In het weekend is de grote Bazaar (ook wel zwarte markt genoemd) in Beverwijk geopend. Mijn oma en ik wilde daar weer eens heen, dus deden we dat afgelopen zaterdag. Het weer was er voor, half bewolkt en af en toe een zonnetje. En we hadden allebei wat spulletjes nodig, dus daar gingen we dan!

De vernieuwde Bazaar

We kwamen op de markt en ik zag dat het was veranderd. De hallen zagen er anders uit, lichtblauw wat er fris uitzag. Al was het wel even zoeken op de Zwarte markt, maar dat heb ik altijd wel omdat alles zo op elkaar lijkt. Maar toch had ik wat leuke dingen gevonden!

Zoeken, kijken, zoeken

Ik had al wat standaard spulletjes nodig zoals scheermesjes, tandenborsteltjes, dat soort dingen. Dit scheelt namelijk heel veel met wat ze in de winkel verkopen. Als eerste kocht ik wat scheermesjes voor mijn vriend. Acht scheermesjes voor €12. In de winkel waren precies dezelfde scheermesjes ook acht stuks voor €32! Dat scheelt een hele hoop! Verder kocht ik wat opzet tandenborstels voor mijn nieuwe Oral-B tandenborstel. Vier tandenborsteltjes voor €10,-. In de winkel kost dat rond de €18. Ook kocht ik wat opzetstukjes voor mijn Scholl vijl. Deze kostte €6,- en in de winkel €10,-.

Shopaholic!

Verder wilde ik graag een luchtje hebben van Nina Ricci. Die had ik vroeger altijd in het klein, maar die was al snel opgegaan omdat ik hem zo lekker vond. Ik vroeg hoe duur het luchtje op de markt was. Deze was €30,- voor 80 ml. In de winkel kost deze rond de €80,-. Het luchtje blijft ook lekker lang zitten, dus dat is ook mooi mee genomen.

Ook moest ik twee kussens voor in bed hebben. De laatste tijd hebben ze iets nieuws op de markt, kleding van bamboe! Ja, je leest het goed. Ik had laatst sokken aan van bamboe. Een heerlijke zachte stof die aanvoelt als een tweede huid. Ook zweet je minder snel in deze stof. We zagen bamboe kussens op de markt. Ik voelde samen met mijn oma en ze veerde lekker mee. Ik kocht er twee voor €35. Als je er eentje wil kost deze €20.

Als laatste kocht ik een lange spijkerjas in een buiten kraampje voor €30,-. Ik vond deze jassen altijd al leuk, maar als ik ze paste in winkels vond ik ze nooit zo leuk staan bij mij. Toch probeerde ik deze. Ik vond de stof lekker aanvoelen, lekker zacht en niet zo stug. Ik vond hem gelijk leuk staan!

Over again?

Ja, zeker. Ik heb veel geld bespaard en koop nu elke keer het dubbele van wat ik nodig heb bij de zwarte markt zodat ik even een voorraadje heb. Natuurlijk koop ik ook nog dingen in de winkels, maar scheermesjes koop ik liever daar, ze scheren net zo goed en het scheelt onwijs veel geld. Ik ben blij met mijn aanwinsten!

Ga jij weleens naar de zwarte markt?

Shopping is cheaper than therapy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *