Feestelijke cupcakes voor Koningsdag

Hoera! Morgen is het Koningsdag! Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid maakte ik vanille cupcakes met een Hollands tintje. Dit recept is niet alleen hartstikke leuk om te maken, maar ook nog eens heel tof om uit te delen! Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en verkoop deze feestelijke Koningsdag cupcakes op de vrijmarkt. Wie weet verdien je er nog een leuk zakcentje mee!

De ingrediënten voor de cupcakes

Het recept is voldoende voor 12 cupcakes.

Bereidingstijd (incl. baktijd en decoreren) is 60 minuten.

  • 1 pak Dr. Oetker CupCakes Basismix
  • 100 gram roomboter
  • 2 grote eieren
  • 100 milliliter melk
  • 140 gram vanille topping
  • 25 gram oranje fondant
  • een paar rode, witte en blauwe spikkels

Keukengerei

  • Een bakplaat
  • Een muffinblik
  • Papieren cakevormpjes in de kleur oranje
  • Een grote beslagkom
  • Een mixer met beslag haken
  • Een maatbeker
  • Een weegschaal
  • Twee eetlepels
  • Een satéprikker

Bereidingswijze

Stap 1. Zorg dat de roomboter, eieren en melk op dezelfde kamertemperatuur zijn. De ingrediënten kun je hierdoor beter met elkaar vermengen.

Stap 2. Plaats de papieren cakevormpjes in de muffinblik en verwarm de oven voor op 170 graden. Uiteraard is niet elke oven hetzelfde, dus raadpleeg altijd het instructieboekje van je oven.

Stap 3. Weeg alle ingredienten zorgvuldig af en voeg dan de cupcakemix, eieren, melk en roomboter in de beslagkom.

Stap 4. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende een minuut op de hoogste stand tot een gladde massa. Er mogen absoluut geen klontjes meer in zitten.

Stap 5. Verdeel het beslag gelijkmatig met twee eetlepels over de cakevormpjes in het muffinblik. Per vormpje heb je ongeveer 2/3 nodig.

Stap 6. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cupcakes ongeveer 25 minuten gaar.

Tip! Wil je zeker weten of ze gaar zijn? Prik met de sateprikker in de cupcake. De cupcakes zijn gaar als er geen beslag blijft plakken aan de prikker.

 Stap 7. Haal de cupcakes van het rooster en laat ze afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld, kun je beginnen met decoreren.

Stap 8. Breng de topping met draaiende bewegingen aan op de cupcakes met behulp van een speciale spuitkop.

Stap 9. Strooi wat gekleurde spikkels als decoratie over de topping

Stap 10. Rol de fondant uit en snijd er een kroontje uit. Plaats het kroontje tussen de topping en klaar is je cupcake!

Tip! Verse cupcakes zijn natuurlijk het allerlekkerst. Maar je kunt de afgekoelde cupcakes best een dagje bewaren in een Tupperware doosje. 

Het resultaat

Na een uurtje mixen, bakken en versieren staan er uiteindelijk twaalf feestelijke cupcakes voor Koningsdag op tafel staan. Het resultaat zijn deze luchtige vanillecupcakes met botercrème, gekleurde spikkels en een kroontje van marsepein. Het was een hele klus om ze te maken, maar kijk nou…

Zijn ze niet om op te vreten? Ik vind van wel! Bovendien zien ze er niet alleen heel feestelijk uit, ze smaken ook nog eens ontzettend lekker! Wanneer ik een hapje neem, proef ik direct de frisse smaak van sinaasappel. Oh ja, het is echt een recept om je vingers bij af te likken!

Vertel! Zou jij deze traktaties geschikt vinden om te verkopen op Koningsdag?

Oranje boven, Oranje boven! Leve de koning én Máxima – André van Duin

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.