Ziet het er niet heerlijk uit? Wij hadden ervan genoten. Het is makkelijk, snel en heel erg lekker. Onze vakantie salade. In de warmte heb je geen zin om ook nog warm te eten, of uitgebreid te koken. Dit is daarom een mooi alternatief.

Wat heb je nodig?

Wij hebben de producten bij de Lidl gehaald, wat erg lekker was. Vooral voor zulke goedkope producten. We hebben er heerlijk van gegeten. Je kan de producten natuurlijk ook bij de groenteboer halen, maar als je geld wilt besparen is de Lidl een goede en goedkopere winkel.

De benodigdheden:

  •  Sla mix in een zak. Met rucola, normale ijsberg sla, en nog veel meer. Deze vind ik het lekkerste omdat er van alles in zit.
  • Paprika. De eerste keer dat we de salade maakte hadden we rode paprika gebruikt. De tweede keer hadden we de gele en de groene paprika er doorheen gedaan. Je kan ook een beetje van alle drie doen.
  •  1 witte ui
  • Een halve komkommer
  • 2 tomaten
  • Een half pakje met feta kaas
  • Dressing. Wij hadden in Spanje een klein flesje met “Vinegreta” erop gekocht. Die is vergelijkbaar met de dressing van de Albert Hijen. De naturel dressing die groen en doorzichtig is met kruiden erin. Erg lekker fris. Albert Hijen eigen merk kost het 0,60 cent. Voor een grote fles. Wij hadden die voor €0,99 cent.

Tip! Ben je een vleeseter en wil je er nog wat vlees in? Koop een pakje gerookte kipstukjes en voeg die aan de salade toe.

Tip! Om de salade nog iets frisser te maken kan je een paar stukjes appel toevoegen. Dat vind ik persoonlijk erg lekker door salades.

image

Hoe maak je het?

Het is vrij simpel, maar toch zal ik het in stappen vertellen hoe ik het heb gemaakt.

Stap 1. Snij de halve komkommer in plakjes. Snijd de plakjes vervolgens in vieren en doe ze in een sla bak.

Stap 2. Snijd de paprika in kleine stukjes. Die doe je vervolgens bij de komkommer.

Stap 3. Snijd de ui in kleine stukjes. Als je de ui even in de koeling doet zodat die koud is krijg je minder last van brandende ogen. Hoe kan je de ui het beste fijn snijden? Haal de kontjes van de ui af, samen met de schil. Leg de ui met de platte kant naar onder en een platte kant naar boven op de snijplank. Vervolgens maak je verticale sneetjes in de ui, tot de helft van de ui, dus niet helemaal door snijden. Daarna maak je daardoorheen horizontale sneetjes precies hetzelfde ook voor de helft van de ui. Nu zie je al vierkantjes in de ui verschijnen. Leg de ui op zijn kant, op de bolle kant en snijd de ui normaal zoals je ze in ringen zou snijden. Nu heb je gesnipperde uitjes.

Stap 4. Snijd de tomaten in blokjes.

Stap 5. Ook de feta kaas snijd je in blokjes. Je kan ook een potje feta kaas in olijfolie nemen die al gesneden zijn.

Stap 6. Als je de kipstukjes of appel erdoor wilde doen voeg je die vervolgens ook toe. Samen met de zak gemengde sla en de dressing naar de hoeveelheid die jij lekker vind!

En klaar is Kees! Een heerlijke salade voor twee personen als maaltijd salade. Voor drie personen is het ook genoeg als bijgerecht.

Conclusie

Nu ik dit heb gegeten ga ik vaker salades eten. Dat deed ik vrij weinig, maar het was erg lekker, fris en vooral makkelijk, dus dit is zeker een aanrader.

Welke salade vind jij het lekkerst of heb je deze wel eens geprobeerd?

Veel liefs, Gaby

My heart says chocolate and wine but my jeans say, for the love of god woman, eat a salad.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *