Dit artikel is voor de read lovers onder ons. Ik ben echt gek op lezen, al heb ik daar de laatste tijd weinig tijd voor. Op vakantie heb ik dit boek gelezen en echt, ik kon niet meer stoppen met lezen. Het boek is romantisch, maar er gebeuren ook weer onverwachte dingen in wat het boek zo leuk maakt. Dus houd je van romantiek? Don’t stop reading!

Het verhaal
Dit boek is een reeks wat bestaat uit vier delen. Het gaat over een meisje Tessa Young, die gaat studeren in Washington. Haar moeder en Tessa haar vriendje wonen daar bijna twee uur rijden vandaan, dus ze moet het alleen doen. Tessa komt er snel achter dat dit heel anders is dan waar zij vandaan kwam. Ze heeft nette kleding aan, een beetje oubollig, soms zelf kinderlijk en draagt amper tot geen make-up.
Haar kamergenote is heel anders. Steph heeft juist donkere kleding aan, sexy, draagt veel make up. Ze vinden elkaar gek genoeg gelijk aardig. Ze leert Tessa hoe ze zich moet op maken, om er toch een beetje bij te horen.
Dan ontmoet ze Hardin. Een jongen die zich net zo kleed als Steph. Een beetje alternatief. Hij heeft tattoos en piercings en draagt altijd zwarte kleding. Op één of andere manier vind ze hem toch aantrekkelijk, al doet hij totaal niet aardig tegen Tessa. Hij treitert haar met haar “saaie” kleding en maakt hij botte opmerkingen tegen haar.

Op een gegeven moment leert ze ook de andere kant van Hardin kennen. Hij heeft een harde kant, die haar alleen maar treitert en beledigd, maar hij heeft ook een zachte kant, die romantisch en lief is. Doordat ze een vriendje heeft voelt ze zich snel schuldig over haar gevoelens voor Hardin, maar toch blijft het spannend. Hardin is heel anders dan Tessa. Hij is een uitdaging. Maar Noa kent ze al bijna haar hele leven. Toch zou ze uiteindelijk een keuze moeten gaan maken. De uitdagende Hardin die heel anders is als zij, of haar eeuwige vriendje Noa?

Conclusie
Het boek is geschreven in ik- vorm. Vroeger hield ik nooit zo van boeken die in deze stijl zijn geschreven, maar sinds ik vijftig tinten grijs had gelezen vond ik dat al een stuk leuker. Ook dit boek is met veel gevoel geschreven, het boek laat je meevoeren naar een ander leven zodat je er lekker in kunt kruipen. Dit boek zou ik zeker aanraden. Je moet wel van dikke boeken houden, maar je bent er zo doorheen. Het boek heeft ook een leuk uiterlijk waardoor mijn oog erop viel in de winkel. Ik las de achterkant en ik wilde hem gelijk lezen.

De andere delen zijn:
After, je kan niet leven zonder hem. (Deel 2).
After, hij hoort bij jou. (Deel 3).
After, voor altijd. (Deel 4).

Over de schrijfster
Anna Renee Todd is geboren in Amerika Ohio, 21 maart 1989. Ze hield altijd al van boeken lezen die romantisch waren, tot ze zelf wilde schrijven. Ook is ze fan van boybands dus wist ze al over wat voor jongens ze wilde schrijven. Ze schrijft romantische boeken. Nu kan ze die twee combineren, romantisch, maar toch ook stoer.

Overige boek informatie

Titel: After, hier begint alles.
Oorspronkelijke titel : After.
Schrijfster: Anna Todd.
Pagina’s: 522.
Uitgekomen: 2014 in Amerika, 2015 in Nederland.
ISBN: 978-90-225-7295-5.

Welk boek vind jij op dit moment een topper? 

Veel liefs, Gaby

Reading is dreaming with eyes wide open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *