Drie mooie kapsels voor de kerstdagen die iedereen kan maken!

Zo, de outfit hebben we uitgezocht, nu het haar nog! Dat is altijd lastig. Toch zijn er zat leuke dingen wat je met je haar kan doen. Het is altijd leuk om te experimenteren, maar als je een kapsel nog nooit hebt uitgeprobeerd, doe het dan een avond of dag van te voren, niet op de dag zelf. Vandaag laten wij drie leuke kapsels zien die leuk zijn voor de kerst. Dus spreek met wat vriendinnen af en ga lekker aan de gang!

Haar stijl 1. De vissengraatvlecht.

Het ziet er prachtig uit, vind ik altijd, en het is weer eens anders dan een normale vlecht. Veel mensen denken dat dit moeilijk is om te vlechten, maar dat is juist niet zo. Ik vind dit een simpele vlecht die er super leuk uit kan zien!

Stap 1. Kam het haar naar achter en maak een scheiding in het midden. Dat vind ik het makkelijkste omdat je dan even grote haarstrengen kan pakken.

Stap 2. Neem een kwart van de buitenkant aan de linker helft van het haar. Doe het kwart van het haar naar de rechter helft van het haar. Dus nu heb je één streng haar over de rest van het haar gedaan.

Stap 3. Nu pak je weer een kwart van de buitenkant van de rechterkant van het haar. Die doe je weer naar de linkerkant. Dit doe je om de beurt.

Hier een filmpje van Youtube zodat je het makkelijk kan volgen.

Haar stijl 2. Een mooie strik met krullen.

Dit ziet er moeilijk uit, maar dat valt heel erg mee.

Stap 1. Maak een knot van het bovenste gedeelte van het haar. (De scalp). Gewoon een simpele knot, het haar voor de helft door het elastiekje en klaar!

Stap 2. Deel de knot door de helft zodat allebei de kanten van de strik even groot zijn.

Stap 3. Het onderste haar van de knot pak je nu en doe het tussen de twee helftjes van de knot. Dit doe je ook door het elastiekje heen, dan komt er nog wat haar onder uit die kan je straks leuk krullen. Zet het middenstuk van de strik vast met twee schuifspeldjes.

Bron.

Stap 4. De strik heb je nu gemaakt! Dat was niet zo moeilijk toch? Daarna pak je je stijl of krultang en maak je krullen in de rest van het haar. Spuit wat haarlak erin en tada! Een leuk en schattig kapsel voor de kerst!

Haar stijl 3. Twee losse vlechtjes aan de zijkant met krullen aan de onderkant.

Stap 1. Neem een plukje haar van de linkerkant van het haar. De pluk kan je zo dik pakken als je zelf wil. Hoe dikker hoe groter de vlecht. Vlecht deze tot het einde. Deze zet je even vast met een klemmetje.

Stap 2. Doe dit ook aan de rechterkant van het haar. Het linker vlechtje en rechtervlechtje kan je aan elkaar vast maken met een leuk klemmetje.

Stap 3. Trek de vlechtjes iets uit elkaar zodat het wat slordiger zit. Krul de rest van het haar met een stijl of krultang.

Let’s party!

Nu je drie leuke kapsels heb gezien heb je misschien leuke inspiratie gekregen voor de kerst en/of oud en nieuw. Wij in elk geval wel! Het is even oefenen maar je hebt dit zo onder de knie!

Wat ga jij met je haar doen met kerst? Wat vond je van deze kapsels?

Make it a december to remember.

 

 

You may also like

2 reacties

    1. Hoi Benthe!
      Ja die strik is super schattig en leuk om te maken. Misschien kan je je haar leuk krullen of leuk föhnen met wat glitters! Altijd leuk! Fijne kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *