Afgelopen maandag presenteerde ik mijn Primark shoplog vol zomerse items voor – jawel – mijn vakantie naar de Nederlandse Antillen. In het artikel hebben jullie onder andere kunnen lezen dat ik een 2 in 1 Hair Straightener én Curling Wand heb gekocht. Zowel mijn krul- als stijltang zijn laatst kapot gegaan, dus toen ik bij Primark liep en deze twee items zag liggen, waagde ik het erop. En zoals beloofd, zou ik een review schrijven over deze apparaten, want was het wel de moeite waard of is het gewoon weggegooid geld? Ik vertel het vandaag!

Wat is een Curling Wand?

Een Curling Wand is een krultang in principe een krultang zonder hendel en klem die je haar vasthoud tijdens het krullen. Zoals je op de afbeelding kunt zien, is het een kegelvormige tang, die je om je haar kunt draaien, waardoor een krul vormt. Het verschil tussen de Curling Wand en traditionele krultang is dat de Curling Wand alleen bestaand uit een tang. Dit maakt deze krultang wat moeilijker in gebruik, maar geeft je daardoor wel des te meer bewegingsvrijheid en stylingsmogelijkheden. Spannend!

De verpakking/looks van de Curling Wand

De Curling Wand is verpakt in een zwarte, kartonnen doos. Hierop staat het product afgebeeld, de prijs, de naam van het product en allerlei specificaties waaraan de Curling Wand aan voldoet. Bij het openen van de doos valt er een gebruiksaanwijzing uit. Handig, kan ik die gelijk even doorlezen. Hierin staat precies hoe je het kunt gebruiken en de andere standaard gegevens zoals waaruit het product bestaat. Daarna haal ik de Curling Wand uit de verpakking, welke zit verpakt in een plastic zakje. De Curling Wand zelf is zwart en heeft goud/bronzen details.

Er zit een redelijk lange snoer aan, waardoor je gemakkelijk kunt bewegen. Om de Curling Wand te verwarmen, dien je het zwarte aan- en uit knopje in te drukken. Wanneer je dit doet, begint de tang te verwarmen. Dit gaat best snel en dat is fijn. Zeker als je haast hebt. Het duurt ongeveer 60 seconde. Je kunt trouwens door middel van het rode led-lampje zien dat het apparaat aan is. Ik zeg handuuug! De handvat van de Curling Wand is goud, rond en ligt stevig en goed in de hand. De tang, is zoals ik al eerder vermeldde, heeft een kegelvormige tang en bevat aan het einde een plastic stukje waar je eventueel op kunt steunen tijdens het krullen. Ik moet toegeven dat de tang er best cheap uitziet, maar goed het gaat natuurlijk om het resultaat; krullen. So let’s try!

Hoe gebruik je het?

Was je haar, droog het en breng een heat protecting spray aan. Verdeel je haar daarna in lokken. Pak een lok en zet de punten vast met je hand. Let hierbij wel op dat het haar er glad in ligt, anders maak je een knik in de punten. Nadat je het haar hebt vastgezet met je vingers, rol je het haar om de tang naar buiten en ga je door naar boven totdat je bijna aan de aanzet bent. Vervolgens laat je je haar los en haal je de tang voorzichtig uit je haar. En voilà: langs je hoofd glijden mooie krullen naar beneden!

Conclusie: yay or nay?

Ik ben best tevreden over de Curling Wand van Primark. De tang is makkelijk in gebruik, wordt snel warm en het resultaat is mooi en blijf lang zitten. Het enige nadeel is dat je haar snel verzakt op de tang. Je moet daarom goed op je houding letten en blijven kijken wat je aan het doen bent. Logisch, maar ik merk dat ik soms toch niet altijd op let tijdens het krullen. Het eindresultaat vind ik overigens verbijsterend mooi. Het zijn hele speelse krullen geworden en zien er ook nog eens heel classy en natuurlijk uit. Het past dan ook goed bij elke look, dus ik neem de Curling Wand ook mee op vakantie. Leuk voor de foto’s, hihi! Al met al ben ik helemaal happy met de Curling Wand en dat voor slechts €11,00 per stuk. Ik zeg; koopie, koopie!

Wat is een 2 in 1 Hair Straightener?

Een 2 in 1 Hair Straightener is plat gezegd een stijl- en krultang in 1. Dit apparaat zorgt ervoor dat je zowel je haar kunt krullen als glad stijlen.

De verpakking/looks van de 2 in 1 Hair Straightener

Het apparaat heeft net als de Curling Wand een constante temperatuurregeling van 180°C. met Led aanduiding en is uitgerust met een keramische coating op de verwarmingsplaten. Deze coating zorgt ervoor dat de beschadigde haarschubben tijdens het stijlen weer mooi glad worden wat resulteert in een gezond en glanzend effect.

De Straight & Curl heeft net als de Curling Wand een korte opwarmtijd, is vergrendelbaar, heeft een meedraaiend snoer en wordt geleverd in een zwarte doos met handleiding.

Hoe gebruik je het?

Qua techniek dien je het volgende te doen. Was je haar eerst, droog het en spuit er een heat protecting spray door. Verdeel het haar vervolgens in verschillende lokken. Plaats de 2 in 1 Hair Straightener om een haarlok, knijp deze dicht en houd de tang horizontaal. Draai de stijltang nu zo, dat de haarlok zich om de tang begint te wikkelen. Probeer de tang in eerste instantie niet meer dan één keer rond te draaien. Schuif de 2 in 1 Hair Straightener nu langzaam richting de punten van het haar, zodat je haarlok door de tang glijdt. Dit doe je totdat het haar uit de tang valt.

Conclusie

In vergelijking met de Curling Wand ben ik een beetje teleurgesteld in 2 in 1 Hair Straightener. Het gebruik van de tang vind ik namelijk onprettig. Bij het gebruik van de tang heb ik namelijk heel erg mijn vinger verbrand. Je kunt dus wel stellen dat de tang goed op temperatuur was. Het duurde slechts twee seconde en de blaar zit er nu al een paar dagen. Best wel vervelend! Ik vind het dus echt een onding. Niet alleen omdat ik mijn vinger heb verbrand, maar ook omdat hij niet lekker in de hand ligt en niet het gewenste resultaat geeft. Ik zou de 2 in 1 Hair Straightener dan ook niet aanraden. De 2 in 1 Hair Straightener kost €14,00 en eerlijk gezegd vind ik dat best prijzig voor hetgeen wat je krijgt. Gelukkig heb ik de Curling Wand, deze maakt mij wel heel erg blij!

Wat vind jij een fijn product om je haar mee te stijlen?

Sorry, I can’t hear you over the volume of my hair.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *