Een dagje ontspanning in het Sauna & Beauty Oase Gelderland

Vorige week maandag gingen mijn moeder en ik naar Gelderland. Ze vroeg ongeveer een maand geleden of ik mee wilde naar de sauna. Ze had op VakantieVeilingen de kaartjes goedkoop kunnen krijgen. Voor maar €20,-! Normaal zijn de kaartjes rond de €75,- dus dat scheelt een hoop. Ik was nog nooit in een sauna geweest. Wel in een Turks stoombad en in de  Hammam maar nooit echt alleen naar de sauna. Dus ik zei ja.

Drive, drive, drive.

Het was ongeveer ander half uur rijden naar de sauna. We moesten vroeg op omdat we er om elf uur moesten zijn. Mijn moeder wilde al om half negen, kwart voor negen rijden voor de zekerheid vanwege eventuele files. Gelukkig was het niet zo druk op de weg en konden we in één keer doorrijden zonder oponthoud. We waren er al om tien uur! Gelukkig was dat geen probleem en konden we gewoon naar binnen. Parkeren daar gaat heel makkelijk. Er is plek genoeg en uiteraard gratis.

Daar gaan we dan!

We meldde ons aan bij de balie en kregen een bandje voor de kluisjes. Deze moest ook gescand worden als je iets te eten of te drinken wilde dan ging het op één rekening. Dat is wel makkelijk, dan hoef je niet steeds je portomonnee te pakken. Vanaf de kluisjes mag je geen mobiele telefoon bij je hebben. Dus ik heb helaas geen foto’s kunnen maken. Alleen van de buitenkant. Dit is op zich wel logisch want het is allemaal privé, maar ook niet van het eten en zo. Dat vond ik wel jammer. We liepen naar de omkleedruimte en deden al onze spullen in de kluisjes. Handdoek om en gaan met die banaan! (Ik had gehoopt dat we onze bikini aan mochten maar dit mocht helaas niet. Dus dan maar een handdoek om ;). Natuurlijk kan je ook een badjas meenemen dat hadden wij ook maar dat was erg warm.)

De sauna zelf

Het gebouw is niet zo groot dus alles is makkelijk te vinden. Als je het bordje naar ‘Sauna Plein’ volgt kom je bij alle verschillende sauna’s. Ze hebben verschillende soorten. Een sauna tot wel 80 graden. Of een sauna tot 40 graden. Dit was vochtige lucht. Hier zijn wij in geweest. Daar kom ik zo op terug. Verder is er een zwembad, een bubbelbad, een voetenbadje, heel veel douches met scrub ernaast, een kruidenbad sauna, en een heerlijke tuin om te genieten van de zon.

Waar zijn wij in geweest?

In een huisje apart in de tuin is een sauna die gaat tot 40 graden. We moesten ons eerst omspoelen onder een grote douche en daarna konden we gaan zitten. Er werd ons uitgelegd wat er ging gebeuren. Daarna zaten we in het donker en werd het heel warm. Ik vond dit al warm zat moet je nagaan 80 graden, poeh! Daarna kwam het vrouwtje binnen die ons zojuist alles had uitgelegd. Ze deelde wat scrub uit wat we alleen op het lichaam mochten aanbrengen. Dus niet op het gezicht. Daar bleven we even mee zitten daarna mocht het afgespoeld worden. Vervolgens kregen we nog een soort crème. Dit heette de pakking. Dit was lekker koud en zacht op de huid. Ook hier zaten we even in en spoelde we daarna weer af. Daarna kregen we een glas ijs thee. We stonden na ongeveer 20 tot 30 minuten buiten. Doordat het buiten al zo lekker weer was waren we helemaal uitgekookt, haha.

Bron.

Het kruidentempel

Ook hier zijn we even in geweest. Het is een soort warm zwembad wat naar kruiden ruikt. Hier kan je gewoon in dobberen en tot rust komen.

De lunch

Ook kan je hier heerlijk lunchen. Ik nam een broodje met geitenkaas wat heerlijk was. Er zaten ook allemaal sla soorten bij. Het was wel moeilijk te eten, maar het is gelukt! Mijn moeder had een kop tomatensoep met een wrap met kaas, rucola en zongedroogde tomaatjes en wat pesto. We dronken een heerlijke Smoothie erbij. Een echte relaxte dag.

Bron.

Bron.

Verder hebben we lekker in de zon gelegen en nog wat gezwommen in het zwembad daar. We waren in ieder geval goed gekleurd!

Going again?

Ik vond het heerlijk, maar het zal niet iets zijn wat ik wekelijks zou willen doen. Af en toe lijkt me leuk en lekker, een verwennerij, maar het hoeft niet te wennen. Ik vind deze sauna wel een aanrader. Het is lekker klein en compact dus je hoeft niet lang te zoeken. Verder zijn de mensen super aardig, ik was mijn schoenen vergeten in mijn kluis, oelewapper! En die hebben ze netjes opgestuurd. Voor €6,95 kon ik ze laten opsturen dus dat heb ik gedaan. Ze zijn netjes de volgende dag weer thuis gekomen :).

Wat vind jij van een sauna?

We love to relax!

You may also like

3 reacties

  1. hoi,

    leuke blog
    jammer dat jullie niet zijn blijven slapen in onze B&B Balgoy. is juist vlakbij de sauna.
    wellicht een volgende keer. kun je lekker overnachten en hoef je niet gehaast terug te rijden.

  2. Wij komen bijna maandelijks bij deze sauna. Al denk 2 jaar. Elke keer wel via vakantie veilingen. Varierend van €1 tot ook wel eens €25,-. We hebben meerdere sauna’s geprobeerd alleen nooit echt met tevredenheid terug. Hier wel. We hebben de pre verbouwing en de opening van het rhasoul gebeuren nog meegemaakt. Veel plezier de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *