De passende shampoo

Wat voor shampoo moet ik gebruiken?

Je kijkt in de Etos of Kruidvat en ziet een hele wand met shampoos en bijhorende conditioners staan. Maar wat moet je gebruiken?
Om dat te weten te komen moet je kijken wat voor soort haar je hebt. Is je haar gekleurd? Heb je een mooie bos met krullen? Heb je fijn haar? Of juist dik haar? Is je haar beschadigd door verving, of droog? Heb je pluis haar? Last van een gevoelige hoofdhuid? Bekijk je haar en hoofdhuid eens grondig.

Hoofdhuid

Eerst bekijk je je hoofdhuid. Dat is het eerste wat je eventueel zou moeten behandelen als je daar last van hebt. Kijk of je een rode hoofdhuid hebt. Een gezonde hoofdhuid is licht roze. Een ongezonde hoofdhuid is wit. Heb je last van jeuk? Schilfers? Gebruik alsjeblieft geen anti roos shampoo! Als je losse schilfers door je haar ziet, of op je haar bij je hoofdhuid is dat geen roos. Roos zit op de hoofdhuid, dat zijn als het ware geel kleurige korsten. Als je dat niet hebt gooi je anti roos shampoo gelijk weg, want dat is zo slecht voor je haar. Bij gekleurd haar trekt het de kleur uit je haar, het maakt het haar droog, en verergerd de jeuk juist op je hoofd.
Gebruik een shampoo voor een gevoelige hoofdhuid. Zonder parfum. Ook heb je shampoo zonder zeep bij de Etos wat een rustig gevoel opwekt bij de gevoelige hoofdhuid. Ik heb ook last van een gevoelige hoofdhuid. Ik had die shampoo gebruikt en ik merkte dat het beter ging met de jeuk.

Beschadigd haar

Hoe weet je dat je beschadigd haar hebt? Daar is een trucje voor. Je pakt een haar uit je hoofd, zo lang mogelijk. Je pakt hem in het midden met duim en wijsvinger aan twee kanten en je trekt hem zonder spanning kapot zodat hij door midden gebroken is. Als het haartje recht blijft heb je geen beschadigd haar. Als het haartje aan één kant krult heb je licht verzwakt haar. Als allebei de uiteinden opkrullen heb je sterk verzwakt haar.
Gebruik een shampoo en conditioner voor beschadigd haar. Twee keer per week altijd een bijpassende masker met keratine erin wat je haar van binnen uit weer opbouwt. Haar is mooi als het niet meer beschadigd is, dat geeft glans. Dus als er niets mis is aan je hoofdhuid dan kijk je naar de staat van je haar.

Krullend haar

Nu weet je dat je een goede hoofdhuid hebt en dat je haar gezond is. Waarom pluist mijn haar zo? Heb je krullend haar? Of een sterke slag? Gebruik speciale shampoo voor gekruld haar. Daar zitten meer voedende stoffen in. Krullen zijn droog van zichzelf, dus shampoo voor krullen is wat vetter. Dat houd de krullen mooi compact.

Droog haar

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je haar van buiten af veel klappen heeft gekregen. De winter is begonnen, de kachels gaan aan, dat is niet zo prettig voor je haar. Of in de zomer, zee water, zon, allemaal uitdrogend voor je haar. Gebruik dan een shampoo met een olie erin. In de meeste shampoos zit Argenolie. Of verschillende soorten olie. Dat is allemaal goed voor droog haar. Bij elke shampoo is het fijn om conditioner te gebruiken. Shampoo opent de haarschubben, conditioner sluit ze weer zodat je haar glanst krijgt en weer zacht aanvoelt. Gebruik twee keer in de week een masker en je zult verschil merken.

Gekleurd haar

Als laatst kijk je naar of je haar gekleurd is. Gebruik dan een shampoo voor gekleurd haar. Daar zitten weer stoffen in wat je kleur levendig houd, en dat de kleur langer mee gaat.

Wat voor merk?

Qua merk maakt het niet zo veel verschil.
Kappers merken zijn natuurlijk het beste, maar niet iedereen heeft daar geld voor want shampoo en verzorging bij de kapper zijn erg duur. De reden daarvan is omdat de shampoo erg geconcentreerd is.
Bijvoorbeeld bij L’Oréal bij de kapper is het shampoo gehalte honderd procent.
Bij L’Oréal in de Etos of Kruitvat, (Elvive) is zeg maar vijftig procent shampoo en vijftig procent water. Het is verdund.

Mijn hoofdhuid is genezen, ik heb geen jeuk meer. De Elvive shampoo die ik nu gebruik geeft mijn haar een mooie glans, het is niet zo droog meer, en het voelt heerlijk zacht aan. De shampoo heet ;Extraordinary Oil.

Gebruik je nu de goede shampoo voor je haar? Of ben je na dit artikel wijzer geworden over het gebruik van een passende shampoo?

Veel liefs, Gaby

Gorgeous hair is the best revenge.

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *