Heb je honderden recepten knipsels, of eigen recepten die je ergens hebt opgeschreven, maar er eigenlijk nooit naar om kijkt? Goya Lifestyle heeft voor jou de oplossing in dit leuke artikel. Een do it yourself kookboek! Het boek ziet er fancy uit, en natuurlijk het belangrijkste; je kunt er alles in kwijt! Je kunt het maken in je eigen smaak, dingen bij de recepten zetten, eventueel sterren geven als je het gerecht hebt gemaakt, de bladzijdes versieren, noem maar op. Ben je nieuwsgierig en wil je van het doosje met recepten af die je ergens thuis hebt liggen? Continue reading!

Het kookboek

Hoe kom ik bij dit idee? Ik was altijd al creatief bezig met vakantie foto’s plakken in fotoboeken. Ik vond de fotoboeken er altijd mooi uitzien, het was altijd leuk om daar weer in te bladeren. Ook probeerde ik allerlei recepten uit, zelf bedacht, maar ook recepten van het maandelijkse tijdschriftje Allerhande, van de Albert Heijn die je daar gratis kan pakken. Maar niet alles wat er in stond vond ik lekker… en elke keer zoeken naar het recept wat ik wel lekker vond, het juiste boekje vinden in de stapel tijdschriften werd ik een beetje zat. Dus kwam ik op het idee om een fotoboek samen te stellen met recepten die mij lekker leken of zelfgemaakte recepten die ik daarin kwijt kon. Toen was voor mij het nieuwe kookboek geboren!

image

Benodigdheden

  • Een fotoalbum. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij de Hema. Ik koos een grote roze met 100 witte bladen en pergamijn tussenbladen (spinnenweb papier), zodat er geen eventuele lijmresten op de volgende pagina kunnen komen. Dit fotoalbum kocht ik voor € 10,-.
  • Een permanentlijmstift. Ik kocht deze bij de Bruna voor €2,80.
  • Alfabet stempels bij de Hema voor €4,- in een leuk houten doosje. Ook los te koop voor €2,50.
  • Tijdschriften, zoals: Allerhande of Boodschappen van de Dekamarkt of Vomar. Natuurlijk kan je ook leuke tijdschriften kopen bij bijvoorbeeld de Bruna.
  • Een permanent marker, bij voorkeur zwart. Ook deze is verkrijgbaar bij de Hema voor € 1,-.
  • Een schaar.

Hoe maak je het?

Stap 1. Knip alle recepten die je lekker vind zorgvuldig uit, met plaatjes of zonder plaatjes.

Stap 2. Plak met de lijmstift de recepten netjes in het fotoalbum. Je hebt niet al te veel lijm nodig, waardoor je weinig van het product verbruikt.

Stap 3. Versier je album helemaal zoals jij dat wilt! Ik had met de zwarte marker mijn naam op de voorkant gezet.

Tip! Als je iets verkeerds met de marker hebt geschreven op de kaft, of je vind het niet zo netjes kan je met een watje en nagellak remover het eraf vegen. Het beste kan je daar twee watjes voor gebruiken. Eentje voor de tekst weg te halen en de andere om de zwarte vegen weg te vegen. Werkt perfect en het boek verkleurd gelukkig niet.

Stap 4. Schrijf eventueel onder de recepten opmerkingen. Bijvoorbeeld over wat de volgende keer lekkerder zou kunnen, of een beoordeling.

Tip! Maak zelf een recept van eten wat je graag eet en maak daar een foto van! Plak het erin en tada! Weer een leuk recept toegevoegd!

image

 

Conclusie

Het is eigenlijk erg makkelijk om te maken, maar wel heel leuk om te doen! Je bent er even zoet mee, vooral als je een stapel tijdschriften moet doorbladeren, maar je krijgt er iets leuks voor terug!

Tip! Doe dit gezellig met vriendinnen, lekker kletsen en lol maken terwijl je een leuk kookboek samenstelt!

Dus ik zou zeggen; ga elke maand lekker naar de supermarkt en neem een leuk blaadje mee wat voorin de winkel ligt. Er staan heerlijke recepten in!

Wat vind jij van dit kookboek? Of heb je zelf een leuk kookboek gemaakt? Share!

Veel liefs, Gaby

Cooking with love provides food for the soul.

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *