De mascara. Het is naar mijn mening dé beauty uitvinding van het decennia. Wat zeg ik? Van het millennia! Het laat je ogen spreken en maakt elke look compleet. Kortom: het is een musthave voor iedere vrouw!

Een poosje geleden liepen mijn nicht en ik door de Douglas op zoek naar nieuwe mascara voor moi. Normaal gesproken gebruik ik altijd de High Lenghts mascara van Clinique, maar ik wilde eens wat nieuws proberen. Na een kort rondje door de winkel kwam ik uit bij de stage van Dior. Een merk waar ik niet eerder mee had gewerkt. Mijn nicht, een échte make-up liefhebster, daarentegen kon mij in geuren en kleuren vertellen dat zij dit een hele fijne mascara vond. Ik vertrouwde op haar woord en kocht de mascara. Vandaag vertel ik over mijn ervaring met de Diorshow Mascara 090 Pro Black. Have fun!

Diorshow collectie

In 2002 bracht Christan Dior de legendarische Diorshow make-up-lijn op de markt. Een prachtige collectie die bestaat uit een oogschaduwpallet, eyeliner en mascara. Al deze producten zijn geïnspireerd door de Dior Backstage Make-Up artists en zijn mede hierdoor ontzettend populair geworden.

image

In 2015 lanceert Peter Philips de nieuwe Dior Color Collection. Dit is een herintroductie van de Diorshow make-up-lijn. De gehele collectie is in een nieuw jasje gestoken. Altijd leuk, vernieuwing! Maar de producten zijn niet alleen qua uiterlijk veranderd, ook de formules zijn aangepast. Oh yeah baby!

Diorshow Mascara 090 Pro Black

Laat ik beginnen met de verpakking. De Diorshow Mascara 090 Pro Black is verpakt in een zilver, weerspiegelend kartonnen doosje. Het is vrij basic, maar toch chique. Op de verpakking staat de naam van de mascara, kleurcode, informatie over de fabrikant en de gebruikte ingrediënten.

image

Bij het openen van het kartonnen doosje, kwam er een zwarte huls met zilveren details tevoorschijn. En ja, zelfs de huls van de mascara is vernieuwd. De mascara heeft namelijk een gepatenteerde Air-Lock™ trechter gekregen die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk lucht in de flacon komt. Dit voorkomt dat de textuur in aanraking komt met zuurstof en beschermt de mascara tegen uitdroging. Nice!

Dit is overigens echt een pluspunt aan deze mascara. Ik had namelijk een keer de mascara in een haastige bui open en bloot laten liggen. De volgende dag zag ik dus dat ‘ie nog open was. CHIPS! Maar tot mijn grote verbazing was het product niet uitgedroogd. Gewoon even ‘dippen’ in de huls en het bracht weer net zo eenvoudig aan als daarvoor. Super systeem!

image

De professionele backstagemascara van Dior heeft een recht borsteltje dat vrij groot is. Dit is naar mijn mening niet echt ideaal voor mensen met korte wimpers, want zo schiet je makkelijk uit en zit de mascara bijvoorbeeld op je neus. Dit zal best een grappig gezicht zijn, maar dat is uiteraard niet helemaal de bedoeling 🙂

image

Verder is de mascara mooi vloeibaar van textuur. Bij het aanbrengen van de mascara merk ik dat ik meerdere laagjes nodig heb om mijn wimpers volledig te bedekken. Eén laag is dus niet voldoende en dat vindt ik jammer. Ik had namelijk verwacht dat één laagje voldoende zou zijn om de valse wimper look te creëren. Helemaal door de vernieuwde formule. Deze is namelijk verrijkt met volumegevende microvezeltjes, die zich tussen de wimpers nestellen, zodat het lijkt alsof het aantal wimpers verdubbeld wordt. Helaas heb ik hier vrij weinig van gemerkt. Pas bij de vijfde keer zat het er beter op en heeft het een natuurlijke laag. Geen valse wimper look. Overigens klont de mascara niet, dus dat is zeker een pluspunt!

Nadat de mascara op mijn wimpers zat, heeft het de hele dag gezeten. Aan het einde van de vond ik onder mijn oogleden wel wat kleine korreltjes, maar dit was niet echt storend.

Is it a YAY, MWAH or NAY?

Zoals ik al vertelde, had ik nooit eerder een product van Dior gebruikt. Het was voor mij daarom een speciale aankoop. Dior is een A-merk en daarom had ik hele hoge verwachtingen van de mascara. Maar eerlijk gezegd ben ik een beetje teleurgesteld. Laat ik voorop stellen dat het absoluut een fijne mascara is voor in de omgang, niet klont, niet snel uitdroogt en lang meegaat. Maar het valse wimper effect ontbreekt en dit was eigenlijk voornamelijk de reden waarom ik de mascara kocht. Al met al als ik de plusjes en de minnetjes met elkaar afweeg, kom ik uit op een MWAH. Ik zal de Diorshow niet nog een keer kopen, maar het is zeker geen trash.

image

Verkooppunten

De Diorshow Mascara 090 Pro Black kost €35,95 en is onder andere verkrijgbaar bij de Douglas en online op www.douglas.nl.

Geen fan van zwart? No problem! De mascara is ook in andere kleuren verkrijgbaar, zoals: Anthracite, Mahogany, Magenta, Purple, Blue, Navy en Brown.

Waar moet een goede mascara bij jou aan voldoen? Deel jouw mening hieronder.

Veel liefs, Kelly

Inner beauty is great, but a little mascara never hurt.

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *