Halloween make-up: smokey eyes

Heb je je heksen kostuum al binnen maar weet je niet wat je met je make-up en haar aan moet? In dit artikel laten we jullie een donkere smokey-eyes zien die iedereen na zou kunnen maken. Om eerlijk te zijn was dit ook mijn eerste keer met smokey-eyes. Normaal heb ik lichte make-up op, en nu doe ik het met donkere make-up. Lees vooral verder als je voor je Halloween feest mooie smokey-eyes wil!

Wat heb je nodig?

Om te beginnen is het makkelijk om een smokey-eye kwastje te hebben. Deze is bij het kruidvat te koop voor €3,99. Natuurlijk kan je ook een normaal kwastje gebruiken. Qua oogschaduw kan je de kleuren gebruiken die je zelf mooi vind. Ik gebruik een lichte crème kleur, donkerblauw en zwart van het merk Golden Rose.

Hoe maak je smokey-eyes?

Eigenlijk is het niet zo heel moeilijk. Om te beginnen zoek je drie kleurtjes uit die je mooi vind en bij elkaar vind passen.

Stap 1. Begin met de basis. Eerst een gezichts crème. Vervolgens breng je een laagje foundation en wat poeder aan.

Hoe je de ogen opmaakt

Stap 2. Nu zijn de ogen aan de beurt. Je begint met de lichtste kleur. Breng die aan de binnenkant van het ook aan. Tot een kwart van je ooglid. Dit doe je ook aan de onderkant van je oog. Dit kan je makkelijk doen door een dun en klein kwastje te gebruiken zodat je niet een te dikke lijn met oogschaduw hebt. Vervolgens blendeer je de lichte kleur een beetje met je kwast.

image

Stap 3. Breng nu de wat donkere kleur aan. In mijn geval is dat donkerblauw. Ook deze breng je weer tot een kwart van je ooglid aan onder en boven. Ook deze kleur blendeer je weer met je kwast. Want daar gaat het om met smokey-eyes, de make-up moet er wat rokerig uit zien.

image

Stap 4. Nu breng je de donkerste kleur aan op de rest van het ooglid. Ook weer aan de onderkant en de buitenkant van het ooglid zodat het aansluit met elkaar. De donkere kleur kan je ook nog een beetje boven de donkerblauwe kleur aanbrengen zodat het met elkaar versmelt en het nog iets donkerder wordt.

image

Stap 5. Vind je het te donker met het zwart boven het donkerblauwe? Verlicht het dan een beetje met de eerste kleur die je hebt aangebracht. Zo verzacht je het een beetje. Ook dit alles blendeer je even met je vinger of een kwast.

Stap 6. Als je het mooi vind kan je nog een lijntje eyeliner aanbrengen. Ik heb een dun lijntje aangebracht zodat het niet zo opvalt. Doe een dikke laag mascara op, want je smokey-eyes zijn niet compleet zonder mooie volle wimpers.

image

De lippen…

Stap 7. De ogen zijn nu naar wens opgemaakt. Nu gaan we verder met de lippen. Ook deze krijgen een mooi donker maar toch charmant kleurtje. Ik gebruik hiervoor een potlood van Maybelline, de Color Drama 310 Berry Much. Dus binnen de lijntjes kleuren! Anders heb je een mond als een clown haha.

image

Je haar kan je lekker wild maken door te touperen. Zo maak je je heksen look compleet. Wat donkere nagellak erbij, en ready to go!

image

Nog meer make-up artikelen bekijken?  Klik dan hier !

Ga jij ook met smokey-eyes naar je Halloween feest? Deel je look!

Veel liefs, Gaby

Be spook tacular.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *