Van geen make-up naar een professionele dagelijkse make-up met een workshop van Golden Rose

 

Mijn moeder belde me enthousiast op, want ze had op Social Deal een leuke aanbieding gezien. Voor 9 euro kon je naar een workshop van Golden Rose! Nou een workshop over hoe je make-up aanbrengt voor zo een leuke prijs kon ik niet afslaan! Dus had ik kaartjes besteld op Social Deal!

Voor foto.

Mijn moeder voor.

Over Social Deal

Social Deal kan je als app installeren op je smart phone waar ze allemaal leuke acties hebben! Zo bijvoorbeeld deze workshop, of een dagje sauna, voor een leuk prijsje uiteten gaan en bijvoorbeeld een viergangenmenu krijgen, noem maar op elke keer staan er andere leuke acties in de app voor heel goedkoop! Dus neem vooral een kijkje op de site of installeer de app!

Over Golden Rose

Ik kende dit merk al doordat ik een make-up koffer van hen heb. Ik vind deze make-up super goed omdat ze mooie kleuren hebben en het blijft echt de hele dag goed zitten. Ook heeft Golden Rose winkels met waar je alles wat make-up te maken heeft kan kopen. Ook kan je natuurlijk om advies vragen.  De winkels die ik ken zijn in Haarlem en in Zaandam. In deze twee winkels kan je ook de workshops volgen.

Mijn gekochte spullentjes tijdens de workshop.

Wat voor workshops kan je kiezen?

Ze hebben onwijs veel workshops. Deze kan je vinden op de site! Je kan bijvoorbeeld kiezen uit; dagelijkse make-up, bruids make-up, avond make-up, smokey eyes, verzorging van de huid, noem maar op. De workshop duurt 2,5 uur en kost normaal gesproken €55,- dit kan je ook bestellen op hun website.

De workshop zelf

Zaterdag 8 april waren we om tien uur aanwezig. Wij waren de eerste. We waren wat vroeg want je hoefde er om kwart over tien te zijn. We mochten onze jassen ophangen. De workshop werd gegeven in een aparte ruimte achterin de winkel van Golden Rose. Er stonden tien stoeltjes met tafeltjes en een spiegel. Op het tafeltje lagen wat folders en een tasje met kwasten. Ook lag er een make-up paspoort. Daar kon je alle make-up inschrijven die je tijdens de workshop zou gebruiken zodat je de kleuren makkelijk terug kan vinden in de winkel. We kregen een glaasje water van het vrouwtje die de workshop gaf en we wachtte tot de rest arriveerde.

De workshop ruimte.

Hoe maak je je dagelijks mooi op?

Ik zal in stappen vertellen hoe je de dagelijkse make-up op brengt.

Stap 1. Reinig het gezicht met een gezichtsmelk en een vochtigwatje. Daarna doe je een dagcrème op. Zo wordt de huid niet droog.

Stap 2. Doe een primer op het gezicht. Een primer is een soort crème met vitamine erin. Een primer zorgt ervoor dat de make-up niet in de huid trekt. Je brengt dit aan om een beetje op je hand te doen zoals op de foto hieronder. Zo kan je met een foundation kwast een dun laagje aanbrengen. Let op dit je dit niet gebruikt als een dagcrème! Want dit is totaal niet hetzelfde. Hier zitten weer hele andere stoffen in dan bij een dagcrème die de huid nodig heeft. Het vult elkaar wel aan.

De primer; €12,95.

Make-up op het gezicht aanbrengen

Stap 3. Haal oneffenheden weg met een concealer in een wat lichtere kleur. Bijvoorbeeld onder het oog voor eventuele wallen of puistjes kan je wegwerken met een groene concealer, want puistjes zijn meestal rood. Ook rode plekjes kan je wegwerken door een groene tint te gebruiken. Ik heb thuis hiervoor een tube van L’Oréal. Bij Golden Rose kan je een handig pallet kopen met alle tinten om oneffenheden weg te werken. De oneffenheden werk je ook weg met behulp van een kwastje. De huid hoeft niet groen te worden, maar gewoon even aanstippen.

Stap 4. Breng de foundation aan. Let erop dat je dezelfde kleur neemt als de huid. Als je een foundation koopt kan je een klein streepje zetten op de kaak lijn met een stukje nek. Zo zie je of de kleur niet te donker is. Anders heb je het masker effect. Schrik niet als je de foundation aanbrengt dat het veel te licht lijkt. Dit is echt jou kleur. Je kan je gezicht weer wat bruiner maken met poeder of bronzing poeder. Met het opbrengen van de foundation kan je ook een pompje op de rug van de hand doen die je niet gebruikt. Breng het aan met de foundation kwast. Zo kan je een dun laagje aanbrengen wat het natuurlijker maakt.

Met foundation.

Stap 5. Breng de poeder of bronzing poeder aan. Ik heb dezelfde kleur als mijn foundation in poedervorm. Maar als je wat bruiner wil lijken kan je een tintje donkerder nemen. Ook weer niet te donker houd het bij één tint. De poeder kan je het makkelijkste aanbrengen met een poederkwast. Klop de poederkwast met poeder even af zodat je een niet te dikke laag poeder op het gezicht aanbrengt.

Het opmaken van de wenkbrauwen

Stap 6. Nu is het gezicht klaar. We gaan verder met de wenkbrauwen. Gebruik een potloodje en poeder in je eigenkleur wenkbrauwen zodat ze niet te donker worden. Wil je dit wel kan je natuurlijk wel een donkerdere of lichtere kleur nemen. Begin met het potlood. Zet een klein puntje bij het begin van de wenkbrauw, aan het eind, en bij je boogje een beetje in het einde zit die. Daarna ga je met het potlood in je wenkbrauw, let op niet er onder anders krijg je hele brede wenkbrauwen, volg je je wenkbrauw met een dun lijntje. Dit doe je rondom je hele wenkbrauw. Vervolgens ga je er met de poeder een een kwastje lichtjes overheen. Daarna kam je je wenkbrauwen even door met een klein borsteltje speciaal daarvoor zodat het niet te donker meer is.

Het opmaken van de ogen

Stap 7. Nu de ogen. Begin met een lichte kleur aan de binnen kant van het oog. Ik had beige. Daarna gebruik je een donkere kleur in de areboog van het oog. En aan de andere kant van het oog, de buitenkant. Als je de oogschaduw wat dikker aanzet kan je het ook als avond make-up gebruiken.

Oogschaduw in verschillende kleuren; €11,95.

Stap 8. Doe de mascara op je wimpers. Die heb je voor volume, of voor een lifting in verschillende vormen en maten.

Het opmaken van de lippen

Stap 9. De lippen. Als je wil kan je een lippotlood aanbrengen, ook aan de rand van de lippen. Anders heb je een hele grote mond. Bij een wat rijpere huid is dat makkelijker zodat de lippenstift niet in de rimpels gaat zitten. Bij een jongere huid hoeft dit niet. Het mooiste is om het lippotlood dezelfde kleur als de lipstick te nemen. Daarna breng je de lipstick aan met een kwastje zodat je de lipstick wat dunner kan aanbrengen. Als je de ogen wat gekleurder hebt opgemaakt is het het mooiste om een nude lipstick te gebruiken zodat de aandacht naar de ogen gaat. Heb je bijvoorbeeld alleen mascara dan kan je een felle kleur lipstick nemen.

Lipstick in verschillende kleuren; €7,95.

Stap 10. De laatste stap is rouge. Ook deze kan je in verschillende kleuren krijgen. Bij een roze huid is het mooi om een perzik kleurige rouge aan te brengen bij een gele huid kan je een roze rouge aanbrengen. Deze gaat van het oor op je jukbeenderen. Ook deze breng je heel licht aan zodat je het een heel klein beetje ziet.

Blush in diverse kleuren; €14,95. Dit is een perzik kleur.

Heb ik veel geleerd?

Ja, ik dacht dat ik wel veel wist hoe ik make-up aan moest brengen, maar bijvoorbeeld over de primer wist ik niet, de wenkbrauwen kon ik nog niet, rouge bracht ik ook nooit aan, dus al met al heb ik toch weer dingen bijgeleerd die ik ook nu thuis gebruik. Ook vind ik het handig om mijn hand te gebruiken bij het opmaken om mijn foundation en zo op te doen. Eerst bracht ik mijn foundation met mijn vingers aan en nu met een kwast dat vind ik veel makkelijker. Dus de workshop is zeker een aanrader en erg leuk om te doen.

De na foto’s!

Ken jij het merk van Golden Rose?

Sometimes the grass is greener on the other side because it’s fake.

 

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *