Zoals jullie weten, ben ik op 1 september begonnen met de 30 dagen bewust en gezond leven challenge. Mijn persoonlijke hoofddoel van de uitdaging was om 30 dagen lang mij volledig over te geven aan een nieuw eet- en leefpatroon. Ik wilde hiermee niet alleen mijn slechte gewoontes verbeteren, maar ook ontdekken wat voor effect deze switch op mijn fit- en gezondheid heeft. Uiteraard mocht iedereen meedoen aan deze challenge, en hield ik jullie via Twitter op de hoogte van de ontwikkelingen. Daarnaast schreef ik een vrij positief artikel over de eerste 13 dagen. Vandaag post ik alweer de allerlaatste update, want de 30 dagen bewust en gezond leven challenge zit erop! Ben je al benieuwd of ik het gered heb? Lees dan vooral verder!

Hoe ging het met de overige 13 dagen van de challenge?

Om eerlijk te zijn super goed! Ik ontbijt sinds deze challenge elke dag. Dat is voor mij al een grote mijlpaal. De andere maaltijden en tussendoortjes gingen eigenlijk ook prima. Nadat ik er in de eerste 13 dagen achter kwam dat ik niet alle maaltijden even lekker vond, heb ik het eerste eet- en leefpatroon ietsjes aangepast. Hierdoor was het iets leefbaarder. Het gevolg van dingen niet lusten ,was dat ik maaltijden ging verschuiven of zelfs overslaan. Dat is natuurlijk alles behalve gezond. Het omruilen van maaltijden vond ik in principe geen probleem, want bijna elke maaltijd komt uit het kookboek Powerfood van Rens Kroes.

Ook had ik mij ontzettend vergist in de voorbereidingen van de maaltijden. Doordat ik het niet goed had gepland, moest ik na mijn werk nog boodschappen doen en koken. Hierdoor at ik niet elke dag op de vaste tijden. Het was geen disaster, maar toch kreeg ik hierdoor het gevoel dat ik faalde. Net als de keer dat ik ahorn siroop moest kopen. Tja, want wat is dat én waar staat dat in de supermarkt? Geen idee, maar na een zoektocht van ruim een kwartier had ik het gevonden. En toen zag ik de prijs. Slik. Jeetje wat duur! Dat is het enige wat mij de afgelopen maand vies tegenviel: de prijs van gezond eten. Het is gewoon zoveel duurder dan junkfood. Ik vind het vreemd!

Verder heb ik de afgelopen periode een aantal testen moeten doorstaan op het gebied van eten. Denk hierbij aan verjaardagen, workshops, stapavonden en kraambezoeken. Stuk voor stuk een uitdaging op zich, want het zijn allemaal gelegenheden waar altijd lekker ongezond wordt gegeten. Ik moet toegeven dat ik het soms vrij lastig vond om de taart, cake, soesjes en koekjes te laten staan. Toch heb ik niet toegegeven aan mijn verlangens. In plaatst daarvan at ik noten of andere gezonde snacks. Het merendeel vond het vreemd dat ik niet eens een klein stukje taart nam, en bood dan toch iets anders ongezonds aan. Oei, het is met gezelschap zo veel makkelijker om het slechte pad te kiezen. Maar mijn doorzettingsvermogen hield vol, en ik heb niet toegegeven. Daar ben ik best een beetje trots op!

Naast het eten is ook het sporten boven mijn eigen verwachting erg goed gegaan. Ik heb bijna elke dag een uurtje bewogen, op een paar wandelingen na. Ik heb in totaal 13 gymsessies gehad, en 12 lange wandelingen gemaakt. Daar ben ik super trots op! Door het intensief sporten ben ik erachter gekomen dat een uurtje bewegen helpt om mijn hoofd even leeg te maken van alle dagelijkse rompslomp. Heerlijk een momentje voor mezelf. Daarbij is het eigenlijk veel lekkerder om af en toe de sportschool in te duiken, dan languit op de bank liggen. Maar echt! Door het sporten krijg je zoveel zelfvoldoening. Tevens vind ik het erg leuk om in zo’n korte periode al veranderingen aan mijn lichaam te zien. Mijn armen en benen zijn flink aan het groeien, en mijn conditie is beter dan ooit. Ook ben ik in totaal exact 2,5 kilo afgevallen. Ik woog altijd 55 kilogram, nu weeg ik 52,5 kilogram. Dit was trouwens niet noodzakelijk in mijn geval, maar het voelt wel fijn!

Ben ik geslaagd of heb ik gefaald?

Ondanks dat ik een aantal wandelingen en maaltijden heb overgeslagen is mijn persoonlijke challenge wel geslaagd. Mijn hoofddoel om mijn uitstelgedrag de baas te worden is absoluut gelukt. Door bewust en gezond te leven, zit ik weer lekker in mijn velletje. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het me zou lukken om gewoon een hele maand lang geen Ice Tea, koekjes en andere suikermonsters te nemen. Ik was zó gehecht aan mijn slechte eet en leefgewoontes. Maar het is me toch gelukt! Om eerlijk te zijn ik heb het niet eens gemist! Dit is voor mij de doorslag om vooral lekker door te gaan met deze nieuwe levensstijl. Het feit dat deze challenge me op dit vlak gelukt is, geeft me motivatie en goede moed. Natuurlijk mag ik heus wel eens een plak boerencake met slagroom. Zolang het maar niet de spuitgaten uitloopt.

Mijn eindconclusie

Ik had nooit verwacht dat ik het volgende zou zeggen, maar ik vind het jammer dat de 30 dagen challenge is afgelopen. Door mijn uitstelgedrag de baas te zijn, krijg ik zoveel energie. And look at me now! I did it! Ik heb de 30 dagen bewust en gezond leven challenge overwonnen!  Daar ben ik dan ook apetrots op, want het heeft me zoveel goeds opgeleverd. Ik ben niet meer futloos, ontbijt elke ochtend, slaap veel beter, heb een betere huid gekregen en een conditie waar je u tegen zegt! Natuurlijk was de afgelopen maand best even wennen, en ik heb mentaal mijn ups and downs gekend. Het is even schakelen en door het stof gaan, maar uiteindelijk ben ik er alleen beter van geworden. Ja, het was het zó waard! Van een conditie van 0,0 naar de fitgirl 1.0. Ongelofelijk wat een challenge met je kan doen.

Hetgeen wat ik daarom absoluut blijf doen is:

  • Driemaal per week 1 uur intensief sporten
  • Elke dag ontbijten, lunchen en dineren, maar niet volgens vaste tijden
  • Elke dag twee stuks fruit eten
  • Elke dag twee liter water drinken
  • Elke dag voldoende nachtrust nemen
  • Eén keer per week een ontspannende activiteit doen

Prima punten wat ik makkelijkvol kan houden, maar ik ben ook wel heel blij dat ik weer een heerlijk gesuikerde stroopwafel mag. De 30 dagen bewust en gezond leven challenge heb ik ervaren als ontzettend leerzaam. Het heeft me dingen geleerd over voeding, het menselijk lichaam, mezelf en me geïnspireerd om door te blijven gaan. Ik ben trots, gemotiveerd en blij dat ik het gedaan heb. Op naar de volgende challenge!

Wie daagt mij uit voor een nieuwe challenge?

Veel liefs, Kelly

Believe in yourself and be prepared to work hard.

4 Reacties

    1. Bedankt voor je ontzettend lieve reactie, Henrike! Mocht je het leuk vinden om alsnog de 30 dagen bewust en gezond leven challenge aan te gaan, dan help ik je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *