Een nieuw kapsel dankzij Cosmo Hairstyling IJmuiden

Ik trakteer mezelf maar al te graag op een heerlijke behandeling bij de kapper. Het idee alleen al dat er iemand de hele tijd aan mijn haar zit te friemelen. Ach, goddelijk! Bij wie ik in de stoel zit, maakt mij op zich vrij weinig uit. Zolang ik  maar het gewenste resultaat krijg. Normaal gesproken, laat ik alleen mijn puntjes bijknippen of zet ik een coupe soleiltje. Maar de laatste tijd vind ik ’t best leuk om te experimenteren met kleuren. Vorige week had ik een afspraak bij dé expert op het gebied van kleuren, Cosmo Hairsyling in IJmuiden. Ik kreeg een Total Cosmo Color behandeling, en vandaag laat ik het eindresultaat zien. Kijk en lees je gezellig mee?

Cosmo Hairstyling IJmuiden

Normaal gesproken ga ik met Gaby naar Hizi Hair in Haarlem. De salon zit bij haar om de hoek, dus als ik bij Gaby ben, gaan we daar regelmatig gezellig naar toe. Daarbij leveren ze vrijwel altijd het gewenste resultaat. Maar nu ik sinds kort in IJmuiden werk, vind ik het nogal een gedoe om ”even” naar Haarlem te rijden. Vooral omdat het niet op de route ligt. Ik ging daarom op zoek naar een andere salon, zodat ik vanuit mijn werk direct door kan voor een knip- of verfbeurtje. Maar dan wel op mijn gemak, zonder gehaast. Daar houd ik niet van.

Beeld: Cosmo Hairstyling

Na veel online reviews te hebben gelezen, viel mijn keuze op Cosmo Hairstyling IJmuiden. Deze franchise kapsalon is van Denice Albertzoon, die zij samen met haar team runt. Mijn keuze is vooral gevallen op deze salon omdat ik erg onder de indruk was van de resultaten, die ik op hun Facebook page zag staan. Bovendien las ik een tijdje geleden het indrukwekkende review van blogger May Cate. Zij ging van zwart haar naar blond. Nu zul je denken ”dat is een funest voor je haar”. Maar niets is minder waar, want naast het prachtige resultaat had ze ook nog heel mooi en gezond haar. Dit alles wekte mijn nieuwsgierigheid, en besloot daarom een afspraak te maken.

De behandeling

Zo gezegd, zo gedaan en voor ik het wist was het tijd voor de behandeling! Ik was nog nooit bij Cosmo Hairstyling geweest, dus het was allemaal nieuw en spannend. De salon was erg makkelijk te vinden, en er is ook voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Bij de entree van de salon stond Cindy, de hairstyliste, al op mij te wachten. Ze nam mijn jas en tas aan en bracht me naar de stoel. Ik kreeg een vers kopje muntthee, en daarna gingen we aan de slag. Er volgde een intake waarin ik al mijn wensen die ik zoal in gedachten had kenbaar kon maken.

Tijdens mijn persoonlijke advies gesprek, liet ik een plaatje zien die ik via Pinterest had gevonden. De lichtblonde met een donkere ondertoon. Georgius! Of het mogelijk was, dat wist ik niet. Dus ik vroeg het na. Cindy zei dat het in principe niet mogelijk is om zo licht te gaan met mijn haar. Ze liet een video zien wat er met je haar gebeurd als je toch alle pigment uit je haar haalt. Zo, my God daar schrok ik best van. Het haar ging gewoon stuk! Ik zag er daarom gelijk van af.

Beeld: Pinterest

Gelukkig had ze wel een oplossing, zodat ik toch lichter kon. Althans de warmte en geeltinten uit mijn haar halen. Om toch zo dicht mogelijk naar het resultaat van de afbeelding te gaan, is er als eerst een asblonde toner aangebracht over mijn hele haar. Dit zorgt ervoor dat de warmte uit mijn haar trekt. De toner werd gemengd met de producten van Olaplex, zodat het minder schadelijk is voor mijn haar. Dit heeft ongeveer een half uurtje gezeten, en daarna werd het uitgespoeld en geföhnd voor de volgende verfronde.

Na het wassen en drogen, was het tijd voor een grijze kleur. Spannend! Omdat ik het graag zo natuurlijk mogelijk wilde houden, besloten we de grijze kleur heel subtiel aan te brengen aan de bovenkant van wat plukken haar. Dit heeft best lang in moeten trekken, want hoe langer je de verf laat intrekken, hoe intenser de kleur wordt.

Het resultaat

Na twee keer languit relaxen bij de wasbak en een heerlijke hoofdmassage, was het tijd om mijn haar te föhnen. Daarna kreeg ik nog een Cosmo Touch-up. Hierbij word je haar gekruld of krijg je een prachtige vlecht. Het is maar net wat je wilt. Ik koos voor mermaid curls. Altijd leuk!

De voor- en na foto

Na een ochtend in de stoel te hebben gezeten, is dit het eindresultaat. Zoals je goed kunt zien op de afbeelding, zijn de geeltinten uit mijn haar verdwenen, is het nu iets koeler en een stukje lichter. Precies zoals Cindy mij had beloofd. Ik vind het resultaat écht fantastisch! Maar het mag de volgende keer van mij toch nog iets lichter zijn. Ik bedoel; hoe blonder, hoe beter!

De nazorg

Om mijn nieuwe kleur goed en lang te behouden, kocht ik Jean Paul Mynè Navitas Organic Touch Blueberry Shampoo. Deze zilvershampoo zorgt voor de verwijdering van geeltinten en het creëren van poolijs blonde highlights op gekleurd of eentonig blond haar. Dat is dus precies wat mijn haar nodig heeft. De afgelopen week heb ik hem al één keer geprobeerd, en ik moet zeggen dat het echt een wondermiddel is. Je ziet na één wasbeurt al dat het nog lichter is. De inhoud is 250 ml, en de inhoud bestaat uit natuurlijke ingrediënten die de hoofdhuid en het haar diep maar zacht reinigen. Ik wil nu al niet meer zonder.

Jean Paul Mynè Navitas Organic Touch Blueberry Shampoo kost €22,95.

Daarnaast kocht ik een flesje BioSilk Silk Therapy (167 ml). Dit is een serum dat de structuur en de glans van het haar herstelt én beschermt. De silk kan drie keer het eigen gewicht aan vocht vasthouden en werkt daardoor sterk vochtregulerend. De Biosilk Silk Therapy bevat 17 van de 19 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het haar. Kortom: het herstelt beschadigde gedeeltes in het haar en creëert een gladde schubbenlaag.

BioSilk Silk Therapy kost €16,95.

Voorheen gebruikte ik nooit BioSilk Silk Therapy, en daardoor had ik snel last van gespleten punten. Hierdoor zat ik om de haverklap bij de kapper, en ging de lengte in rap tempo van heel lang, naar lang. Zonde, zeker als je dat door middel van de juiste producten kan voorkomen. Nu gebruik ik al een week lang dit product voor het stijlen, krullen en föhnen van mijn lokken. En ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben. Jup, het is echt een top product!

Conclusie

Daar kan ik heel kort over zijn; ik kan Cosmo Hairstyling in IJmuiden werkelijk iedereen aanraden. Het personeel is vriendelijk, eerlijk en behulpzaam. Bovendien is de behandeling onwijs lekker en ik ben super, super, super blij met het eindresultaat. Voorlopig ben ik weer even klaar met kleuren, althans dat denk ik, hihi! Maar mocht ik weer de kriebels krijgen, dan zal ik zeker overwegen om hier weer een afspraak te maken. That’s for sure 😉

Vertel, girls! Wat vinden jullie van mijn nieuwe look?

Invest in your hari, it is the crown you never take off.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *