Gevulde ei-wrap met kip, tomaat en rucola

Zin in een gezonde, maar stevige lunch? Wat dacht je van een gevulde ei-wrap met kip, tomaat en rucola? Een super makkelijk gerecht om te bereiden en ook nog eens hartstikke gezond door het hoge eiwitgehalte. En het leuke aan dit recept is dat je vrijwel altijd al deze ingrediënten in huis hebt, dus je hoeft niet de deur uit. Chill!

Ei, ei, ei, en we zijn zo blij!

Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen waar het ei vandaan komt. Maar misschien is wel leuk om te weten waarom eieren zo goed voor je zijn. Dit komt met name door aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten, maar ook spierweefsel. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in als het gaat om energie, herstel, stemming en vetverbranding. Bovendien zijn eieren een bron van antioxidanten, ijzer, foliumzuur, vitamientjes, choline, mineralen en natuurlijk eiwitten. So let’s break some eggs!

De ingrediënten voor de ei-wrap met kip, tomaat en rucola

Het recept is voldoende voor 2 persoon.

Bereidingstijd 10 minuten, wachten 5 minuten.

  • 2 el kokosolie
  • 4 biologische eieren
  • 100 gram rucola
  • 100 gram biologische gerookte kipreepjes
  • 8 snoeptomaatjes
  • evt. verse bieslook, peper en zeezout

Keukengerei

  • Een grote koekenpan
  • Cocktailprikkers

Bereidingswijze

Stap 1. Klop de eieren los en voeg eventueel de bieslook, peper en zeezout toe.

Stap 2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat de pan op temperatuur komen.

Stap 3. Voeg 1 eetlepel kokosolie in de koekenpan en giet je het eimengsel in de pan.

Stap 4. Laat het ei langzaam garen en draai hem om wanneer hij mooi geel is.

Stap 5. Wanneer de ei gaar is, leg je hem zo’n 2 minuten op een bord om af te koelen.

Stap 6. Snijd ondertussen de snoeptomaatjes door midden.

Stap 7. Vul de ei-wrap met de rucola, kipreepjes en tomaten.

Stap 8. Vouw de ei-wrap dicht met behulp vaneen kleine cocktailprikker.

Conclusie

Piece of cake, huh? Ik vind het echt een super fijn gerecht om te maken wanneer ik weinig tijd heb om te lunchen, maar toch gezond en lekker wil eten. Bovendien is het weer eens wat anders dan een cracker met Hüttenkäse of fruitsalade, die ik standaard als lunch eet. Oh ja, ben je overigens geen fan van kip? Vervang de kipreepjes door gebakken zalmfilet of biefstuk reepjes. Ook om je vingers erbij af te likken. Good luck!

Wat is jouw favoriete ei-wrap combinatie?

Veel liefs, Kelly

Eat better, feel better.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.