De laatste tijd heb ik best wel een soort van strijd in mijn hoofd. Gewoon omdat ik niet de keuze kan maken over wat ik wil. Keuzes maken vond ik altijd al een moeilijk iets, dus daar is nu geen verandering in gekomen helaas.

Wat wil ik?

Ik wil graag een cursus en/ of een opleiding volgen.
Na mijn kappersopleiding ben ik zo’n drie jaar niet meer naar school geweest. Toen wist ik al niet wat ik wilde. Maar nu word ik een beetje gek van de besluiteloosheid en wil ik actie ondernemen. Ik vind/ vond het kappersvak leuk, maar het is niet iets wat ik mijn hele leven zou willen doen. Het is meer leuk voor erbij. Niet om dat als dagelijkse baan te hebben. Eventueel lijkt het me wel leuk als we een huis zouden kopen om dan daar twee dagen in de week te knippen en verven of wat dan ook. Maar gewoon twee dagen.

Wat vind ik leuk?

Tja er is eigenlijk heel veel wat me leuk lijkt daarom is het zo moeilijk. Laten we beginnen met de cursussen.

Fotografie:

Dit vind ik erg leuk om te doen, vooral omdat het toch herinneringen zijn die op een plaatje staan. Het lijkt me daarom erg leuk om daar een cursus over te volgen. Zodat ik mijn herinneringen zo mooi mogelijk op een plaatje kan zetten zodat iedereen ervan kan genieten. Daarnaast geeft het me een soort van kick als ik een mooie foto heb gemaakt. Het geeft me zelfvertrouwen. Dat is iets wat ik af en toe weinig heb.

Schrijven:

Ik schrijf eigenlijk al mijn hele leven. Als kindszijnde vond ik het leuk om op school verslagen te maken. Ik was één van de weinigen maar ik was er goed in en vond het leuk. Voor Engels moesten we een keer een verslag maken over de film Romeo en Juliette. De film vond ik leuk (Leonardo Dicaprio speelde erin dus natuurlijk vond ik de film leuk) dus had ik mijn creatieve geest geopend en er een prachtig werkstuk van gemaakt. Ik had plaatjes opgeplakt en de A4tjes aan elkaar gebonden met een touwtje. Dat vond de lerares zo leuk en mooi gemaakt dat ik een tien kreeg.

Nu schrijf ik gewoon verhalen. Niet waargebeurd, maar gewoon weer mijn creativiteit op papier zetten. Ik raak hier ontspannen van. Het is fijn om even in een ander leven te stappen waar dingen of erger zijn of juist gaan zoals ik wil. Om gewoon mijn droom te beleven. Mijn langste verhaal is nu 174 bladzijdes en het is nog niet af. Toch als ik het terug lees zijn er dingen die natuurlijk beter kunnen. Daarom wil ik een cursus schrijven beginnen. Zodat ik weet hoe je beter kan overschakelen van heden naar verleden en dingen beter te omschrijven.

Mode maken en ontwerpen:

Ik doe hier nu eigenlijk niet zo veel mee eerlijk gezegd. Ik weet niet hoe het moet, heb er geen middelen voor zoals een naaimachine (toch maar een keer aanschaffen) of andere middelen die je ervoor nodig hebt. Toch lijkt het me erg leuk en handig om te kunnen. Om iets te ontwerpen en te maken precies zoals ik het wil. In winkels heb je soms dat het kledingstuk het net niet is. Dan kan ik het zelf maken naar mijn eigen wens. Mijn tante heeft zelf ook kleding ontworpen en heeft een   leuk winkeltje in Amsterdam. Juliette pour Romeo genaamd. Zij is mijn voorbeeld van succes. Als je zo kan ontwerpen, dat lijkt mij fantastisch.

Ook vind ik het leuk om met mensen om te gaan. Daarom staan deze drie dingen ook op mijn lijstje.

Kraamverzorging:

Er is niks mooiers dan een pasgeboren baby. Het lijkt me mooi om de moeder en de kleine te helpen en steunen om ze op goede benen te zetten. Het lijkt me erg dankbaar werk vooral voor de ouders. Helpen in de huishouding. De moeder zelf helpen. Maar ook om hen een goed gevoel te geven.

Verpleging:

Ook deze staat erop omdat ik iets wil betekenen voor de mensen. Ik ben erg klantvriendelijk en sociaal waardoor dit voor mij is weggelegd. Daarnaast lijkt het mij erg mooi om mensen te steunen die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld een ziekte, of wat anders waardoor ze in het ziekenhuis zijn beland.

Diëtiste:

De laatste tijd vind ik het interssant wat er in eten en drinken zit. Ook waar het voor is en wat het doet. Dat leidde me tot diëtiste. Mensen helpen door een schema te maken met goed eten waardoor ze zich beter voelen. Bijvoorbeeld wat dikkere mensen of kinderen die niks lusten, of mensen die ernstig ziek zijn waardoor ze veel gewicht zijn verloren. Ook dit is iets wat me dankbaar werk lijkt.

Dit is niet eens alles van wat ik leuk vind, maar hier laat ik het even bij.

Zoals je ziet vind ik keuzes maken erg moeilijk. Heb jij dat probleem ook?

Als ik mijn keuze heb kunnen maken laat ik jullie dat natuurlijk weten. Of misschien kunnen jullie mij met een keuze helpen?

Veel liefs, Gaby

Stop doubting yourself, work hard, and make it happen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *