Jouw kookweek receptenboek van Aviko

Afgelopen vrijdag kreeg ik onverwachts een pakketje binnen. Wat zou dat nou zijn? Ik had werkelijk geen idee. Altijd leuk zulke verrassingen! Nieuwsgierig maakte ik de doos open, en zag in één oogopslag het gratis receptenboek genaamd ‘Jouw kookweek receptenboek’ van Aviko. Oja! Ik was alweer helemaal vergeten dat ik die had besteld. Inmiddels heb ik het boek helemaal uitgepluisd, dus werd het tijd voor een review. Kijk je mee?

Over Aviko

Aviko is één van de grootste aardappelverwerkers ter wereld. Het bedrijf bestaat al sinds 1962, en is in 110 landen actief. Bij Aviko hebben ze duurzame producten, doordat Aviko zich focust op de omgeving. Hoe beter de omgeving; hoe beter de aardappel natuurlijk! Het ruime assortiment van Aviko bestaat uit: Rösti’s, patat (met schil, zonder schil, dikke en dunne patat), aardappeltjes enzovoort, enzovoort.

De vormgeving en inhoud

Het boek is in hardcover vorm wat ik er altijd mooi uit vind zien. De titel is met sierlijke letters geschreven. De kaft heeft een mooie foto van één van de recepten die in het boek staat wat er natuurlijk erg lekker uitziet. Verder begint de inhoud met een leuke inleiding over het boek en wat je met een aardappel kan maken, en ik kan je vertellen dat is super veel! Jummie! Vervolgens is er een inhoudsopgave met de recepten die in het boek staan die onder handige categorieën staan, waaronder; Vlot & vers dag, Uitprobeer dag, Snelle hap dag, Uitgebreid koken dag, Zoete inval dag en Snack dag. Per pagina zie je verder heerlijke recepten staan waar producten van Aviko in voor komen. Ook staan er prachtige foto’s in het boek waar je van gaat watertanden!

image

De kaft van het Aviko kookboek

image

Natuurlijk heb ik een recept uitgeprobeerd, want ik kon de verleiding niet weerstaan. Dit leek mij een lekker recept:

Recept Gehaktballetjes in honing-mosterdsaus met spinazie

Voor 4 personen. Bereidingswijze: 25 minuten. Oven: 15 minuten.

De ingrediënten:

image

De bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ik heb in plaats van patat Rostï’s gebruikt omdat ik al de hele dag patatjes bak, haha 😉 Leg in mijn geval dan de Rösti’s (of patat) op de ovenschaal en bak deze in de voorverwarmde oven 15 min.

Stap 2. Verhit ondertussen in een braadpan de helft van de olijfolie (2 eetlepels). Bak de gehaktballetjes in vijf tot tien minuten rond om bruin aan. Schep vervolgens de balletjes uit de pan (zonder de olie). Ik heb zelf gehakt balletjes gedraaid en was rond de tien minuten daar extra mee bezig. Natuurlijk kan je de balletjes ook zo kopen. (500 gram).

Stap 3. Voeg de honing toe aan het bakvet (1,5 eetlepel). Als er wat is aangebakken roer dat dan los met een spatel. Schenk de slagroom erbij (200 ml.) en laat de saus tot gewenste dikte doorkoken.

Stap 4. Roer de mosterd door de saus. (1,5 eetlepel). Leg de gehaktballetjes terug in de pan en houd het op laag vuur warm.

Stap 5. Verhit in een wok de overige olijfolie (2 eetlepels). Voeg de spinazie per handje toe en laat elke portie goed omscheppend slinken. Laat het vocht verdampen voordat je de volgende hand toevoegt met spinazie. Breng de spinazie naar wens tot smaak met peper en zout.

Stap 6. Tot slot zou je eventueel de gehaktballetjes nog kunnen bestrooien met dille.

Tip! Lijkt je dit recept lekker? Voeg hem toe aan je zelfgemaakte kookboek, zoals in deze DIY!

image

Conclusie

Het receptenboekje is erg leuk, en duidelijk in het uitleggen van het bereiden van een gerecht. Er staan genoeg recepten in die je makkelijk (en soms wat moeilijker) in elkaar kan flansen. Zelfs voor amateurkoks, haha 😉

Ook het gerecht wat ik had gemaakt vond ik erg lekker. Ik had nog nooit zo spinazie gegeten alleen uit de diepvries. Nu moet ik zeggen dat ik dit ook erg lekker vond. Weer een stap uit mijn comfortzone laten we maar zeggen. Ik ga dit zeker maken de gehaktballetjes waren erg lekker in combinatie met de honing-mosterd saus. My tummy is happy again.

Bestel jouw gratis receptenboek!

Wil je dit boek ook hebben? Dat kan! Deel jouw kookweek met Aviko en ontvang de gratis ‘Jouw kookweek receptenboek’ t.w.v. €19,95. Of het nu gaat om een ‘Vlot & Vers dag’, een ‘Uitgebreid Koken dag’ of om jouw ‘Snackdag’, voor elke gelegenheid is er een speciaal recept. Ga naar de website van Aviko en haal dit te gekke kookboek vandaag nog in huis. Ik zeg doen!

Ga jij dit gratis kookboek bestellen?  

Veel liefs, Gaby

Met goed eten is het elke dag feest aan tafel.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.