Een paar weken geleden vertelde ik al over mijn interesse voor boeken. Met name boeken over lifestyle hebben mijn voorkeur. Het is eigenlijk best grappig hoe mijn interesses door de jaren heen zijn veranderd. Vroeger maakte je me namelijk helemaal niet blij met een boek. Maar nu wel! Ik geniet er zelfs van. Heerlijk zo’n rust momentje voor mezelf. Een kopje thee erbij en het ontspannen kan beginnen. Inmiddels staan er al zo’n tien boeken op mijn bureau en laatst breidde ik mijn collectie uit met het boek I Love Health van Daisy Oppelaar. Ik heb hem helemaal gelezen en vandaag vertel ik je meer over dit boek. Lees je gezellig mee?

De schrijfster

De healthy fanaten onder ons kennen haar waarschijnlijk al. Ik heb het over Daisy Oppelaar, de schrijfster van dit boek. Deze spontane meid uit Amsterdam is bekend van haar succesvolle blog I love health. Zij post hierop al een aantal jaar leuke artikelen over haar passie voor gezondheid, sporten en goede voeding. De blog is vooral een succes geworden door haar eenvoudige recepten, top 10 lijstjes en allerlei gezondheidstips.

De inhoud en vormgeving

Laat ik beginnen met de kaft, want jeetjemineetje! Die ziet er uit om door een ringetje te halen. Niet te veel poespas. Gewoon lekker simpel en je ziet direct heel duidelijk waar het boek over gaat; healthy!

Bij het openslaan van het boek zie je een overzichtelijke inhoudsopgave. Zoals je op de afbeelding kunt zien, bestaat het boek uit vier hoofdstukken, een dankwoord en een handige register.

In het eerste hoofdstuk stelt Daisy zich aan je voor. Heel persoonlijk, maar erg leuk! Je leest hierin bijvoorbeeld meer over haar achtergrond, studie en hoe haar interesse voor een healthy life is ontstaan. Maar ook hoe zij persoonlijk op een gezonde manier invulling geeft aan haar leven.

In het tweede hoofdstuk “health” vertelt Daisy over gezond afvallen, welke inkopen te doen voor het eten, informatie over superfoods en allerlei weetjes en tips over diverse voedingsmiddelen.

In het derde hoofdstuk “sport” vertelt Daisy onder andere over haar passie voor yoga, hardlopen en krachttraining. Ook in dit hoofdstuk tref je weer handige lijstjes en trainingsschema’s. Hoe pak je dit bijvoorbeeld het beste aan? Daisy vertelt het je allemaal!

Het laatste hoofdstuk (en mijn favoriet) gaat over “food”. Hierin zijn recepten opgenomen, die voor haar bij een gezonde levensstijl behoren. De recepten variëren van ontbijt en lunch, tot diners, snacks, sweets en drankjes.

Het zijn allemaal recepten die heel gemakkelijk zijn om te maken. Het leuke en vernieuwende aan dit boek is dat Daisy per gerecht drie variaties laat zien. Bijvoorbeeld drie recepten met eieren.

Overige boekinformatie

Taal: Nederlands – Doelgroep: jongvolwassenen – Afmetingen: 247 x 178 x 24 mm – Gewicht: 736 gram – Verschijndatum: oktober 2015 – Druk: eerste druk uit het jaar 2015 – Aantal pagina’s: 208 pagina’s – ISBN: 9789021560137 – Uitgever: VBK Media

Yay or nay?

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Na twee middagen had ik hem al uit. Het boek is op een hele leuke en spontane manier geschreven. De schrijfstijl is goed te vergelijken met een glossy en daardoor leest het makkelijk weg. Het is absoluut een boek voor de healthy chicks onder ons. Maar ook voor meiden die hun lifestyle willen beteren, is dit een onwijs leuk en leerzaam boek. Ik heb vooral erg veel geleerd van de lijstjes, schema’s én inzichten. Toch vond ik het hoofdstuk met recepten het aller leukste gedeelte van het boek, want ze zijn allemaal zó vernieuwend (en lekker). Kortom: zoek je een boek dat gaat over food, sport, health and more? Dan raad ik dit boek aan!

De prijs en verkooppunten

Het boek I Love Heath van Daisy Oppelaar is verkrijgbaar in iedere boekhandel of online voor de adviesprijs van €20,00. Maar je kunt ook even op Marktplaats kijken. Daar staat het boek regelmatig te koop voor een nog leuker prijsje!

Heb jij dit boek al gelezen? Zo ja, voel je vrij om jouw ervaring in de comments te delen.

Take care of your body. It’s the only place you have to live – Jim Rohn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *