Hizi Hair review

Het is mooi weer, het zonnetje schijnt! Wij willen de zon weer in onze haren laten schijnen! Dus nemen we een kijkje bij de kapsalon Hizi hair.

Over Hizi Hair
De naam Hizi hair betekent eigenlijk He She hair. Het is een franchise bedrijf die meer dan zestig winkels heeft. Ook heeft dit bedrijf een bepaalt concept wat ervoor zorgt dat het een goedlopend bedrijf is.

Het concept
De beschikbaarheid: Hizi Hair is zes dagen per week open. Ze werken zonder afspraak, dus kan je langskomen wanneer het jou uitkomt! Alleen op zondag is de salon gesloten.

Klant is koning: Ook is het standaard dat je tijdens het wachten een drankje aangeboden krijgt. Je kunt lekker een tijdschriftje lezen. Tijdens een wasbehandeling kan je genieten van een massage stoel, terwijl je een heerlijke wasmassage krijgt met een bijpassende shampoo voor je haar van het L’Oréal merk Kerastase.

Persoonlijk advies: De ervaren kapsters geven je goed advies over wat je staat en wat minder staat zodat je altijd een goed kapsel hebt.

Honderd procent garantie: Stel je bent toch niet helemaal tevreden kan je altijd terug komen. Na het advies gesprek krijg je een prijsafspraak. Dan is er precies duidelijk hoe veel geld je betaalt en kom je niet voor verrassingen te staan.

Geniet van leuke acties: Schaf een  Hizi Hair card aan ter waarde van €9,95 per jaar en kan je genieten van 10% korting op de behandelingen en 20% korting op de producten, zodat je de heerlijke Kerastase verzorgingsproducten en L’Oréal stylingsproducten voor thuis kunt gebruiken. Zo ziet je haar er altijd goed uit. Ook tijdens feestdagen hebben ze leuke acties, kortingen of je krijgt iets cadeau.

Hoe hebben wij Hizi Hair ervaren?

We kwamen binnen en werden gelijk vriendelijk toegesproken. Ze hing onze jassen op en bood ons een drankje aan. Het was erg druk dus we moesten nog even plaats nemen aan de wacht tafel. We kregen een glaasje water en kwebbelde wat met elkaar tot we geholpen werden. Vervolgens legde we uit wat we wilde met ons haar.

Het advies gesprek: Kelly wilde wat lichtere highlights in haar haar en ik wilde ook wat lichter, maar dat mijn donkere uitgroei wat minder op viel. We legde precies uit wat we wilden met ons haar. We lieten een plaatje zien wat we ongeveer wilde hebben. Bij Kelly begonnen ze met het zetten van de highlights. Dat was een flinke klus met die lange lokken. Ze hebben bij haar blondeer gebruikt van L’Oréal met negen procent. Dat houdt in dat het haar twee tinten lichter kan. De punten van Kelly waren wat lichter, daarop hebben ze blondeer gedaan met zes procent, want die hoefde niet zo licht meer. Ook bij mij hebben ze blondeer gebruikt. Ook negen procent. Ze hebben de onderkant helemaal ingezet met een overgang met wat dikke highlights. Van donker naar steeds lichter dus. Dit wordt balayage genoemd.

Kelly: voor

Kelly foto voor het kleuren

Kelly: na

DSC_0015

Het uitspoelen

Bij mij heeft het een half uur in moeten trekken voordat het uitgespoeld kon worden. Bij Kelly twintig minuten. Daarna kregen we bij de wasbak nog een Toner over ons haar. (Een soort spoeling, zodat het haar niet geel of oranje kleurt). Dit moest nog vijf minuten intrekken. Natuurlijk was dat niet erg, we genoten immers van de massagestoel. Daarna kregen we een heerlijke hoofdmassage die je bijna in slaap deed vallen. Onze haren werden gewassen met een passende shampoo voor gekleurd haar: Kerastase Chrome Riche of Captive. Die zorgt ervoor dat het haar meer glanst. Ook kregen we na het wassen met de shampoo een heerlijke verzorging die ons haar wel nodig had!

Na al dat blonderen was het natuurlijk erg droog geworden. De buitenste laag van het haar bestaat uit een schubben laag. Die zorgt voor glans en bescherming voor je haar. Bij het kleuren moet deze laag open zodat de kleur erin kan. Deze moet ook weer gesloten worden met behulp van een verzorging. Ik kreeg een verzorging in haar haar voor gekleurd en licht verzwakt haar en Kelly kreeg dezelfde verzorging.

De naam van dit product is: Kerastase Fusiodose. De booster is voor gekleurd haar, die word gebruikt omdat het haar net gekleurd is zodat de haar schubben weer gesloten kunnen worden. De booster werd gemixt met de normale verzorging. Die was voor beschadigd haar. Dat komt omdat we allebei blondeer in ons haar hebben gehad. Daar gaan je haar schubben extra van open staan. De naam van de booster is Fusiodose Brilliance Lotion. (Deze is in de salon te koop voor €26,-) De behandeling in de salon kost €13,25 euro met Hizi Hair card €11,93. Dit is voor de gehele verzorging. De naam voor de normale verzorging is Fusiodose Concenté Vita- Ciment. Deze verzorging zorgt ervoor dat de beschadigde deeltjes van het haar weer opgevuld worden. (Voor 10 flesjes kost dat €40,-. Je gebruikt één flesje per keer in je haar en dat één keer in de week. Alle producten zijn te koop bij Hizi hair).
Het product moest vijf minuten intrekken met behulp van een warme handdoek op ons hoofd. Dat verkort de inwerktijd. Anders moet het tien minuten intrekken.

Gaby: voor

Gaby foto voor kleuren

Gaby: na

Gaby foto na het kleuren

Het resultaat

Onze haren had weer een verzorgende glans en voelde glad aan. De kleur was erg mooi en de toner had goed zijn werk gedaan. Natuurlijk is het even wennen, weer wat anders, maar we zijn erg positief over het resultaat. Toen we afrekende kregen we nog een heerlijke shampoo cadeau, omdat dat een actie was voor Moederdag. Wat een verwennerij! De shampoo voor gekleurd haar; Bain Chroma Captive. Kelly kreeg een shampoo speciaal voor haar highlights; de Bain Chroma Riche Systeme Aqua Ionic.

Heb jij ervaringen met Hizi Hair? Of een extreme verandering aan je haar? Laat het ons weten!

Veel liefs, Gaby

 

 

 

Good hair days make me feel like I can rule the world

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *