Een poosje geleden postte Marijke van Yoga met Evy een Facebook oproep. In haar post vroeg ze wie het leuk leek om een yoga-app te testen. Nou, dat leek mij wel wat. Zoals je in de laatste let’s talk hebt kunnen lezen, heb ik de afgelopen periode best een paar tegenslagen gehad waar de nodige stress bij komt kijken. Yoga is dan voor vele het magische woord om weer even op adem te komen. Ikzelf heb de sport nog nooit beoefend, omdat ik het altijd zo zweverig vind klinken. Maar het relaxte en rustgevende effect spreekt me dan wel weer aan, dus dat wilde ik mezelf niet ontnemen. Ik kreeg daarom het ontdekkingspakket voor beginners cadeau, en inmiddels heb ik alle lessen netjes afgerond. Is yoga iets voor mij als nuchterige Hollander? Ik vertel het vandaag!

De app: Yoga met Evy

Zoals je wel zult begrijpen had ik voor de oproep nog nóóit van de app gehoord. Wat niet gek is, want ik sta blanco in het hele yoga verhaal. Ik deed voordat ik de app downloadde eerst wat research over de makers van de app en daardoor ben ik er achter gekomen dat de Belgische Evy al een aantal jaar bekend staat om haar app met hardloopschema’s. Hierin moedigt ze je bijvoorbeeld aan, terwijl je lekker aan het rennen bent. Haar app is een groot succes, en dat smaakt altijd naar meer! Ze bracht daarom een nieuwe app uit; Yoga met Evy.

Na het aanmelden bij de gratis app kun je kiezen uit diverse pakketten nanelijk: het Ontdekkingspakket, Fundament, Kracht, Stretch, Yoga voor Sporters, Yin Yoga, Vinyasa Yoga en Zwangerschapsyoga. Kortom, voor ieder wat wils. Weet je niet goed wat je moet kiezen? Doe dan eerst de gratis proefles. Hierin maak je kort kennis met de sport. Naar aanleiding van het proeflesje, koos ik bewust voor het Ontdekkingspakket, omdat ik een beginner ben.

Het ontdekkingspakket

Nou, daar ging ik dan hoor. Met een super zacht yogamatje (een dekentje), wat relaxte muziek en de Yoga Met Evy app. Na het instructiefilmpje ging ik aan de slag met het ontdekkingspakket, een pakket dat bestaat uit 10 lessen. De lessen zijn heel divers waardoor je kennis maakt met allerlei soorten yoga.

De tien lessen variëren van softe tot pittige oefeningen. In les 1 bereid je je bijvoorbeeld voor om lekker te gaan slapen, en bij les 5 juist hoe je je dag goed start. Elke les is dus heel anders, en daarom zul je je niet snel vervelen. Ook is het erg fijn dat je tijdens een oefening de les kunt stopzetten, en op een later tijdstip weer hervatten.

Toen ik aan de eerste les begon was ik heel bang dat de oefeningen niets voor mij zouden zijn. Zo stelde ik me voor dat je met je benen in je nek moest of zoiets dergelijks. Maar dat is gelukkig niet zo. Je hoeft absoluut niet lenig te zijn voor de oefeningen, want zelfs ik kan het! Wel moet ik zeggen dat yoga best intensief is. Het ziet er zo ontspannend uit, maar dat valt best tegen. De volgende dag had ik spierpijn op plekken waarvan ik niet eens wist dat daar spieren zaten!

Conclusie

Heeft het gewerkt? Ben ik stressvrij? Nee, ik kan niet zeggen dat ik weer zen again ben. Ik was te gefocust op de app en daardoor had ik niet door of ik het überhaupt goed deed. De instructies waren trouwens wel heel duidelijk, maar toch wilde ik steeds weer even checken of ik wel de juiste houding aannam. Het nadeel van online yoga is dan ook dat je het filmpje nadoet, maar geen idee hebt of je het eigenlijk wel goed doet. Je wordt niet geholpen door een docent, en zo ben je niet echt aan het ontspannen, en dat is jammer.

Máár gelukkig zitten er ook veel voordelen aan het online yoga. Zo kun je een lesje pakken waar en wanneer je maar wilt. Ideaal voor thuis waar je je niet bekeken te voelen als je als “stijve hark” zijnde (just like me) een lesje in de gym pakt. Maar je kunt het ook mee op reis nemen. Handig, niet waar?

Het leukste aan Yoga Met Evy vind ik dat je spelenderwijs kennis maakt met de sport. Ik ben nu namelijk wel overtuigd dat het totaal niet zweverig is, maar je alleen bewust maakt van je eigen lichaam. Yoga is dus heel cool, en iets wat ik zeker vaker wil gaan doen. Vooral les 9 vond ik erg fijn om te beoefenen. Al met al ben ik door de lessen van de app van Yoga met Evy tot de conclusie gekomen dat ik yoga best leuk en interessant vind. Ondanks de twee nadelen kan ik de app wel iedereen aanraden. Vooral als je kennis wilt maken met yoga.

Kosten en verkooppunten

Denk jij nu “die app wil ik ook een keertje proberen?”. Dat kan! De app is beschikbaar voor zowel Android als Apple toestellen, en je vindt hem in de App Store. Het downloaden van de app is helemaal gratis, maar voor de pakketten vragen ze wel een kleine vergoeding van €6,99 tot €7,99. Koopje!

Let’s talk! Zou jij Yoga met Evy app willen proberen?

Het is nú tijd voor yoga!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *