Homemade tomatensoep

Eigenlijk lust ik geen tomaten, maar tomatensoep en ketchup lust ik wel. Nu wilde ik uitproberen of tomatensoep lekker was als ik het echt vers maakte. Van hele tomaten. Ik heb me laten inspireren door Jamie Oliver. Ik had zijn programma’s gezien en zag dat je veel leuke dingen kon doen met een keukenmachine. Hij maakte bijvoorbeeld ook tomatensoep van hele tomaten. Hij voegde ook room toe en wat kaas, je kan verschillende dingen toevoegen wat je zelf lekker vind. In de keukenmachine is alles mogelijk. Grote plakken of stukken of juist heel fijn. Het is erg gemakkelijk en binnen een no time is je groente gesneden zodat je alsnog lekkere verse groente kan gebruiken en er niet zo veel snij werk meer aan hebt. Ik ben erg blij met het apparaat. Dit is de eerste keer dat ik hem gebruik.

Wat heb je nodig voor de soep?
-Vermicelli
-2 stukken kipfilet (Je kan ook gehakt gebruiken natuurlijk.)
-Een zak soep groente
-1 kilo tomaten
-1 rode peper
-1 witte of rode ui
-Een scheutje olijfolie
-Knoflook 2 teentjes
-Zakje 4 uur cup A soup tomaat crème. 😉

Stap 1. Bak de kip in de soep pan alvast gaar in olijfolie.

Stap 2. Ik heb mijn keukenmachine gebruikt voor het pureren van de tomaten, maar dat kan ook prima in een blender. De kilo tomaten pureer je in je machine.

Stap 3. Snijd de ui fijn. Of wat grover wat je zelf lekker vind.

Stap 4. Snijd de peper in plakjes. Haal de zaadjes eruit. Dat kan je makkelijk doen door onderkant eraf te snijden, de peper tussen je handen te nemen en simpel een wrijvend gebaar te maken zodat de zaadjes er van onder uitvliegen. Doe dat boven een wasbak of prullenbak.

Stap 5. De kip is nu gaar. Je voegt de gepureerde tomaten toe en de gesneden groente. De ui en de peper en knoflook kunnen ook toegevoegd worden.

Stap 6. Dat laat je warm worden, met gemiddeld vuur hoogte. Als het goed warm is kan je één liter gekookt water toevoegen (kan je gewoon in de waterkoker van te voren doen) plus ander halve strook vermicelli.

Stap 7. Daarna voeg je een zakje tomaten crème soep toe van cup A soup. Of tomaten puree kan ook.

Stap 8. Dat breng je al roerend aan de kook.

Stap 9. Zet nu een laag vuur aan, deksel op de pan en lekker laten pruttelen.

Daarna kan je lekker een ciabatta in de oven opwarmen met wat kruiden boter of zonder iets erop voor bij de soep.
Als je niet van pittig houd zou ik de peper er niet in doen.

Conclusie

Ik vond de soep redelijk pittig maar ik hou daar wel van. Ik was eigenlijk ook vergeten de zaadjes uit de peper te halen, haha. Alsnog was het een lekkere goedgevulde soep dat ook nog gezond is. Ondanks dat ik geen tomaten lust vond ik het lekker dus het is voor jullie zeker het proberen waard! Je zou de soep eventueel ook in kunnen vriezen.

Heb jij wel eens tomaten soep gemaakt van hele tomaten? Hoe smaakte die?

Veel liefs, Gaby

Happiness is… Homemade soup.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *