Ibiza, gosh wat was het mooi! Gaby en ik hebben onwijs genoten, zoals je kon zien in de vlog van afgelopen maandag. Hoewel we er maar acht daagjes zijn geweest, hebben we toch heel veel gedaan. Waaronder een wilde jeepsafari door het noorden van Ibiza. Maar is het een aanrader of een bijna dood ervaring? We delen onze ervaring in dit artikel!

Ibiza Jeep Safari

Zoals de meeste vakantiegangers verbleven wij in het zuiden van het eiland. In het Grand Palladium Palace omgeving Playa ‘d Bossa, om precies te zijn. Rond dit gebied van het eiland vind je de beste discotheken, zoals Ushuaïa en Hard Rock Café. Toch waren wij ook nieuwsgierig naar het noorden van het eiland, want wat zou daar te beleven zijn? We besloten daarom om een zes uur durende jeepsafari te boeken bij Ibiza Jeep Safari. Tijdens zo’n excursie reis je door het noordelijke deel van het eiland, langs wegen, kleine straten en door makkelijk en moeilijk terrein.

Alle ballen verzamelen!

Whaa, en twee dagen later was dan het zover! We werden opgehaald met de grote jeep bij ons hotel. We maakte even kennis met de ervaren chauffeur, Patrik, en reden daarna door om andere deelnemers op te halen. Het waren bij toeval allemaal Nederlanders. Nou, is dat even leuk of niet? Echt wel! Met een jeep vol landgenoten reden we door naar Sant LLorenç de Balafia. Dit plaatsje is het enige overgebleven Moorse dorp van Ibiza, en heeft een hele mooie kerk met begraafplaats.

Voor kerk van Sant LLorenç de Balafia stopte we om te verzamelen. Vanuit de verzamelpost – waar inmiddels nog zes andere jeeps stonden – werden de Nationaliteiten onderverdeeld. Zo kregen onze oosterburen een Duitstalige gids, en wij een Nederlandstalige gids. Gaby en ik zaten bij de groep van Annet en Vinny. Twee gezellige gidsen, die veel weten over de geschiedenis en de fauna en flora van Ibiza.

Sant Joan de Labritja

Na Sant LLorenç de Balafia stopte we als eerst bij Sant Joan de Labritja. Dit is de hoofdstad van de gemeente Sant Joan de Portmany, en behoort tot de meest onbekende gebieden van Ibiza. We stopte op één van de vele heuvels en keken rond in de natuur. Vinny vertelde ondertussen over de verschillende soorten dennenbomen en kruiden, die in de omgeving groeien.

Daarna reden we door het oude vissersdorpje Portinatx verder Sant Joan de Labritja in. Wij zijn er niet in Portinatx gestopt, maar je schijnt er heerlijke verse vis te kunnen eten. Wél maakte we een pitstop bij Cala Xarraca. Dit is een klein strandje met kristalhelder water, en een absolute hotspot voor duikers en fotograven. Wat ons verder opviel is dat er op het strand maar één restaurant aanwezig is, wat dezelfde naam heeft als het strand. Dit restaurant is al ruim dertig jaar in bezit van dezelfde familie. Super schattig!

Van al die indrukken krijg je natuurlijk trek!

Na een paar uurtjes rijden door de wildere landschappen van het eiland, maakte we een stop bij Can Sulaytas. Dit is een typisch restaurant uit Ibiza. We aten daar met alle groepen aan lange tafels. Het voorgerecht was brood met de beste aioli van het eiland, en als hoofdgerecht verse kip met patat. Dit zat bij de jeepsafari inbegrepen en oh wat was alles lekker vers en heerlijk gekruid… Om je vingers bij af te likken, yummy!

Een uitzicht om u tegen te zeggen

En net toen we dachten dat we alle mooie plekjes in het noorden van Ibiza hadden gezien, kwamen we aan bij de baai van Benirràs. Bovenop de heuvel schijnt een oude landingsbaan voor helikopters te zijn geweest. Vanuit hier werden bekende sterren gereden naar hun hotel of eigen villa. Maar momenteel is het een afgelegen plek, waar veel toeristen  de ‘Vinger van God’ komen bezoeken. Dit is een rots, die hoog uit boven het wateroppervlak bij Ibiza uitsteekt en zorgt voor prachtige beelden bij een zonsondergang.

Cala de Benirras

De laatste stop was in Cala de Benirras. Dit is een leuk middelgroot strand in het noorden van Ibiza omgeven door heuvels begroeid met pijnbomen. Het is een zandstrand met in het ondiepe water, waar je heerlijk kunt zwemmen. Het water is glashelder en het loopt langzaam af. Om het strand vind je diverse restaurantjes en een klein hippie marktje waar je sieraden en kleding kan kopen.

Oja! Ook leuk om te weten is dat hier op zondagavond een bekend hippie strandfeest met trommel muziek wordt gegeven. Wij waren er zaterdag, dus hebben het helaas niet meegemaakt. Maar als ik de gidsen moet geloven is het zeker de moeite om te bezoeken.

Na een uurtje rondlopen in Cala de Benirras, kwam de groep weer bij elkaar. Helaas zat de jeepsafari er op, en namen we afscheid van Annet, Vinny en de rest van de groep. Vanaf Cala de Benirras werden we allemaal weer terug gereden naar het hotel.

Yay or nay?

Gaby en ik hebben een heerlijke dag gehad. Tijdens de safari zijn we bij de meest indrukwekkende plekken en stranden van Ibiza gestopt. Het was een dag met veel indrukken en een mooie ervaring. Naast het feit dat de sfeer super was, hebben we ook veel bijgeleerd. Zo weten we nu dat Ibiza twee gezichten heeft. Het zuiden dat bekend staat om de wilde feestjes en het mooie noorden om haar flora en fauna. Al met al beoordelen wij de jeepsafari van Ibiza Jeep Safari met een welverdiende yay!

Heb jij ook eens een jeepsafari gedaan bij Ibiza Jeep Safari, deel dan jouw ervaring in de comments!

Ibiza is always a good idea!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *