Chocolade kokos muffins

Hmm deze zoetekauw heeft weer trek in iets zoets… Maar wat zullen we nu weer eens eten? Chocolade muffins! Ik ging direct naar de supermarkt en zag daar Dr. Oetker Muffins Naturel staan. Met wat cacao poeder erbij zouden het heerlijke chocolade muffins worden, dus pakte ik gelijk het pak. Daarnaast zag ik Cupcake vormpjes staan. De vormpjes zitten ook in het pak, maar deze hadden leuke kleurtjes. Met wat versiersels erop ziet het er leuk uit en kan ik mijn moeder en haar vriend heerlijk trakteren op zelf gemaakte muffins.

Wat heb je nodig?

-1 pak Dr. Oetker Muffins Naturel.
-125 gram boter of margarine.
-2 eieren.
-1 x 50 ml water.
-1 doosje Dr. Oetker Cupcakes vormpjes.
-Kokos chips van Raw Organic Food. Gewoon bij de Albert Heijn te koop.
-1 doosje smarties.
-1 doosje Dr. Oetker glitter suiker vier verschillende kleuren.
-1 zakje Dr. Oetker roze glazuur.
-1 doosje cacao poeder.
-Een beslagkom.
-Garde of mixer.
-Oven of combi oven.
-Saté prikker of tandenstoker.

image

Hoe maak je het?

Zet de oven aan op 180 graden. Dat is voor een hete lucht oven. Voor elektrisch 200 graden en voor een gasoven stand 4-5.

Stap 1. Doe 125 gram boter in de beslag kom. Ik heb alles met een garde gemixt dat gaat prima. (Tip!) Doe de beslagkom met boter een minuutje in de magnetron zodat de boter vloeibaar is. Zo kan je het makkelijker mixen met mixer of garde.

Stap 2. Doe het zakje muffinmix bij de gesmolten boter samen met 50 ml water en twee eieren, mix dit goed door elkaar zodat je een glad beslag hebt.

Stap 3. Doe het cacao poeder erbij. Maak het zo chocolade achtig zoals je zelf wilt. Ik heb er een half kopje cacao in gedaan.

Stap 4. Daarna doe je het beslag met behulp van twee eetlepels in de muffin vormpjes tot ongeveer de helft.

Stap 5. Doe wat kokos chips op het beslag.

Stap 6. Mix het geheel voorzichtig in de vorm met een klein vorkje.

image

Stap 7. Zet de cupcakes op een ovenblad met bakpapier. Daarna stel je je oven in op zestien minuten. Je kan kijken of de cupcakes gaar zijn door een saté prikker of tandenstoker in het midden van de cupcakes te steken. Als de prikker er schoon uit komt dan zijn ze goed.

image

Het versieren

Stap 8. Pak het zakje glazuur. Ik heb de waterkoker aangezet en daar het zakje glazuur dicht ingedaan. Het kan ook in een pan met kokend water, maar dit leek me makkelijker. Laat het vijf minuten dobberen. Daarna kan het eruit gehaald worden.

Stap 9. Knip een hoekje eraf van het zakje en giet het op de cupcakes. Je kan het glazuur glad strijken met de achterkant van een lepeltje. Let op dat dit gebeurd als de muffins zijn afgekoeld. Dat staat eventueel ook op het zakje glazuur.

Stap 10. Daarna doe je de glitter suikertjes op de cakejes. En een paar cakejes met wat smarties. Druk de glittertjes een beetje aan zodat ze vast zitten in het glazuur.

image

Nu heb je heerlijke chocolade kokos muffins. Leuk om te trakteren of om lekker zelf op te eten!

Wat vond je van dit recept? Ben je zelf ook zo een zoetekauw?

Veel liefs, Gaby

You can’t make everyone happy. You are not a cupcake.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *