Gaby test: de nieuwe Apple Watch serie 3 goud/rosé

Ik wilde al een paar maanden een Apple Watch. Ik had een fit Gear van Samsung, maar omdat ik nu alles bijna van Apple heb is het toch makkelijker als mijn horloge ook van Apple is omdat alles dan wordt verbonden en gesynchroniseerd. Dus eind november kocht ik mijn roze Apple Watch 3! Maar wat kan je hier allemaal mee?

De Apple winkel

Er zijn alweer 65 verschillende Apple winkels hier in Nederland, dus er is er altijd eentje bij je in de buurt. Ik ging naar de Apple winkel bij mij dicht in de buurt op donderdag, op de koopavond. Ze hadden nog best wel wat te doen. Ik keek naar de Apple Watches, maar ik wist al welke ik wilde; de roze die goed bij mijn telefoon kleurt, en dan de serie 2 of 3. Er kwam een jongen naar me toe die me hielp. Serie 2 is vervangen door de serie 3. Dus ze hadden alleen serie 1 en 3. De verschillen tussen deze twee vertel ik in het kopje hieronder. De Watch is er in twee maten, de 38 cm en de 42 cm. Ik mocht een test model proberen. Ik probeerde eerst de 42 cm, die was veel te groot, wat ik al dacht. De 38 cm zat mooi om mijn pols. Dus nam ik de kleinere versie met een verzekering van €65 voor twee jaar, Apple Care genoemd. Na de aankoop van de Watch helpen ze je met het installeren zodat je hem gelijk kan gebruiken.

De verschillen tussen serie 1 & serie 3

Toch zijn er flink wat verschillen tussen serie 1 & 3. Ten eerste is de serie 1 honderd euro goedkoper. Deze kost €269,- en de andere €369,-. Serie 1 is alleen spat waterdicht. De laatste generatie kan tot 50 meter onder water, dus als je baantjes zwemt kan je Watch gewoon lekker mee! Verder is de scherm revolutie 25 procent helderder. Ook zit er GPS op de Watch wat leuk is als je gaat wandelen of hardlopen. Zo kan je precies zien waar je loopt, hoe je loopt, en natuurlijk hoe ver. Zo kan je precies zien hoe je hebt gelopen en je route uitstippelen. Ook meet de Watch de hoogte, dus ga je een berg beklimmen? Of in de bergen hardlopen? Hij meet voor je hoe hoog je bent! Ook is de laatste versie sneller dan de eerste. Als laatste kan Siri ook praten! Serie 1 kan dat niet, serie 3 wel! Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld je handen vol hebt en je wilt weten hoe laat het is.

Berichten

Op je iPhone komt automatisch het appje van de Watch. Zo worden je iPhone en Watch aan elkaar gekoppeld. Zo kan je je berichtjes zien van bijvoorbeeld; WhatsApp, Facebook, Messenger, gemiste oproepen, enzovoort. Alle meldingen die je op je mobiel krijgt kan je ook zien op je Watch! Ook kan je deze antwoorden. Zo kan je een bericht op WhatsAp inspreken dan typt je horloge het voor je, dan moet je natuurlijk wel duidelijk praten zodat hij het juist verstaat. Dus daarvoor hoef je niet meer je telefoon uit je zak te halen.

Bellen

Ook kan je bellen via je horloge. Hoe lux is dat? Je kan opnemen door op het groene icoontje te drukken en dan hoor je diegene via je Watch’ speakers. Als je oortjes of een koptelefoon via bluetooth hebt kan je via je oortjes bellen. Wil je niet opnemen of kan je even niet praten via de speaker? Houd je hand op het scherm van je horloge en de oproep stopt.

Sporten en hartslag

Je horloge houd ook bij hoeveel km je loopt en hoeveel stappen je zet, enzovoort. Ook kan je verschillende doelen instellen. Hoeveel calorieën wil je verbranden? Wat voor activiteit ga je doen? Hardlopen, fietsen, je kan van alles kiezen en doen. Ook houd hij je hartslag bij. Tijdens het sporten kan je ook muziek luisteren. Dit kan via je telefoon, maar ook via de Watch zelf. Maar dit kan dan alleen via Apple Music. Via de iPhone kan je wel Spotify bedienen via je horloge. Ook een leuke appje om te downloaden is ‘Pillow’. Zo houd je horloge je slaap bij, hoe goed slaap je? Waar sliep je het diepst? Ook houd hij tijdens het slapen je hartslag bij. Gaat je hartslag te laag? Dan waarschuwt je Watch!

Maak dagelijks de ringen vol om goed in beweging te blijven!

Overige apps

Natuurlijk kan je er ook afbeeldingen opzetten. Niet alle apps doen het van je telefoon. Je hebt een speciale Watch store waar je alle apps kan vinden voor het horloge. Dus neem vooral een kijkje. Instagram en Messenger doen het sowieso. Ik ben super blij met mijn horloge! Hij ziet er mooi uit en je kan je horloge een ander uiterlijk geven door andere bandjes te kopen! Die kan je simpel verwisselen. Deze zijn te koop bij de Apple winkel, maar ook bij Bol.com of AliExpres, daar vind je ook stijlvolle bandjes voor een goedkopere prijs!

Heb jij ook een Apple Watch? Wat vind jij het handigst hieraan?

Sometimes you need to treat yourself a lot.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *