Een taart in iemands gezicht gooien, Kerstmis vieren op het strand of misschien wel de Taj Mahal in India bezoeken. Heb jij er ooit over nagedacht wat je absoluut gedaan wilt hebben voor je er niet meer bent? Ik niet, want waar moet je beginnen? ‘Het Bucketlist boek’ van Elise De Rijck helpt jou graag op weg om achter jouw ultieme dromen, wensen en ambities te komen.

Elise De Rijck

Net als ik, had de Antwerpse Elise De Rijck geen bucketlist opgesteld. Toch kwam daar verandering in, want enkele weken voor haar 29ste verjaardag raakte ze in lichte paniek. Elise kreeg last van ‘dertigersvrees’, zoals ze dat zelf noemt. Ze besefte plots dat het leven zo snel gaat en besloot daarom vastberaden om de dingen die ze altijd al had willen doen, niet meer uit te stellen. Al snel ontstond er een lijstje, een bucketlist. Een opsomming met 30 doelen die ze voor haar dertigste verjaardag wilde nastreven. Eén van haar doelen was een boek schrijven. Ze bundelde haar 30 ideeën samen, vulde deze verder aan en dit was het ontstaan van “Het Bucketlist boek”. Daarmee kon ze alvast één item van haar eindeloos lange lijstje schrappen.

De vormgeving en inhoud

Ik begin met de vormgeving. Het boek is gebundeld als paperback en heeft een dunne kaft van karton. Dit design heeft hierdoor een neutrale uitstraling. De titel van het boek is in wit met gouden sierletters weergegeven, net als de naam van de schrijfster en de uitgeverij. Deze finishing touch geeft dit schattige boekje net even dat beetje meer.

Het Bucketlist boek

Bij het openen van het boek word je kort voorgesteld aan de schrijfster, Elise De Rijck. Ze daagt je op een humoristische manier uit om alle 500 dingen te doen, die jij volgens haar écht gedaan moet hebben voordat je er niet meer bent.

DSC_0697

Gevolgd door 160 pagina’s met allerlei grappige en soms wat droge en onzinnige uitdagingen, welke je zelf kan afvinken. Bij sommige activiteiten heeft de schrijfster als toevoeging iets kleins vermeld, zoals een inspirerende quote of een kleine illustratie die gerelateerd is aan de uitdaging. Deze speelse schrijfwijze kan ik wel waarderen, want het geeft een hoop fun tijdens het lezen. Verder is er genoeg nog plek over om eventueel jouw momenten vast te leggen door er een foto bij te plakken of gewoon iets te schrijven.

DSC_0694

Een kleine greep uit het boek: een ei bakken op de motorkap van een auto, een parel in een oester vinden, douchen onder een waterval of gewoon in de regen. Oftewel allemaal toffe, maar vooral komische opdrachten die je hele leven kan opfleuren. Uiteraard zullen er enkele dingen in staan die je al hebt gedaan, zoals een strandwandeling maken of je rijbewijs halen. Deze kan je dan al afvinken en geloof me, dat geeft een goed gevoel. Yeah, baby!

DSC_0695

Tot slot zijn de laatste paar pagina’s van het boek goed benut. Zo is er ruimte gemaakt voor eventueel eigen aanvullingen. Dit vind ik persoonlijk een erg leuk detail, omdat het jouw bucketlist nog persoonlijker maakt.

Overige boekinformatie

Taal: Nederlands – Doelgroep: jongvolwassenen – Afmetingen: 211 x 170 x 17 mm – Gewicht: 317 gram – Verschijndatum: mei / april 2015 – Druk: negende druk uit het jaar 2015 – Aantal pagina’s: 176 pagina’s – ISBN: 9789401423618 – Uitgever: Terra – Lannoo, Uitgeverij – Vormgeving: Valérie Machtelinckx

Verkooppunten

‘Het Bucketlist boek – 500 dingen die je gedaan moet hebben’ van Elise De Rijck is verkrijgbaaar in de boekhandel  of online voor de adviesprijs van €14,99.

YAY or NAY?

Een absolute YAY! Het is een heerlijk doeboekje om door te bladeren ter ontspanning. Je hoeft je nooit meer te vervelen, want er staan genoeg ideetjes in om te doen. Daarnaast is het een handig hulpmiddel om een begin te maken aan jouw persoonlijke bucketlist. Kortom: deze beststeller is een absolute aanrader voor zowel jong als oud en daarbij een must voor in je boekenkast.

Heb jij ‘Het Bucketlist boek’ van Elise De Rijck al gelezen? Zo ja, wat vond jij ervan?

Veel liefs, Kelly

Stop dreaming, start doing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *