Hoe verf je je eigen haar van bruin naar blond en andersom?

Blond haar leek me weer een keer erg leuk dus besloot ik mijn haar begin januari blond te verven. Dit deed ik zelf om geld te besparen, onder het mom van geld sparen door minder uit te geven. Dit was ook gelukt. Doordat ik donker van mezelf ben kreeg ik al vrij snel uitgroei. Na een maand valt dat nog mee, maar na twee maanden werd dit al heel erg zichtbaar. Dus zou ik elke maand mijn uitgroei bijna moeten verven. Dit is niet de enige reden waarom ik weer naar mijn eigenkleur ben overgegaan. Ook vond ik mijn eigen kleur mooier staan dan het blonde al was het blonde haar wel even wat anders. In dit artikel vertel ik hoe ik mijn haar blond heb gekregen en hoe ik het weer terug heb gekleurd in mijn eigen kleur.

Waar haal ik mijn producten?

Als eerst moet ik vertellen dat ik mijn spulletjes meestal bij de kapperservice Produo koop. Zo weet ik zeker dat de kleuren mooi en goed zijn. Ze hebben verschillende merken van verschillende prijzen. Iedereen denkt vaak dat de kapperservice duur is, maar dit valt echt mee. Je hebt een tube nodig met haarkleuring en een flesje oxidatie van een bepaalt procent om de kleuring mee te mixen. Daar vertel ik zo over. Op de website van Produo kan je precies vinden waar er een kapperservice bij jou in de buurt zit. In Heemstede zit een grote, maar daar kan je dacht ik alleen heen met een Produo kappers pas. Je kan voor de zekerheid even bellen voordat je erheen gaat. Bij de kleinere winkeltjes kan je sowieso heen om spullen te halen.

Van bruin met high-lights naar blond

Als eerste heb je blondeer nodig om je haar lichter te maken. Je kan gekleurd haar niet lichter kleuren met verf, maar alleen met blondeer poeder en oxidatie. Ik nam de poeder en een oxidatie van 6% mee omdat ik niet al te licht wilde. De oxidatie van 6% licht namelijk tot twee tinten op. Dus als je een kleurhoogte 6 hebt (donker blond) kan je naar een kleurhoogte 8 (midden licht blond). Dit was voor mij prima en de blondeer kleurt dan wat langzamer dan met 9% aangezien ik niet zo snel ben, haha. Dus ik mengde de blondeer (eerst het halve zakje, je kan altijd nog bijmaken) en dezelfde hoeveelheid oxidatie zodat je een glad dikkig papje krijgt. Ik zette mijn haar in een klem en haalde wat onderste haar eruit waarmee ik begon. Gebruik altijd handschoentjes tijdens het kleuren! Dit voelt anders niet lekker op de huid. En was je haar een dag of als het kan twee dagen van te voren, niet de dag als je gaat kleuren. Zo zette ik alle blondeer in mijn haar, pluk voor pluk.

Mijn haar voor het blond verven.

Een kleuring erover heen zetten

Als je de kleurtint licht genoeg vind kan deze uitgespoeld worden. Mijn haar kwam er geel uit! Geen zorgen, daarom moet je er een normale kleuring overheen zetten met dezelfde kleurhoogte als waarin je je haar hebt geblondeerd. Als je dit niet weet kan je voor dat je je haar gaat kleuren advies vragen bij de kapperservice die hebben mij ook geholpen. Mijn kleurhoogte was 8 en de highlights die ik al had waren kleur hoogte 9 geworden. Dus koos ik een verving van kleurhoogte 8 en dan een karakter kleur (het cijfer na de punt) met wat paarsig erin nummer 2 (violet). Want paars is de tegenover gestelde kleur van geel. Zo trek je het gele uit je haar. Vandaar dat zilvershampoo paars is. Ik zette een 8.02 erover heen, en weg geel haar! Het kan zijn dat over een paar weken dat het gele weer een beetje zichtbaar word. Dit hoeft niet, het kan. Je kan dan gewoon dezelfde kleuring eroverheen doen. Of met zilvershampoo wassen, doe dit 3 keer in de week. Na zes weken kan je je haar weer verven, dan is je haar weer herstelt.

Met blond haar 8.02 highlights kleurhoogte 9.

Van blond weer terug naar bruin haar

Ik vond het blonde haar me leuk staan, maar toch kreeg ik al zo snel een uitgroei! Dus besloot ik dat ik mijn eigen haar kleur terug wilde. Dit staat eigenlijk toch het mooist. Belangrijk is dat je kijkt naar je blonde kleur. Zit hier veel warmte in? Een gelige/oranje gloed? Of is het juist assig? Als je een assige/koude gloed hebt over je haar is het belangrijk dat je het eerst voorpigmenteerd! Dus dan maak je je haar eerst rood met een schuimverving. Daarna kan je je haar verven met de gewenste bruine kleur. Waarom voorpigmenteren? Als je dit niet doet word je haar groen. Dit zie je misschien niet meteen, maar na een paar keer wassen zie je dat je kleur lichter word door het blonde haar wat erdoor heen komt. Dit word dan groenig.

Na het verven van de 7.1

Je haar verven als je blond haar hebt met een warme gloed

Als je blond bent met een warme gloed hoef je het in principe niet voor te pigmenteren. Dat zei de kapperservice tegen mij, maaaaar; ik ben hier wel een voorstander van. Want ik heb mijn kleur iets donkerder gemaakt. Ik had een 8.02 en ik wilde iets donkerder 7.1. Dit werd alleen in het begin erg donker. Na een paar keer wassen werd de kleur lichter, toch leek er een beetje een groenige gloed over te zitten in het zonlicht. Dus daarom ben ik wel een voorstander van voorpigmenteren. Het word niet groen en de kleur loopt minder snel terug (dat het weer lichter word). Heb je een groene gloed over je haar in het zonlicht? Geen paniek! Doe wat tomatenpuree of ketchup in je haar en laat dit even 10 tot 15 minuten intrekken. Spoel het uit en was uiteraard je haar en weg groene gloed! Dit kan je ook doen als je haar groenig is geworden door het zwemmen in het zwembad (chloor).

Eindresultaat

Ik hoop dat ik het duidelijk heb uitgelegd. Als je nog vragen hebt kan je deze onder dit artikel bij de reacties vragen. Mijn haar is bij mijn uitgroei dezelfde kleur als mijn eigen haar. De lengten en punten zijn wat lichter door de highlights, maar dit is gewoon heel moeilijk om dit weer in 1 kleur te krijgen. Maar dat lichtere vind ik wel leuk staan. Als mijn uitgroei maar niet zo opvalt, en dat is niet het geval ;). Als je het niet snapt of niet weet hoe je je haar om met turnen in donker of licht ga dan voor de zekerheid naar de kapper! En als je het toch zelf wilt doen vraag dan hulp aan de kapperservice die schrijven alles voor je op ook de verhoudingen van de kleuring en oxidatie.

Verf jij je haar ook weleens zelf?

We all love beautiful colored hair.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.