Kelly test: Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Ik wilde al een poosje een matte lipstick aanschaffen. Mijn voorkeur ging uit naar MAC Velvet Teddy (matte), omdat ik daar goede reviews over had gelezen en een bruine tint erg mooi vind voor de herfstperiode. Maar tijdens het shoppen in Kruidvat kwam ik de Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss tegen. Normaal gesproken heb ik een haat-liefde verhouding met lipgloss, want ik vind ze meestal erg plakkerig. En dat vind ik toch zó vies! Maar door het grote prijsverschil gaf ik deze goedkope lipgloss toch een kans. Heb ik spijt? Ik vertel het in dit artikel.

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Het budgetvriendelijke make-up merk lanceerde eind vorig jaar de Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss collectie. Essence beloofde een longlasting effect, een goede dekking en een fluweelmatte finish. En dat roept bij mij de nodige nieuwsgierigheid naar boven. Deze lipgloss-lijn bestaat uit vijf verschillende kleuren, die varieert van zacht lichtroze tot diep donkerrood. Zoals ik al vertelde vind ik warme bruine tinten tijdens het najaar erg mooi, en daarom koos is Beauty – Approved!

Beauty – Approved!

De winterse Beauty – Approved  zit verpakt in een vrij eenvoudige huls. Hij is doorzichtig, bevat een mat zwarte draaidop en heeft een groot en speels lettertype op de voorkant. Op de achterzijde daarentegen tref je in kleine lettertjes de omschrijving, ingrediënten en andere standaard gegevens, die op een lipgloss staan. Het is daarmee een typische Essence verpakking, waar ik persoonlijk niet heel warm van wordt. Maar goed, het kan er mee door.

Bij het opendraaien van de dop, maak ik  voor het eerst kennis met de applicator. Deze is iets groter en dikker vergeleken met andere lipproducten. Maar dat ervaar ik als een pluspunt. Wat mij verder opvalt is dat de applicator vrij stroef uit de huls glijdt. Hierdoor moet je iets meer kracht zetten om het product te openen. Een prima work-out voor de vingers! Bovendien zal het product hierdoor iets langer houdbaar, omdat hij wel heel goed sluit 😉

Now it’s time to try some lipgloss!

Het aanbrengen van de lipgloss gaat vrij eenvoudig en soepel, en dat is fijn voor mensen met gevoelige lippen zoals ik. Bij het strijken over mijn lippen zie ik direct dat de lipgloss een mooie, matte dekking geeft. De lichtbruine pigment zeer intens is, en maken mijn lippen mooi egaal. De lichte en romige textuur is soms een klein beetje korrelig, maar verder niet storend en is voor al luchtig en zacht qua substantie. Eén keer dippen is trouwens meer dan voldoende voor beide lippen, dus deze lipgloss scoort bij mij pluspunten!

Qua matte finish is deze lipgloss een topper. Matter dan mat, en daarom ben ik zeer tevreden met het eindresultaat. De Essence Matt, Matt, Matt Longlasting Lipgloss is goed te vergelijken met een matte liquid lipstick. En daarom is het naar mijn idee voor een lipgloss wél wat droog vergeleken met een traditionele lipgloss. Ik vraag me dus af of de term lipgloss wel de juiste benaming is voor dit product. Ik zou het eerder een matte lip cream noemen, want mat is ‘ie, maar zeker niet plakkerig.

Conclusie: yay or nay?

Na heel wat lipgloss sessies verder, kan ik niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben over het eindresultaat van de Essence Matt, Matt, Matt Longlasting Lipgloss. Hij dekt prima, is fijn van textuur en ruikt ook nog eens heerlijk naar mokka, waardoor je je lippen bijna wilt aflikken. Wat natuurlijk eeuwig zonde is, want van deze matte lipgloss wil je het liefst non stop plezier hebben. Helaas gaat dat niet helemaal lukken, want erg lang blijft het product niet zitten. Na een paar kopjes groene thee is de dekking minder zichtbaar. Niet zo longlasting, maar eigenlijk kun je dat ook niet verwachten van een goedkope lipgloss. Al met al ben ik heel erg blij met deze matte lipgloss. Ik ga dan ook zeker de andere vier kleuren La Vie Est Belle, Girl Of Today, Ready, Set, Impress! en Simply Be An Icon kopen.

De Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss kost € 2,39 per stuk en is verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister en Etos.

Let’s talk! Wat is jouw favoriete matte lipstick/lipgloss?

Monday. Nothing a lil’ lipgloss can’t fix!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *