Op zondag 14 mei bezochten Gaby en ik het populaire festival Fiesta Medieval in Eivissa. Toen we naar Ibiza gingen, wisten we van het bestaan af. Maar of het iets voor ons was? Geen idee. We vroegen onze reisleider om advies. Hij vertelde dat het evenement de gelegenheid geeft om de stad op een hele bijzondere wijze te leren kennen. Na de toffe verhalen van de reisleider, besloten we om het festival te bezoeken. We pakte de bus naar de stad en hebben het uren gelopen door de openluchtfestival van de oude stad. Maar was het inderdaad zo leuk? Ik vertel het vandaag!

Over Fiesta Medieval

Fiesta Medieval is een populair middeleeuws festival op Ibiza dat jaarlijks ruim 100.000 bezoekers trekt. Tijdens dit 3-daagse festival worden de straten van het oude Ibiza omgetoverd tot een waar middeleeuws spektakel waar je van alles kunt zien en leren over de geschiedenis van het Spaanse eiland. De stenen poorten en muren van de stad dienen als decor voor concerten, toneelstukken en andere activiteiten. Je kunt deelnemen aan middeleeuwse activiteiten als ambachtelijke markten, toneelstukken, concerten of riddergevechten. Culinair kun je je onderdompelen in middeleeuwse gerechten – Bron: spaanstaligewereld.nl

Fiesta Medieval 2017

Dit jaar werd het festival gehouden van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei. Wij bezochten de laatste dag. Na een busrit van een paar minuten stapte we uit in het centrum van de stad. In Paseo de Vara de Rey om precies te zijn. Het was erg druk op de boulevard, maar toch overzichtelijk door de verkeersborden. Toen we verder liepen, kregen we een programmaboekje waarin stond vermeld dat de stad is opgedeeld in verschillende zones. In het ene deel van de stad vond je marktkramen en in het andere gedeelde kon je een concert bijwonen. Hierdoor bleef het overzichtelijk.

Op de boulevard van Paseo de Vara de Rey zagen we diverse Middeleeuwste acts en natuurlijk ook het standbeeld van Vara de Rey – Held van Cuba. Een zijstraat verder richting de bovenstad van Dalt Vila, kwamen we op een klein pleintje terecht. Hier stond een tentoonstelling van Leonardo Da Vinci. Daarnaast stonden er ook speeltoestellen voor kinderen, waaronder een oude draaimolen uit de Middeleeuwen.

Dalt Vila

Daarna liepen we door naar een buitenstad van Dalt Vila. Hier vond je diverse marktkramen met traditionele producten zoals zeep, lederwaren, specerijen en vruchten. Maar ook stonden er handelaren met exotische vogels, goudsmeden, muzikanten, poppenspelers en jongleurs. Kortom, voor ieder wat wils.

Een leuk extraatje is dat tijdens het festival bijna alle musea en kunstgalerieën in de stad gratis toegankelijk zijn! Wij bezochten Museu Puget. Gaby en ik vonden het alleen niet erg interessant, omdat we geen kunstliefhebbers zijn.

Boven in de Dalt Vila stond een kathedraal uit de 13e eeuw. Doordat er zowel in de 16e eeuw als in de 18e eeuw delen aan de kathedraal zijn toegevoegd, is het een interessante mix van stijlen geworden. De kathedraal is gebouwd op het hoogste deel van de wijk, een plek waar eerst een Romeinse tempel stond en later een moskee. Het is een kleine klim om de kathedraal te bereiken, maar het uitzicht en het eeuwenoude monument maken het dit helemaal waard.

Het centrum van Eivissa

Nadat we Dalt Vila hadden bezocht, gingen we verder het centrum in. Ook hier stonden nog veel marktkramen met traditionele producten. Maar hoe verder we de stad in liepen, hoe minder het festival leefde. In het centrum van de stad vind je hele leuke boetiekjes met de meest prachtige kleding. Iets waarvan mijn bohemian hart sneller gaat kloppen. Vooral het winkeltje BBI was mijn favoriet. Maar wanneer je verder loopt vind je ook grotere winkelketens zoal Mango, Zara, Pimkie en Bershka.

Naast het shoppen zijn er ook een heleboel restaurantjes en barretjes aanwezig. Het was gek genoeg niet erg druk, maar dat komt omdat het niet het hoogseizoen was. Wij aten een broodje bij de haven van Eivissa. Als je dus van boten houdt, dan kijk je daar zeker je ogen uit. Er lagen namelijk jachten van een paar miljoen Euro!

Toen we het geluncht hadden, liepen we nog even de winkelstraten in. We kochten een aantal spulletjes, die we binnenkort reviewen in een mega shoplog. En na een hele dag slenteren door de stad, besloten we de bus terug naar het hotel te pakken. Onze voetjes waren op!

Conclusie

Wij vonden het gratis toegankelijke festival écht onwijs leuk! Zoals we al vertelde bezochten wij op de laatste dag het evenement, en dan zou je verwachten dat men toch wel iets minder enthousiast is dan de eerste dag. Maar niets is minder waar. De vreugde was door de hele stad aanwezig. Door het festival hebben wij de stad op een bijzondere manier ontdekt. Dat sprak ons met name aan. Van de gebouwen tot de toneelstukken met ridders en de kraampjes met traditionele producten. Het was stuk voor stuk adembenemend. Kortom, wij beoordelen het festival met een yay!

Staat dit evenement ook op jouw bucket list? Deel jouw mening hieronder!

Everyone needs a little Ibiza in their life.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *