DIY: zo maak je een boho armbandje van houten kralen

I get really excited about jewelry! Maar echt. Als Gaby en ik gaan shoppen, lopen we altijd even een sieradenwinkel in. Gewoon, omdat ik gek ben op mooie kettinkjes en armbandjes. Maar zelf sieraden maken, vind ik stiekem nóg leuker om te doen. Het is rustgevend, en je houdt er at the end ook nog iets leuks aan over. Ik zeg: win-win-situatie!

Mijn liefde voor sieraden

Sinds mijn 13e maak ik zelf mijn sieraden. Het is een hobby, die is uitgegroeid naar een eigen onderneming/webshop genaamd Kelly’s Ketttingen. Maar de afgelopen tijd kom ik daar niet echt meer aan toe. Ik heb het namelijk zó druk met allerlei andere zaken! Toch draag ik nog heel vaak mijn zelfgemaakte sieraden die ik een paar maanden geleden heb gemaakt. Toen ik vorige week een armbandje om had, kreeg ik de vraag waar ik deze had gekocht. Oh, die heb ik zelfgemaakt, was mijn droge antwoord. Ze waren daarna erg benieuwd hoe ik de armband had gemaakt, en dat bracht me op het idee om er een leuke DIY van te maken. Vandaag laat ik dan ook zien hoe je een boho armband van houten kralen maakt 🙂

Wat heb je nodig?

  • Een zakje met houten ronde kralen van 6 mm (ongeveer 25 stuks)
  • Doorzichtig elastiek draad van 1 mm
  • Een punttang
  • Een metalen splitring van 3mm
  • Een kwastje naar keuze
  • Een bedeltje naar keuze
  • Een schaar

Hoe maak je het?

Stap 1. Open de metalen ring met behulp van een punttang.

Stap 2. Rijg het kwastje en bedel aan de ring, en maak hem weer dicht.

Stap 3. Knip met behulp van een schaar 10 cm van het doorzichtige elastiek draad af.

Stap 4. Rijg zes kralen aan het draadje, en rijg daarna de ring met het bedeltje en kwastje erop.

Stap 5. Rijg daarna de overige kralen aan het draad, en maak dan drie simpele huis-tuin-en- keuken-knoopjes.

Tip! Heb je een smalle pols? Gebruik in totaal 19 kralen. Een normale pols? Gebruik dan 21 of 22 kralen. Of heb je juist een forse pols? Dan heb je er ongeveer 24 á 25 nodig.

Yay or nay?

Kijk, ziet dat er niet schattig uit? Ik vind van wel! Ze zijn goed te combineren met zomerse outfits en zijn een absolute must voor het festivalseizoen. Ook is het erg leuk om een zelfgemaakt armbandje cadeau te doen aan bijvoorbeeld een vriendin of je lieve moeder. Bovendien is een zelfgemaakt armbandje hartstikke uniek, en daarom erg speciaal. Niemand anders loopt met hetzelfde item, en dat maakt het extra cool!

Verder is het heel erg simpel om te maken, en je hoeft er niet veel geduld voor te hebben. Binnen 15 minuten was ik klaar met het maken van de armband. Ik heb er dan ook gelijk drie gemaakt. In het roze, blauw en groen. Zijn dit niet jouw kleuren? Voel je vrij om andere kleurtjes te gebruiken!

Wat vind jij van mijn armbandje? Vertel het in de comments!

Jewelry is the most transformative thing you can wear.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *