Witte tanden, daar dromen we allemaal van. Want tja, zeg nou zelf. Niemand zit te wachten op een paar gele tanden als je kijkt in de spiegel. Na een intensieve tandenbleeksessie bij Wit Gebit doe ik er alles aan om mijn witte lach bij te houden. Tijdens de Margriet Winter Fair maakte ik kennis met de nieuwe Colgate Max White One collectie. Deze lijn bestaat uit een tandpasta, tandenborstel en whitening pen. Ik kocht de producten en na een paar weken poetsen, deel ik vandaag mijn ervaring met jullie. Lees je mee?

Colgate Max White One

De Max White One lijn van Colgate ligt nu al een aantal weken in de schappen, en het is nu al een regelrechte hit te noemen. Iedereen rent massaal naar de dichtstbijzijnde drogist om de nieuwe collectie van Colgate te bemachtigen. Maar waarom? Simpel! De nieuwe lijn van Colgate zou er namelijk voor zorgen dat je zelf – vanuit je eigen badkamer – een whitening behandeling kan toepassen, zonder chemische stoffen. Hiervoor heb je alleen drie producten nodig.

Colgate ontwikkelde hiervoor de Max White Whitening Tandpasta, Colgate Max White tandenborstel en ingebouwde whitening pen. Deze samenstelling aan items bevatten natuurlijke ingrediënten, die je tanden tot wel drie tinten witter kan maken. Hierdoor krijg je een betoverende witte lach. Gewoon tijdens je dagelijkse routine. Logisch, dus dat iedereen het wilt proberen!

  • De tandpasta

Het eerste product is die ik pakte is de nieuwe tandpasta van Colgate. Deze wondertandpasta zou eventuele vlekken en aanslag op je tanden op milde wijze verwijden en voorkomt daarnaast de ophoping van tandsteen. De tandpasta maakt je tanden in drie weken één tint witter en zorgt ervoor dat ze wit ten alle tijden blijven. Tot zover de beloftes van de werking van het product. De verpakking van de tandpasta is niet speciaal. Rood met een witte dop. Wanneer ik de dop open en een beetje in de verpakking duw, komt er geleidelijk een blauwe pasta uit, die overigens fijn van textuur is en erg aangenaam ruikt. Nice, de verwachtingen liggen nu hoog!

  • De tandenborstel

Maar zonder een tandenborstel kan ik de blauwe tandpasta van Colgate natuurlijk niet testen. Hiervoor heb ik toch echt deze grote tandenborstel nodig. Het model is een tikkeltje ouderwets als je het mij vraagt. De haartjes zijn fijn van structuur en aan de achterzijde zit een hulpmiddel om je tong te reinigen. Maar om de tandenborstel toch ietsjes aantrekkelijker te maken, heeft Colgate ervoor gekozen om een ingebouwde whitening pen in de tandenborstel te verstoppen. Origineel, praktisch en het maakt me heel erg nieuwsgierig naar het laatste product!

  • De pen

Tada, en tot slot productnummer drie: de whitening pen! Deze zat inderdaad goed verstopt in de pen. En ja, dat vind ik eigenlijk best leuk! Het is net een cadeautje in een cadeautje. Afijn, wanneer ik de pen uit de tandenborstel haal, verschijnt er een kleine, rode pen met doorzichtige dop, die gemakkelijk te openen is. In de pen zit een doorzichtige gel, die je op je tanden hoort te smeren nadat je met de bijbehorende borstel hebt gepoetst. De gel-pen heeft blauwe rubberachtige schubben en aan de onderzijde zit een zilveren draaidop. Hier moet je aan draaien, en dan komt de gel vrij. Met het topje van de pen smeer je de gel op je tanden en die laat je vervolgens gewoon zitten en daarna kun je vervolgens onderin de tandenborstel opbergen. Nice!

Hoe werkt de producten?

Het is een vrij eenvoudig systeem. Je begint gewoon met – jawel – poetsen! Hiervoor gebruik je de Colgate Max White tandpasta en de bijbehorende tandenborstel. Deze twee producten zorgen naast een verfrissende smaak en gezonde tanden ook dat eventuele plekken verdwijnen. Daarbij worden je tanden gepolijst. Heb je dat gedaan? Dan ga je aan de slag om je tanden nog witter maken met behulp van de whitening pen. Dit doe je door de pen rechtstreeks op de tanden te plaatsen en de gel te verspreiden. Je hoeft hiervoor niet hard te drukken, lang te wachten of te spoelen. De ‘stay on’ formule doet vanzelf het werk. Het enige wat je nog rest te doen is de pen na gebruik terug in de borstel te plaatsen. That’s it!

Conclusie: yay or nay?

Na meer dan een maand testen, ben ik een klein beetje teleurgesteld. Op de verpakking van de producten staat dat je resultaat ziet bij continu gebruik gedurende drie weken. Dat klinkt veelbelovend, maar helaas moet ik die bewering ontkrachten. Ik zie na ruim vier weken poetsen een vrijwel geen verschil qua kleur. Ondanks dat, ben ik verder wel spreken over de tandpasta in het algemeen. Deze dan wel geen spraakmakende whitening effect, maar biedt wel een verzorgende werking voor mijn tanden én tandvlees. Bovendien heeft de tandpasta een heerlijke mint smaak en deze proeft erg verfrissend. De tandenborstel is vrij groot, maar ligt verder prima in de hand en doet goed zijn werk. Over de gel-pen heb ik overigens mijn grote twijfels. Net als de tandpasta zie ik maar een weinig verschil qua whitening effect. Toch blijf ik voorlopig nog even trouw poetsen met deze producten van Colgate, want wie weet zie ik toch nog resultaat over een paar weken.

De kosten en verkooppunten

De producten de Colgate Max White One lijn hebben verschillende prijzen. De tandpasta kost bijvoorbeeld €3,65 per stuk en de tandenborstel inclusief de whitening pen kosten bij elkaar €12,99. Je kunt deze producten aanschaffen bij winkels zoals Kruidvat, Etos, Trekpleister of online bij Bol.com.

Let’s talk! Wat is jouw favoriete tandpasta? 

You don’t have to brush all your teeth, Just the ones you want to keep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *