Staat een Swarovski armband hoog op jouw verlanglijstje? Maar laat je portemonnee het niet toe? Wees niet getreurd! In dit artikel laat ik jou zien hoe je zelf gemakkelijk een Swarovski armband kan maken. Het is een leuk alternatief en een stuk voordeliger dan het exemplaar in de etalage. Dus als je denkt dat de perfect arm candy alleen in de winkel te koop is, dan heb je het goed mis 😉 Benieuwd hoe je een eigen Swarovski armband kan maken? Lees dan vooral verder!

Happiness is handmade

Sinds mijn dertiende ontwerp en maak ik mijn eigen sieraden. Van kettingen tot ringen en van oorbellen tot enkelbandjes. Niets is te gek en ik maak het. Door de jaren heen is mijn juwelenkist dan ook ontzettend gegroeid, want diamonds are a girl’s best friend. Het zelf maken van sieraden heeft dan ook veel voordelen. Zo ben je meestal een stuk voordeliger uit en mocht je jouw pronkstuk niet kunnen vinden in de boetiek, dan maak je ‘m gewoon zelf. Dat is toch hartstikke tof?

Een tijd geleden ontwierp ik onder andere dit simpele Swarovski armbandje. Deze armband bestaat uit waxkoord, een handige schuifsluiting en een kleine tussenvoegsel, gevuld met een échte Swarovski kristal. Deze bling bling maakt je persoonlijke armband helemaal af! Al met al dé eyecatcher voor aan je pols deze zomer. En hoe meer je er draagt, hoe beter!

Wat heb je nodig?

Voor het maken van dit schattige armbandje gebruik je de volgende benodigdheden:

  • ± 1 meter waxkoord met een doorsneden van ± 0,5 mm
  • Een puntsteen setting met twee ogen
  • Een Swarovski puntsteen
  • 4 kleine kralen
  • Sieradenlijm
  • Een wattenstaafje
  • Een schaar
  • Een aansteker
  • Nagellakremover

Deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke kralenwinkel of online op www.kralen.nl.

Hoe maak je het?

Stap 1. Doop een wattenstaafje in de nagellakremover en maak de setting voorzichtig schoon. Dit voorkomt dat de lijm loslaat.

DSC_0619

Stap 2. Knijp één druppel sieradenlijm in de setting. Druk vervolgens de Swarovski steen voorzichtig er in, zodat de lijm de tijd krijgt om zich goed te verspreiden. Veeg overtollige lijmresten weg met een tissue en laat de lijm ongeveer 10 minuten drogen.

Let op! Je kan pas verder met stap 3 als het geheel volledig is gedroogd.

Tip! Je kan de setting ook vervangen door een ander tussenvoegsel met twee ogen.

DSC_0509

Stap 3. Draai de waxkoord twee keer om je pols. Dit doe je om de juiste lengte van de armband te bepalen. Ik gebruik ongeveer 20 cm. Vervolgens knip je het koord op de gewenste lengte af en vouw het geheel door tweeën. Je hebt nu als het ware een V.

DSC_0536

Tip! Vind je waxkoord te stroef? Kies dan voor elastiek. Dit is iets soepeler in de omgang en zit strakker om je pols. Let wel op dat elastiek kan uitdrogen. Waxkoord daarentegen blijft te allen tijde in goede staat!

Stap 4. Haal de uiteinde door het oog van de setting.

DSC_0597

Stap 5. Haal de andere uiteindes door de lus en trek het koord stevig aan.

DSC_0598

Stap 6. Doe precies hetzelfde aan de andere zijde van de setting.

DSC_0602

Stap 7. Knip een extra stukje waxkoord af van ongeveer 10 cm. Sla de twee uiteindes van het koord over elkaar en leg met het extra stukje waxkoord een knoop in het midden van de uiteindes.

DSC_0604

DSC_0605

Stap 8. Leg het armbandje goed in de hand, zodat je gemakkelijk een macramé knoop kan leggen. De macramé knoop vormt het slotje van de armband. Maak rechts een lus en leg het linkerkoord over de rechter uiteinden. Leg deze onder het koord en door de lus. Trek beide kanten zachtjes aan en deze knoop herhaal je ongeveer tien keer.

DSC_0607

DSC_0609

DSC_0611

Stap 9. Knip het uiteinden van het draad waarmee je hebt geknoopt af en brand dan de uiteindes. Dit zorgt ervoor dat het koord niet gaat rafelen.

Let op! Brand het koord niet te lang, want je armband kan gaan smelten.

Stap 10. Als finishing touch rijg je aan alle uiteindes een klein kraaltje en knoop deze vast. Je armband is af!

DSC_0614

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, is het maken van mijn eigen sieraden één van mijn grootste hobby’s. Ik kan dan ook niet anders zeggen dat ik dit erg leuk vond om te doen! Het ontwerp is vrij eenvoudig waardoor je niet lang bezig bent met het creëren van je eigen sieraad. Ondanks dat het een simpel armbandje is, vind ik het eindresultaat onwijs mooi (al zeg ik het zelf 🙂 ) Kortom: ben je creatief en geduldig aangelegd? Dan is deze Do It Yourself absoluut een aanrader!

Tip! Hebben jij en je vriendinnen binnenkort een meidendag op de planning staan? Maar hebben jullie geen idee what to do? Las een middagje freubelen in! Het maakt je hoofd  leeg, je bent een sieraad rijker en het is leuke activiteit om samen met je vriendinnen te ondernemen. 

Wil je vaker leuke DIY’s online zien? Laat het ons hieronder weten!

Veel liefs, Kelly

Jewelry is a very important thing. It should tell a story about the person who’s wearing it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *