Yes, ik heb weer trek in chocola! Dat betekent lekker eten! Ik ben zelf echt een fan van chocoladetaart. Vroeger als kind al en dat is niet veranderd! Vandaag laat ik aan jullie mijn zelfgemaakte chocoladetaart zien! Dit is de eerste keer dat ik dit heb gemaakt dus iedereen kan dat! Ik had even op Internet rond gespeurd hoe ik het beste het beslag kon maken, en kwam op de site van de Albert Heijn uit die altijd heerlijke recepten hebben. Allerhande. Natuurlijk heb ik daar weer mijn eigen draai aan gegeven. Dus wil je ook een heerlijke chocoladetaart serveren als desert? Lees dan vooral verder.

De chocolade taart & vulling 

De chocoladetaart bestaat uit een beslag met pure chocolade stukken en cacaopoeder zodat de taart een volle chocolade smaak krijgt. De vulling bestaat uit chocolade crème. Om de taart niet zo zwaar te maken doe ik er ook wat aardbeien jam tussen zodat je ook nog wat anders proeft dan alleen chocolade. In de crème en het beslag doe ik ook nog een beetje witte chocolade om het nog romiger te maken. Begin je al te watertanden? Ik wel !

De ingrediënten voor de chocoladetaart

– 225 zelfrijzend bakmeel
-1 mespunt zout
-4 el. cacaopoeder
-200 gram pure chocolade (twee repen)
-175 witte basterdsuiker
-100 gram boter
-400 gram melk
-100 ml gekookt water
-3 eieren
-150 gram melkchocolade
-250 gram slagroom
-75 gram witte chocolade
-2 el aardbeien jam

Keukengerei

-bakpapier
-springvorm, ik heb 24 cm
-satéprikker
-keukenweegschaal

De bereiding van het beslag

De bereidingstijd van het beslag: 30 min. Oven: 55 min. Wachttijd: 2 uur.

Stap 1. Zet alle benodigdheden klaar. Ik heb alles afgewogen met een keukenweegschaaltje. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe wat bakpapier in de springvorm en vet de randen in met boter.

Stap 2. Zeef het meel, de cacaopoeder en het zout in een beslagkom. Zet vervolgens de boter in een steelpannetje op het vuur en laat dit smelten.

Stap 3. Voeg bij de gesmolten boter de melk, suiker, kokend water en 100 gram van de pure chocolade toe en roer dit door tot het een glanzend geheel is.

Stap 4. Haal het mengsel van het vuur en voeg dat bij het meel. Roer dit goed door met een garde of mixer. Klop de eieren in een beker of schaaltje en voeg die ook toe. Roer dit goed door tot het een glad beslag is.

Stap 5. Het beslag is nu klaar en kan in de springvorm worden gegoten. Zet de springvorm in de oven en bak de taart 55 minuten lang. Mijn oven kan geen 175 graden maar 180 ik bak hem eerst 45 minuten en kijk na deze tijd of de taart gaar is met een satéprikker

De bereiding van de vulling

Stap 6. Doe de slagroom in een pannetje op middel hoog vuur en laat dit net niet koken. Breek de 100 gram pure chocolade en 100 gram melk chocolade en doe dat in een kom.

Stap 7. Als de slagroom tegen het kookpunt aan zit kan de slagroom bij de chocolade stukken gegoten worden. Roer dit goed door met een garde of mixer.

Laat het mengsel opstijven op kamertemperatuur.
Laat de taart als die klaar is 30 minuten afkoelen in zijn springvorm.

Stap 8. Doordat ik een wat te grote springvorm heb is de taart dunner geworden. Heb je een kleinere springvorm dan kan je de taart horizontaal doorsnijden en daar de aardbeien jam en chocolade vulling tussen smeren. Ik doe het erboven op omdat ik heb niet kan snijden. Ik smeer het jam op de bovenkant goed uit en daarna de chocolade vulling erboven op. Doe de witte chocolade erboven op als versiersels.

Jummy in my tummy!

Ik vond de taart heerlijk. Genoeg chocolade om mij blij te maken! Je kan de taart drie dagen gekoeld met folie bedekt bewaren.

Woman love chocolate!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *