbare natuurlijke nagellak door het Women’s Health Magazine. Niet gek, want Zoya staat bekend als merk de BIG10 Free formule. Dit betekent dat het product vrij is van tolueen, kamfer, formaldehyde, TPHP, formaldehyde hars, parabenen, xyleen, ethyl tosylamide, dibutylftalaat en lood. Ook is het gehele assortiment veganistisch en dierproefvrij. De focus van Zoya is daarmee met name gericht op gezondheid en welbevinden van de gebruiker, en hierdoor is het zelfs voor zwangere vrouwen mogelijk om zonder gevolgen deze nagellak te gebruiken.

Zoya Mini Color Lock System

Het eerste item dat ik mocht testen is de Zoya Mini Color Lock System. In dit kleine witte pakketje zitten vier mini benodigdheden, die je zeker nodig hebt om langer van je nagellak te genieten. Het pakket is gevuld met kleine flesjes, wat zeer handig is als ”meeneemkit” voor op vakantie. De basis producten zijn overigens ook verkrijgbaar in grotere hoeveelheden. Maar persoonlijk vind ik dit handiger!

Het eerste product uit het pakket is de Zoya Remove Plus (30 ml). Dit is een milde zeer effectieve 3-in-1 nagellak remover. De remover maakt je nagels schoon, voedt en versterkt je nagels en verwijderd nagellak tot op het laatste restje. De verpakking is schattig en sluit goed. Bij het opendraaien ruikt het product hetzelfde als andere removers, erg overheersend dus. Maar de werking is prima. Je hoeft slechts twee keer te vegen en je oude nagellak is verwijderd. Een goed begin!

Ook zit er een flesje Zoya Anchor Base Coat (7.5 ml) in. Dit product zorgt voor een goede hechting van je nagellak en gaat chippen en verkleuring van de nagels tegen. Voor een langere houdbaarheid van de nagellak.

Het derde item uit het pakket is de Zoya Armor Top Coat (7,5 ml). Dit is de sterkste top coat voor het beschermen van je natuurlijke nagels en het verlengen van de draagtijd van je nagellak.

Tot slot presenteer ik jullie de Zoya Fast Drops. Dit is een vloeistof die je op je nagellak druppelt en ervoor zorgt dat al je laagjes van base coat tot top coat super snel drogen.

Zoya Color nagellak

Daarnaast mocht ik van Danielle nog een kleurtje uitkiezen om te reviewen. Ik koos voor de kleur Spencer. Dit is een rijke caramel kleur, die in principe bij iedere look past. Daarnaast kreeg ik als bonus afgelopen zondag nog een extra kleurtje mee van Cosmo Hairstyling IJmuiden, Bevin. Dit is een mintgroene kleur. Super leuk voor de lente of de zomer!

De Zoya Color nagellakjes zijn verpakt in een vrij groot flesje met een zwarte dop. Bij het openen van het flesje, viel het mij op dat de geur van de nagellak precies ruikt zoals andere lakjes. Dit riep daardoor wel vraagtekens bij mij op, want is het dan wel zo goed voor je nagels? Ik gaf het de voordeel van de twijfel en ging verder met het bekijken van het kwastje. Deze is vrij dun, dus  het duurt iets langer om je nagels te lakken in vergelijking met een dikke kwast.

Bij het aanbrengen van de nagellak word ik blij verrast door de dunne en gelijkmatige substantie. Niet te waterig, niet stroperig. Ik ben nu super benieuwd naar het aanbrengen van de producten. So let’s go!

Hoe moet je het gebruiken?

Zoya adviseert om de volgende vijf stappen uit te voeren voor het beste resultaat, waar je maar liefst 14 dagen van kunt genieten:

Stap 1. De nagels goed schoonmaken/ontvetten met de remover.

Stap 2. De basislak aanbrengen.

Stap 3. De kleur aanbrengen in zoveel lagen dat je zelf tevreden bent met de dekking.

Stap 4. De toplak aanbrengen.

Stap 5. De sneldroog druppels aanbrengen (1 a 2 per nagel is voldoende).

Tip! Denk na elke laag eraan dat het moet drogen voordat de volgende laag erop gaat.

Het resultaat

Eindconclusie: yay or nay?

Daar kan ik heel kort over zijn: ik ben zeer tevreden over de producten van Zoya! De nagellak heeft wat mij betreft alleen maar voordelen. Zo is het product totaal niet schadelijk voor het welzijn van je nagels en lichaam. Hierdoor kunnen ook zwangere vrouwen zorgeloos genieten van verzorgde nagels. Bovendien blijft de nagellak zeker 7 dagen netjes op de nagels zitten zonder het bij te hoeven werken. Daarna komen de eerste barstjes wel in zicht, maar werk het even bij en je geniet er weer 7 dagen van.

Daarnaast maken ze je nagels stevig, en de lak is dunner dan gellak waardoor het sneller droogt en tevens makkelijker te verwijderen is. Al met al kan ik de producten van Zoya iedereen aanraden. Mijn nagels zijn nog nooit zo blij geweest, yay!

De prijs en verkooppunten

Wil je zelf ervaren of de producten iets voor jou zijn? Dat kan! De items zijn  verkrijgbaar via deze webshop. Hier treft je zowel de basis producten als jouw favoriete kleur nagellak. De Zoya Mini Color Lock System kost €33,32 en de Zoya nagellakjes kosten €15,00 per flesje. De prijzen zijn weliswaar aan de hoge kant, maar je doet er vrij lang mee. Daarbij betaal je voor een kwalitatief product en gun je jezelf gezonde nagels.

Let’s talk! Wat is jouw favoriete kleur nagellak?

You future in control – Beyuna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *