Zo, ik kan me echt niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst naar de dierentuin ben geweest. Bij het woord ”dierentuin” denken veel mensen aan: iets voor kinderen. Maar als je van fotograferen houd kan het heel leuk zijn en vooral erg leerzaam! Afgelopen maandag ben ik dus met mijn vader naar Artis geweest. Ook hij heeft een passie voor fotograferen net als ik, dus leek het ons leuk om naar Amsterdam te gaan. Nou, een uitdaging was het zeker! Wil je mijn foto’s zien die ik heb gemaakt en lezen over dit gezellige dagje? Lees dan vooral verder!

image

Over Artis

Artis (in Amsterdam) is één van de oudste dierenparken van Nederland. Al vanaf 1838 staat het park daar al. Artis begon met de apen, papegaaien, herten, fossielen, skeletten en opgezette dieren. In de 19de eeuw breidde ze flink uit. Er kwam een groot aquarium. Zo breidde ze alles uit zoals het nu is. Er zijn negenhonderd diersoorten te vinden, dus genoeg te kijken voor iedereen! Ook helpt Artis mee aan het behoud voor bedreigde diersoorten.

image

Wat heb ik gezien?

Het is zo groot, je hebt echt een hele middag nodig om alles te bekijken. Je kunt zelfs voor twee euro een plattegrond kopen bij de kassa. Dit hebben wij niet gedaan. We hebben allerlei soorten apen gezien, papegaaien, ezels, zebra’s, giraffen, leeuwen, vlinders, pinguïns, zeehonden, echt van alles.
Nu ik er na een lange tijd weer eens ben geweest vind ik de dierentuin eigenlijk helemaal niet voor kinderen. Ik vind dit juist een leuk uitje om met een vriendin, of familie te doen. Wij hadden natuurlijk ons camera mee genomen, dus we konden lekker oefenen met fotograferen.

image

Hoe ging het fotograferen?

Ik had het eigenlijk wat eenvoudiger ingeschat. Het is super moeilijk, vond ik dan. Maar ik ben nog maar net begonnen. Toch vond ik het een erg leuke ervaring. Gewoon wat verschillende standen van de camera uitproberen. Zo leer je steeds meer bij. Omdat de dieren natuurlijk bewegen was het soms lastig om ze scherp op de foto te krijgen. Door handmatig scherp te stellen ging het al wat makkelijker. Terwijl ik voor deze ervaring niet eens wist hoe het moest.
In de vlindertuin was het erg lastig om te fotograferen. Toch zijn er een paar foto’s erg goed gelukt vond ik zelf en die zal ik zeker showen in dit artikel. Of van een zwemmende pinguïn die je door het glas kon zien. Ik vond hem zo schattig dat ik hem echt op de foto moest krijgen en ook dat is gelukt.

image

De dag zelf

Het was heel erg mooi weer maandag. Achtentwintig graden met een zonnetje. Eigenlijk iets te warm, niet alleen voor ons, de bezoekers, maar ook voor de dieren. De dieren waren daardoor minder actief. De leeuwen lagen voor pampus, en de andere dieren hadden het ook zwaar. Dus als tip wil ik mee geven om op een wat koelere dag naar Artis te gaan als het een graad of drieëntwintig is.
Verder hebben we midden op de dag een tosti gegeten met een saussijzenbroodje.

image

Bezoek Artis nu zelf!

Artis heeft nu een leuke september actie. 25% korting! Dat is nog eens lekker. De kaartjes kosten nu €15,50. Dus wil je iets doen met familie of vriendinnen, ga dan nog deze maand naar Artis. Bestel je kaartjes hier.

image

Ben je wel eens naar Artis geweest en had je mooie foto’s kunnen maken?

image

Veel liefs, Gaby

Just do what you like the most.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *