Enge griezelkoekjes met glazuur

Het jaarlijkse griezelfeest Halloween ligt alweer op de loer, en dat betekent partytime! Wellicht ga je het groots vieren in de vorm van een haunted house Halloween party met al je creepy vrienden. In dat geval mogen er uiteraard geen enge traktaties ontbreken. Je kan voor het gemak kant-en-klaar-hapjes in huis halen, maar het is natuurlijk véél leuker om zelf iets te bereiden. Zo maakte ik bijvoorbeeld griezelkoekjes met glazuur. Een gegarandeerd succes voor elke horroravond. Dus ben je nog op zoek naar een angstaanjagend lekkere snack? Tover dan je keuken snel om tot een griezelparadijs, en ga aan de slag met dit ”enge” recept!

De ingrediënten voor de griezelkoekjes met glazuur

Het recept is voldoende voor 10 griezelkoekjes.

Bereidingstijd 30 minuten, wachten 15 minuten, oventijd 20 minuten.

  • 100 gram bloem
  • 75 gram koude roomboter of margarine
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 gram zout
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • Zwarte, witte, groene en oranje glazuurstiften

Keukengerei

  • Een mixer met deeghaken
  • Een grote beslagkom
  • Een deegroller
  • Bakpapier
  • Halloween uitsteekvormpjes (verkrijgbaar bij de Xenos voor €2,99)

Bereidingswijze

Stap 1. Stroop de mouwen maar op, en verwarm de oven voor op 170 °C.

Stap 2. Vet de bakplaat dun in met boter, of voorzie de bakplaat van bakpapier.

Stap 3. Snijd de roomboter of margarine in kleine stukjes met een mes. Voeg vervolgens de bloem, witte basterdsuiker, zout en vanillesuiker toe in een grote beslagkom.

Stap 4. Kneed het geheel met een mixer – met deeghaken – of vlug met de hand tot een stevig samenhangend deeg. Maak van het deeg een grote bal, en leg deze ongeveer 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

Stap 5. Strooi een beetje bloem op het aanrecht en aan de deegrol. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1/3 centimeter dik. Druk met behulp van de Halloween steekvormpjes koekjes uit de lap deeg. Kneed de deegresten tot een bal, en rol het opnieuw uit tot het deeg helemaal opperdepop is.

Stap 6. Leg de koekjes op de ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat met een tussenruimte van ongeveer 2 cm. Ze zullen namelijk nog uitzetten. Bestrijk de griezelkoekjes met een losgeklopt ei, zodat ze lekker knapperig worden.

Stap 7. Bak de griezelkoekjes in het midden van de voorverwarmde oven in zo’n 15-20 minuten gaar. Laat ze daarna zo’n 2 a 5 minuten afkoelen op de bakplaat.

Stap 8. Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat, en versier ze helemaal naar hartenlust met de zwarte, witte, groene en oranje glazuurstiften.

Misselijkmakend of juist angstaanjagend lekker?

Dat hebben Gaby en ik natuurlijk even getest. Een regelrechte straf, not! Na de eerste hap van de griezelkoekjes waren wij het er unaniem over eens: ze zijn angstaanjagend lekker! Ze zijn mierzoet, en hebben ook nog een bite. Daarbij zijn ze erg makkelijk om te maken, en zullen ze de eyecatchers van je Halloweenfeestje zijn! So good luck!

image

Welk van de vier figuurtjes is jouw favoriet?

Veel liefs, Kelly

Trick or treat, smell my feet. Give me something good to eat.

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.