De zomer vakantie is afgelopen en de scholen zijn weer begonnen! Veel mensen zijn lekker op vakantie gegaan of hebben in Nederland van de zon kunnen genieten op sommige dagen. Zon, zee strand! Dit is natuurlijk heerlijk, maar daar denken je haar en huid anders over! Ook in de winter is het nodig om je haar goed te verzorgen, want ook van de kachel en de kou droogt het uit! In dit artikel heb ik drie soorten maskers voor het haar geprobeerd. Een goedkoop masker, een wat duurdere en een kappersmerk. Ben je benieuwd welke het beste is? Je leest het hier:

Kruidvat eigen merk Oil& Rescue: 

Ik zag een leuke tube staan met leuke kleurtjes. Een haarmasker die wel erg goedkoop is! Voor €1,99 kan je deze al kopen. Ik besloot het te proberen. Voor die twee euro kon ik een poging wagen. Een dag daarna probeerde ik het masker gelijk. Mijn haar moest eigenlijk geknipt worden en was erg droog. Dus wat verzorging kon geen kwaad. Ik waste mijn haar, maakte het handdoek droog en deed het masker erin. Ik liet het even intrekken, rond de 2 tot 3 minuten.

En…?

Daarna spoelde ik het uit. Ik merkte al gelijk dat het weinig had gedaan. Het leek meer op een conditioner. Mijn haar voelde met uitspoelen niet zo zacht als normaal na een haarmasker. Mijn haar kon ik wel uitkammen, maar toen het droog was, was het ook niet zacht. Dus dit masker zou ik niet snel nog een keer nemen. Het was het proberen waard. De tube heeft 150 ml inhoud.

Argan Oil:

Dit masker is alweer iets duurder. Even kijken hoe dit werkt. Het masker zelf zit in een leuk potje met een draai deksel. Eigenlijk vind ik de tube van Kruidvat eigenmerk handiger omdat ik zelf niet zo handig ben. Bij een pot komt er bij mij ook vaak wat water in, niet veel, maar wel wat. Bij de tube is dit niet het geval. Het masker zelf voelt ongeveer net zo dik aan als bij de eerste. Deze voelt alleen veel vetter aan. Bij het insmeren op handdoek droog haar voelde ik al gelijk dat dit masker meer zijn werk deed dan de vorige. Dit masker moet je zeven tot tien minuten laten intrekken, dus je moet wel de tijd hebben. Ook moet je bij dit masker opletten dat je echt alleen de lengten en punten van het haar insmeert, als je het te dicht bij de haarwortel insmeert word het snel vettig.

En het resultaat?

Bij het uitspoelen voelt het haar zacht aan. Toch had ik bij het uitkammen nog wel wat klitten, maar voor deze prijs is dit een prima masker. Deze kost €3,50 bij de Albert Heijn, Kruidvat, Etos, noem maar op. Deze pot heeft 220 ml inhoud.

Het kappersmerk van L’Oréal Kerastase:

Ook dit haarmasker heb ik aangeschaft en geprobeerd. Ik heb het potje bij Hizi Hair gekocht en deze is qua prijs wel een stuk duurder. Maar wie mooi  wil zijn… die moet er wat voor over hebben. Ook deze zit in een leuk gekleurde pot met draaideksel. Deze substantie voelt wat dunner dan de vorige twee waardoor je het haar makkelijker kan insmeren. Laat het masker even inwerken en spoel het daarna goed uit.

Yes!

Bij het uitspoelen voelde het gelijk zacht aan. Ook ruikt het masker heerlijk. Toen ik mijn haar doorkamde ging dat al gemakkelijker dan de vorige twee keer. Ook had ik na gebruik een mooie glans wat bij de eerste helemaal niet zo was, en bij de tweede zag mijn haar er wel gezonder uit, maar een klein beetje aan de vettige kant. Dit product verzwaard niet en doet wat het beloofd. Deze kost €41,90 en heeft 200 ml inhoud. Als je een Hizi Hair kaart hebt gaat er 20% korting vanaf.

Eind conclusie

Ik vind het masker van Kerastase het beste, maar stel je kan dat geld niet uitgeven is de tweede ook een optie. Dit is wel voor droog haar. Stel je hebt zelf geen droog haar zou ik een masker aanraden voor normaal haar. Anders word het nog vetter. Ook kan je met Kerastase lang doen. Ik gebruik het masker twee keer in de week en je hebt per keer niet zo veel nodig. Ik zeg; probeer het een keer uit en ernaar de verschillen. Vaak hebben ze bij Hizi Hair ook leuke acties dat er bijvoorbeeld 30% korting is op de producten, dit scheelt toch weer! Bestel je bijpassende masker hier.

Welk masker gebruik jij? En geef je mening over het masker.

Invest in your hair it’s the crown you never take off.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *