DIY: maak je eigen papieren bloemen pomander

Ga jij binnenkort het ja-woord geven? En ben je op zoek naar een origineel boeket voor je bruidsmeisje? Of voor jezelf als bruid? Dan is deze Do It Yourself écht iets voor jou! Maak met behulp van een paar simpele benodigdheden je eigen papieren bloemen pomander! Een leuk alternatief voor een boeket met verse bloemen.

Wat is een pomander?

Een pomander (ook wel kissing ball genoemd) is een bolvormig bloemstuk met een lint of kralenketting. Het lint zorgt ervoor dat je het boeket om je pols of aan de hand kan dragen. Nadeel: het bloemstuk met verse bloemen is meestal erg zwaar, doordat de oase goed nat moet zijn om de bloemen mooi te houden. Ik vond een gepaste oplossing voor dit probleem: ga voor papieren bloemetjes! Die zijn licht en hebben uiteraard geen water nodig. Bovendien kunnen ze tegen een stootje en kan je het item bewaren. Ideaal, niet waar?

Wat heb je nodig?

Voor het maken van een papieren bloemen pomander heb je de volgende spullen nodig:

  • Een piepschuim bal met een doorsneden van ± 20 cm
  • Een roze hobbycard van 50×70 cm
  • Een doosje kopspelden
  • Een lint van ± 20 cm lang
  • Roze hobbyverf
  • Een kwast
  • Een schaar
  • Potloden
  • Oude kranten

Hoe maak je het?

Stap 1. Bedek je werkruimte met oude kranten en schilder de piepschuim bal met hobbyverf. Door de bal te verven, werk je de witte ondergrond weg. Laat de piepschuim bal minimaal 60 minuten drogen.

Stap 2. Teken een bloem met vier blaadjes van ± 2 cm in de diameter en knip deze zorgvuldig uit. Dit doe je maar liefst 180 keer. Dit zijn er voldoende om je hele bal mee te bedekken. Mocht je dit teveel werk vinden, gebruik dan een speciale bloemperforator. Deze zijn te koop bij de hobbyspeciaalzaak, zoals Pipoos.

Stap 3. Leg twee bloemetjes op elkaar en prik een kopspeld door het middenstuk van beide bloemen. Duw de kopspeld door alle lagen heen, totdat de kop rust op de bovenste laag. Je bloem heeft nu als het ware een knop.

Stap 4. Duw de bloemblaadjes iets omhoog, zodat ze meer volume krijgen. Bevestig daarna de kopspeld met bloemblaadjes in de piepschuim bal.

Stap 5. Herhaal stap 3 tot 4 totdat het oppervlak van de bal helemaal bedekt is met bloemen.

Stap 6. Vouw het lint door de helft met de goede kant naar buiten. Vervolgens bevestig je een kopspeld door beide uiteinden van het lint om een lus te creëren. Duw de kopspeld in de bal en tussen de bloemen. Dit vormt de handgreep van je pomander.

Et voilà en je papieren bloemen pomander is klaar om te schitteren op jouw trouwdag!

Tip! Uiteraard kun je de pomander ook gebruiken als decoratie. Hang ze op in het stadhuis of aan de ceremoniestoelen. Ook kun je ze neerzetten als tafeldecoratie. Verwijder dan wel het lint, zoals ik heb gedaan.

DSC_0195

Het was erg leuk om te doen! Alhoewel je er even zoet mee bent, krijg je er wel iets moois voor terug. Daarbij is het maken van een papieren pomander een stuk voordeliger dan een exemplaar met verse bloemen. Ook kan je het item bewaren als herinnering en maakt deze accessoire de look van je bruidsmeisje helemaal af.

Vind jij een papieren bloemen pomander een leuk alternatief als boeket?

Veel liefs, Kelly

Bloemen verwelken, schepen vergaan, maar een papieren bloemen pomander blijft eeuwig bestaan

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *