In mijn vorige artikel over travel liet ik weten waar ik heen ging met mijn vriend en eindelijk was het zover! Lekker op vakantie! De eerste drie dagen hadden we lekker rustig aan gedaan. Het was niet zulk mooi weer, helaas. Het was bewolkt en het waaide erg hard en dag maakte het weer koud. Maar de vierde dag scheen de zon in elk geval. We gingen een eilandtour doen vanuit Tui. We werden om half negen in de ochtend opgehaald met de bus bij het hotel.

De eerste stop; het Asklepion in Nisos

In dit gedeelte staan de ruïnes van heel heel vroeger. Bij de ingang kregen we een iPad waarmee we konden zien hoe het er vroeger uitzag voordat het verwoest was. Je kon je iPad alle kanten op draaien dan zag je weer een ander gedeelte, heel apart vond ik dat wel heel interessant. De gids vertelde een verhaal over het heilig dom, waar de oppergod Zeus, de godin van de liefde en  in voor kwam. Daarna hadden we een half uurtje vrije tijd om wat foto’s te maken en rond te lopen.

De tweede stop; de wijn proeverij in Dikaio

We stopte rond een uur of 11 bij een wijnproeverij. Dat was een beetje vroeg, maar goed, we zijn op vakantie! Er werd uitgelegd hoe ze de wijn maakte en hoe lang dat moest staan voordat het echt wijn werd. Dat was wel heel leuk om te horen en nog best moeilijk om te maken! Het duurt vooral lang. De wijn moet in totaal minimaal een half jaar staan! Verder gingen we naar de wijnkelder waar de wijn in grote tonnen werd bewaard. Daarna mochten we ook wijn proeven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen zoete wijn lust, dus probeerde ik de aller zoetste. Ik vond deze best sterk. Mijn vriend lust helemaal geen wijn dus die genoot van een glas water, haha ;).

De derde stop; het kleine dorpje in Kos; Zia

Yes! Winkels in zicht! We kwamen in een klein schattig dorpje wat aan de kust lag. De winkeltjes lagen dicht op elkaar en hadden allemaal lokale spulletjes zoals zeepjes, olijfolie, sponzen, ouzo, typische Griekse dingen. Ook hadden ze leuke armbandjes en kleding. Zo kocht ik twee lekkere warme truien eentje van “Tommy Hilfiger”, en de andere van “Adidas”. Dat is wel nodig in Nederland, al was het windje in Kos redelijk fris, brr. Verder aten we in een typisch Grieks restaurantje mousaka. Ik was er niet weg van, maar het was ook niet vies. Er zat veel courgette en aubergine in en dit lust ik niet, voor de rest was het lekker. Het schijnt dat je in Zia een hele mooie zonsondergang kan bekijken met Griekse mensen die een ritueel doen! Dit hebben wij helaas niet gezien omdat we te vroeg weer weg moesten.

De vierde stop; honing proeverij in Irakleideis

Daarna stopte we bij een imkerfamilie waar je ook honing kon kopen. We konden drie soorten honing proeven. Hier bleven we eigenlijk maar heel kort, maar langer was ook niet nodig geweest.

De vijfde stop; foto’s maken bij een mooi strandje in Kamari

De laatste stop alweer! We stopte boven aan de weg waar een cafeetje lag. Ook konden we naar beneden naar het strand om mooie foto’s te maken. Hier ben ik wel fan van dus gingen we lekker naar beneden. Ook op dat strandje was een soort ruïne dus daar konden we mooi foto’s op maken met de zee als achtergrond.

Hoe was de trip?

De trip was erg leuk, we waren doodmoe toen we terug in het hotel waren. Om 5 uur waren we terug. Ik heb wel veel dingen gezien wat typisch bij het eiland hoort dus dat is wel erg leuk en interessant. Ik vond het alleen jammer dat we niet naar Kos centrum waren geweest, maar dit was natuurlijk wel interessanter qua foto’s maken en dingen te bekijken. Dus wij hadden een geslaagde dag. Wil je meer foto’s bekijken van Kos? Volg dan mijn Facebookpagina door op deze link te klikken.

Ben jij weleens naar het eiland Kos geweest?

Travel so much as you can and see the world.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *