Een dagje naar het Keukenhof in Lisse

Het Keukenhof, ik had er wel van gehoord maar ik was er nog nooit geweest. Ik wist natuurlijk wel dat je daar bloemen kon bezichtigen. Deze week is het erg mooi weer en besloten mijn vriend en ik om daar eens heen te gaan. We gingen er maandag heen. Was het Keukenhof leuk of viel het tegen?

Met iPhone Portret Modus gemaakt.

Op de fiets fiets

Wij gingen op de fiets richting Lisse, want daar is het Keukenhof. Het was voor ons 15 kilometer heen en 15 kilometer terug fietsen dus dit was even pittig. Op de heenweg stond er ook nog eens een flinke wind tegen, maar we hebben het gedaan! Wij wilde even sportief doen, maar als je verder weg woont kan je met de auto komen die je tegen betaling kan parkeren. Of je kan er met de bus naartoe. Er is een bushalte vlak voor de ingang.

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen

De entree kost per persoon €18. Dit had ik eerlijk gezegd wat lager verwacht, maar goed we waren er toch en ik was wel benieuwd. We kochten twee toegangskaarten en kregen een gratis plattegrond erbij, altijd handig. Nu konden we de bloemen bekijken. In het begin zijn wat hofjes met bloemen. Dit vond ik niet zo erg interessant. Wat narsissen en hortensia’s zag ik. We liepen verder. Het Keukenhof is verdeeld met verschillende koninklijke namen. Zo had je het Beatrix plein, Wilhem Alexander, en nog wat andere namen. Dit is wel makkelijk, want zo kan je niks overslaan. Op elk pleintje kon je ergens naar binnen om meer bloemen te bezichtigen en eventueel wat bollen te kopen.

Eten

Ook zijn er genoeg eetgelegenheden. Bijna bij elk pleintje staat een Foodtruck met verschillende dingen. Zo had je verse stroopwafels, of Hotdogs, of lekker een yoghurt ijsje. Ik koos voor het laatste. Frozen yoghurt. Dit had ik nog nooit gegeten en ik was benieuwd naar hoe dit smaakte. Je kan er twee toppings op kiezen. Ik koos voor stroopwafel en witte chocolade. Ook kan je lekker op een terrasje neerploffen om een lekker drankje te drinken en van het zonnetje te genieten, dan moet je wel deze week gaan want volgende week word het weer wat minder.

Het fotograferen van de bloemen

Wat ik vooral veel zag waren verschillende kleuren tulpen. Zowel binnen als buiten. Ze hadden echt alle bloemen in verschillende kleuren. Dit maakt een leuk foto effect. Ik fotografeerde zowel met mijn iPhone als met mijn camera. Het is erg leuk om wat dingen uit te proberen. Zo had ik met mijn iPhone wat bloemen op Portret Modus gefotografeerd. En met mijn camera heb ik tussen de bloemen door gefotografeerd. Ook zijn er verschillende fonteintjes en watervalletjes die je leuk op de foto kan zetten, dus als je van fotograferen houd is dit zeker de moeite waard om hier even een kijkje te nemen. Het leuke is dan om een camera lens mee te nemen voor macro fotografie.

Nog wat foto’s die met de camera gemaakt zijn

Conclusie

Hoe vond ik het Keukenhof na de eerste keer bezoeken? Ik vond het erg leuk! In het begin had ik het heel anders verwacht. Maar ik vond het daarna erg leuk om lekker te fotograferen en weer eens wat anders te zien dan duinen, het was een erg fleurige dag en er zijn wel wat mooie foto’s uitgekomen wat ook een pluspunt is natuurlijk.

Ben jij weleens in het Keukenhof geweest?

De bloemen zijn weer in groei en bloei!

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.