Een cursus Nagelstyling Gelnagels Basis bij Wellness Academie

  1. Lange en goedverzorgde nagels; welke vrouw droomt daar nou niet van? Ik denk vrijwel iedere moderne chick, including me, myself and I! Ik bezoek dan ook regelmatig een nagelstudio om mijn natuurlijke nagels te voorzien van een paar mooie kunstnagels. Maar hoe leuk zou het zijn om dat zelf te kunnen doen? Super tof, toch!?! Gaby en ik schreven ons daarom in voor de cursus Nagelstyling Gelnagels Basis bij Wellness Academie. Dit is een opleidingsinstituut voor de wellness- en beautybranche in Nederland én Vlaanderen. Het afgelopen weekend gingen we de schoolbanken in, en zijn we in twee dagen tijd klaargestoomd om aan de slag te gaan als vakkundig nagelstylist. Maar kun je zoiets wel in twee dagen tijd leren? Wij zochten het uit!

Wat houdt de cursus in?

Bij de cursus Nagelstyling Gelnagels Basis van Wellness Academie leer je binnen twee dagen de aspecten, die iedere professionele nagelstyliste hoort te kennen. Je doet onder andere kennis op van de anatomie van de hand, vingers en nagels om verantwoorde behandelingen uit te kunnen voeren. Daarnaast leer je om handen en nagels te verzorgen en om op professionele wijze gelnagels te plaatsen, bij te werken en te verwijderen. Eveneens ga je aan de slag met nagelverlengingen met tips en sjablonen. Kortom, je leert de volledige basis van gelnagels!

Hoe verliep de cursus?

Na het inschrijven was het aftellen geblazen. Gelukkig de tijd ging erg snel, want voor we het wisten was het zover! Ter voorbereiding van de cursus, kregen we een e-mail na de inschrijving met daarin meer informatie over de cursus. In het bericht werd er verteld welke producten we mee moesten nemen voor de cursus. Denk hierbij aan een lunchpakket en handdoek. Verder hoefde we niets mee te nemen, want voor het volgen van de cursus hoef je geen materialen te kopen. Deze worden namelijk verzorgd, dus dat scheelt al een hoop centjes. Wél betaal je een kleine bijdrage van €35,- voor de verbruiksproducten. Dit is voor de producten die je verbruikt tijdens de lessen. Tot slot werd er in het berichtje verzocht om geen kunstnagels, gellak of nagellak op hebben, omdat we bij elkaar gaan oefenen. Kortom; een nuttige e-mail!

De cursus Nagelstyling Gelnagels Basis begon afgelopen zaterdag om 10.00 uur aan de Naritaweg te Amsterdam. Op deze locatie bevindt zich één van de Nederlandse vestigingen van de Wellness Academie. Het gehele weekend werden er meerdere cursussen gegeven op deze locatie, waaronder de cursus Hairstyling (basis). Er heerste dus een gezellige drukte vol kakelende vrouwen. Super leuk! Na een kop koffie mochten we het lokaal in, en begon de les. Onze klas bestond uit een beperkte groep van 18 leerlingen, en dit betekende dat we veel persoonlijke aandacht zouden krijgen. Top!

De cursus werd gegeven door Aarti Bihari, een ervaren vakdocente in de schoonheidsbranche. Na de introductie en een voorstelrondje, begon de les met – jawel – theorie. Hierin leerde we onder andere meer over de natuurlijke nagel. Denk hierbij aan de opbouw van de nagel, en de verschillende soorten. Zo hebben wij geleerd dat je bijvoorbeeld geen schimmelnagels mag behandelen. Best belangrijk om te weten, dacht ik zo! Na de leerzame en duidelijke theorie, die tevens in een syllabus staat vermeld, gingen we aan de slag met verzorgende hand- en nagelbehandelingen. Oeh, mega spannend!

Elke cursist kreeg een starterspakket om te oefenen. Hierin zaten allerlei materialen, die je nodig hebt om gelnagels te zetten. Denk hierbij aan producten zoals een base gel, build gel en allerlei soorten vijlen. Daarnaast kregen we ook een aantal items te leen, waaronder de UV gellamp. Deze krijg je namelijk niet cadeau. Toen we alle items hadden uitgestald op onze werktafels, kregen we een demonstratie van Aarti. Ze liet zien hoe je een standaard manicure geeft. Dit was zeer interessant om te zien, want zo wisten wij direct hoe je te werk moest gaan! En ja, na de uitleg moesten we er echt aan geloven. We moesten hetgeen wat we geleerd hadden  bij elkaar oefenen. Gaby bij mij, en ik bij Gaby. Je hoeft dus geen modellen te regelen, en dat scheelt een hoop geregel voor de cursus.

Na een hele dag vol met theorie, begrippen, demonstraties en héél véél oefenen, sloten we rond 17.00 uur de les af en kregen we huiswerk mee naar huis. Ja ja, zelfs in onze vrije tijd moesten we aan de slag om de theorie uit ons hoofd te leren, want de volgende dag begonnen we met nieuwe onderdelen. Je moest daarvoor benamingen weten zoals, de c-curve, grit, smilelijn en tips. In de avond hebben Gaby en ik dan ook ijverig zitten studeren. De volgende dag hervatte we de cursus. Opnieuw startte de les met een demonstratie, kregen we een aantal vragen over de begrippen en daarna gingen we weer aan de slag. Dit keer leerde we meer over hoe we moesten werken met sjablonen.

Rond 17.00 uur zat de cursus erop! Na afloop van de cursus Nagelstyling Gelnagels Basis hebben we een erkend certificaat ontvangen. Dit certificaat kun je vergelijken met een vooropleiding. Daarnaast kregen we ook informatie over hoe we Aarti kunnen benaderen als we nog vragen hebben over de lesstof. Het is dus erg fijn dat je na de cursus ook nog vragen kunt stellen via e-mail of de Facebook pagina. En mocht je de smaak te pakken hebben, dan kun je er voor kiezen om de cursus nagelstyling gelnagels voor gevorderden te volgen, zodat je jezelf allround nagelstyliste mag noemen. Té leuk!

Kunnen wij onszelf nu allround nagelstylistes noemen?

Nee, dat niet. Maar we kunnen nu wel op vakkundige wijze andermans nagels verzorgen! Ja, met deze cursus leer je binnen twee gezellige dagen de fijne kneepjes van het vak. Maar we kunnen nog niet zeggen dat we allround nagelstylistes zijn. Hiervoor moeten we zeker nog heel veel uren gaan oefenen, en een vervolgcursus nagelstyling gelnagels voor gevorderden volgen. Inmiddels hebben we al een starterspakket besteld, en daarmee gaan we binnenkort aan de slag om onze vaardigheden verder uit te oefenen en te verbeteren. Of we een gevorderde cursus gaan volgen, weten we nog niet. Dat hangt af van onze prestaties. Maar het stukje nailart spreekt ons wel aan, omdat je je creativiteit dan nog meer kunt uitoefenen.

Over de cursus zelf zijn wij dus erg te spreken, en we kunnen het iedereen aanraden. Aarti is een top docent, want ze legt alles goed en duidelijk uit. Bovendien helpt ze je graag, mocht je ergens niet uit komen. Het voordeel aan een beperkte groep met 18 leerlingen vonden wij dan ook erg fijn, waardoor we meer aandacht kregen van de docent. Maar onderling hielpen we elkaar ook. Zo leuk! Helaas was het lokaal wel ietsjes aan de kleine kant waardoor je beperkt de ruimte had om te oefenen, maar dat maakte het ook wel weer knus! Kortom, deze cursus is een aanrader.

De opleidingsmogelijkheden en kosten

Wij hebben de cursus Nagelstyling Gelnagels Basis gevolgd bij de Wellness Academie in Amsterdam. Maar de cursus is ook te volgen in andere steden, zoals Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en nog een aantal grote steden in Vlaanderen. Lijkt jou dit wat? Houd dan goed de agenda in de gaten, want de eerstvolgende cursus (in Amsterdam) is op zaterdag 10 februari 2018. Dat duurt nog best lang. Maar toch wil ik je adviseren om je snel in te schrijven, want de de plekjes zijn beperkt. De cursus Nagelstyling Gelnagels Basis kost €260,00 + €35,00 verbruikskosten en dat maakt €295,00. Voor dit bedrag krijg je de cursus, een syllabus, een starterspakketje en een erkend certificaat.

Wil jij meer informatie over deze cursus? Neem dan een kijkje op de website van Wellness Academie voor meer informatie.

Let’s talk! Zou jij deze cursus overwegen?

Nails, one thing you can get into shape without exercise.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *