De winter komt er weer aan. Het is al een stuk kouder buiten. Ik loop alweer met mijn winterjas aan! Eigenlijk houd ik niet zo van de koude winterdagen, al vind ik de feestdagen wel altijd gezellig. Ook vind ik het winterse eten erg lekker. Daar kan ik me altijd op verheugen. Ik bedacht laatst welk gerecht ik het lekkerst vond. Ik kwam uit op hutspot. Maar ik wilde toch iets meer maken dan alleen een hutspot gerecht. Ik keek rond in de Albert Hijen en zag tot mijn verbazing gekleurde wortels liggen. Een zakje met gele, paarse, en oranje wortelen. Hmm, zou dat lekker zijn? Let’s give it a try!

De ingrediënten voor de gekleurde hutspot

Voor ongeveer 3 personen. Voorbereiding: 15 min. Bereiding: 10 min. Wachttijd: 15 min.

 • Regenboog wortelen (600 gram)
 • Aardappelen kruimig (1 kilo)
 • Hamburgers met bacon (2 stuks)
 • Zakje jus met uitjes
 • Witte uien (2 stuks)
 • Rode ui (een halve)
 • Bouillon blokje (1 blokje)
 • Een snufje peper en zout
 • Melk
 • Olijf olie
 • Knoflook (2 teentjes)

De bereidingswijze

Stap 1. Schil de aardappelen en snijd ze door midden. Doe ze in een grote pan. Daarna snijd je de bovenkant van de wortelen eraf en schil je de wortels met een dunschiller.
Stap 2. Doe de wortelen in de keukenmachine met het rasp opzet stuk. Als je geen keukenmachine hebt kan je de wortelen zo fijn mogelijk snijden.
Stap 3. Haal het schil van de uien en snijd die ook fijn of versnipper ze ook door de keukenmachine. Dit alles kan bij de aardappelen in de pan met het bouillonblokje en twee teentjes knoflook. Voeg vervolgens een beetje kokend water toe zodat de aardappelen onder water staan. Laat dit tien minuten op hoog vuur staan op een grote pit.
Stap 4. Als de aardappelen iets zachter zijn kan je het vuur op middelhoog zetten. De hamburgers met spek zijn nu aan de beurt. Doe ze in een koekenpan met olijfolie. Zet deze op middelhoog vuur op een middel pitje.
Stap 5. De aardappelen moeten nog vijftien minuten. Houd het vlees ondertussen in de gaten dat het niet aanbrand. Als de aardappelen gaar zijn kan je de hutspot afgieten. Stamp de aardappelen en wortelen fijn. Voeg een scheutje melk toe zodat de hutspot wat smeuïg wordt.
Stap 6.Proef een beetje op een klein lepeltje om te proeven of het zout genoeg is. Voeg zout en peper toe naar wens. Ik gebruik zee zout en zwarte peper.

Bijna klaar…

Stap 7. Het vlees is inmiddels ook klaar. Doe het vlees op de borden. Laat het vet van het vlees en olie in het pannetje zitten. Met dat vocht kan je de jus nog aanmaken. Voeg een klein beetje water toe aan het vocht van het vlees in de koekenpan die nog op laag vuur staat. Zet het vuur wat hoger als je het water toe hebt gevoegd. Wacht tot het kookt en voeg het halve zakje jus toe. Als je wat meer jus nodig hebt kan je het hele zakje toevoegen.

Stap 8. Ondertussen kan je de hutspot op het bord scheppen naast het vlees. De jus is daarna ook lekker dik geworden, hoe dikker hoe beter vind ik. Haha.
Als je de jus wilt toevoegen aan de hutspot ziet het er leuk uit als je een kuiltje in de hutspot maakt waar de jus in kan. Dat kan simpel door de lepel met jus erop in de hutspot te drukken en dan de jus erin te laten lopen.

image

Jummy in my tummy!

De hutspot is zeker een aanrader. Het heeft iets meer smaak en het is gewoon leuk om tegen mensen te zeggen dat ik gekleurde wortelen heb gegeten. Ik zal dit zeker vaker zo maken.

Wat vind jij van dit recept en ga je het proberen? 

Veel liefs, Gaby

When the winter is coming i love to eat.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *