Filmrecensie: Soof 2

Yes, girls! De klungelige huismoeder Soof is back! Na het eerste succesvolle deel kon het natuurlijk niet anders dat er een vervolg zou komen. Persoonlijk keek ik een tijdje uit naar de release van deze film, want zeg eerlijk: hoe hilarisch was deel 1? Onwijs! Ik kon daarom niet meer wachten op deel twee!

Waar gaat de film over?

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing blijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Als de sexy, grappige en mooie Soof en niet als een chaotische, werkende moeder. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?

YAY or NAY?

Je zou zeggen dat dit net als andere films met meerdere delen nogal tegen kunnen vallen, maar ik had bij voorbaat al niet het gevoel dat de film prut zou zijn. Nee, ik was juist onwijs benieuwd naar hoe het nu met Soof zou gaan. Naast dat we Fedja van Huêt weer als Kasper mogen bewonderen is er nu nog een leuke man bijgekomen in deel twee, namelijk Achmed Akkabi als Bauke. Twee totaal verschillende types. Waar Kasper de ex van Soof is en enigszins wat saai en burgerlijk overkomt is Achmed Akkabi het lekkere stuk die de liefde bestudeerd aan de hand van zijn kookkunsten.

Vond ik het het leukste deel van de Soof reeks? Nee, dat niet. Mijn favoriet blijft toch wel deel 1, maar het is zeker de moeite waard om tijdens de kerstvakantie een bezoekje te wagen met je vriendinnen. Ik heb in ieder geval erg genoten, en oh wat heb ik me rot gelachen om Soof. Die vrouw is zó grappig!

Heb jij de SOOF 2 al gezien? Zo ja, wat vond jij ervan. Laat het me weten in de comments!

Veel liefs, Kelly

I will survive.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *