Bewerk je foto’s eenvoudig met deze handige appjes!

Foto’s bewerken, veel mensen die zich niet verdiepen in Photoshop denken; dit kan ik niet. Toch is dit makkelijker dan je denkt. Ik houd me nu veel bezig met fotografie en daar hoort de foto’s bewerken ook bij. Je kan er namelijk hele leuke dingen mee doen. Als je een puistje hebt op het gezicht bijvoorbeeld kan je deze eenvoudig weghalen, hoe leuk is dat? Of je kan van een gekleurde foto een zwart wit foto maken. Nu kan dit ook met de standaard bewerk app van bij iOS “foto’s”. Ik ga jullie in dit artikel laten zien welke apps fijn werken om de foto’s te bewerken en wat je hier mee kan.

Mijn zoektocht naar de goede app

Ik heb een lange zoektocht gehad naar apps die ik fijn vind om te photoshoppen. Niet omdat ze niet goed werken, maar omdat ik bepaalde dingen wilde doen die bij sommige apps niet konden, of ik niet wist hoe dit moest. Ik wilde voor de blog foto’s gaan bewerken, ze wat levendiger maken, dingen uitsnijden, een leuk filter erop zetten, noem maar op. Toen ik foto’s ging maken in de duinen bleek het ook erg mooi te worden als de foto’s een beetje werden bewerkt qua levendigheid. Maar met een beetje uitproberen kon ik veel meer dan alleen de foto levendiger maken! Leuk!

Bewerkingsapp 1. Adobe Photoshop Express voor IOS

Ik begon als eerste app van Adobe Photoshop. Voor de pc moet je hiervoor een licentie kopen, voor de smartphone of iPad niet. Deze app kan je gratis gebruiken, zonder elke keer reclame tussendoor te krijgen. Dit vind ik ook erg belangrijk. Helaas kan deze app alleen gedownload worden voor de iOS.

Bij de eerste keer openen van de app krijg je al een duidelijke uitleg hoe de app werkt. Zo kan je naast bewerken ook collages maken. Bij foto’s bewerking kan je als eerst een foto uit je fotorol kiezen die je wil bewerken. Bij ‘mijn looks’ onderaan kan je standaard bewerkingen kiezen. Als je zelf je foto wil bewerken kan je naar het derde kopje onderin gaan. Het tweede kopje is om je foto eventueel uit te snijden. Bij het bewerkingskopje kan je alles qua belichting, kleur, effecten en details. Dit gaat eenvoudig omdat je alleen maar hoeft te swipen aan het blauwe lijntje met balletje wat je ziet.

Even een voorbeeld qua zwarte tinten. Het blauwe balletje staat bijna altijd in het midden. Naar links is meer bewerking, dus meer zwarte tinten. Dat gaat ook zo met witte tinten, schaduwen, etc.

Hier zie je dat er bijna geen zwarte tinten meer in de foto zitten. Het ligt eraan wat je zelf mooi vind. Dit is even een groot voorbeeld qua verschil. Het is leuk als je zelf een beetje de app gaat bekijken. Zo kan je ook je puistjes weghalen door het pleistertje te gebruiken helemaal rechts onderin.

Bewerkingsapp 2: Enlight of Photofox

Dit is bijna dezelfde app. Alleen is Enlight de betaalde versie. Ik had voor €4,99 de betaalde versie genomen. Ook deze app is heel uitgebreid. Ondanks dat Adobe Photoshop Express heel uitgebreid is wist ik niet hoe ik foto’s kon mixen en coloursplash aan kon brengen. Dus besloot ik deze app uit te proberen. Eerst de gratis versie en toen de betaalde. Wat je fijner vind moet je zelf even uitproberen. Deze app is in het begin wel wat moeilijker dan Adobe. Er staan wat meer fotograaf termen in. Toch geeft ook deze app duidelijke beelden met hoe je de app kan gebruiken.

Dit is de mixer. Je kan twee foto’s selecteren. Ik vond de achtergrond van foto 1 niet zo mooi. Ik had nog een natuur foto in mijn fotorol en besloot de achtergrond van foto 1 weg te halen. Zo houd je de achtergrond van foto 2 over. Je kan heel ver inzoomen om het weg vegen makkelijker te maken, maar alsnog is dit even een priegelwerkje.

Dit is de coloursplash. Een zwart wit foto met een gekleurd detail. Zo heb ik mijn ogen blauw gehouden. Dus je hebt eerst een gekleurde foto, die maak je zwart wit bij de BW modus. Daarna zoom je in op de ogen en kan je het zwart witte weg vegen met je vinger. Je kan natuurlijk ook een ander detail gekleurd laten.

Bewerkingsapp 3: Snapseed van Google

Deze app is zowel  voor de Android als iOS te gebruiken. Deze app heeft echt heel veel mogelijkheden. Zo kan je bij portret modus je ogen oplichten, je zelf een tintje geven, maar ook natuur foto’s kan je mooi bewerken op 1 tik op de knop. Ook heel makkelijk. Zo heb ik van dit paard iets bijzonders gemaakt.

Onbewerkt.

Met de HDR-Emulatie. Zo kan je naar links of rechts swipen om hem meer schilderij achtig te maken of juist af te zwakken.

Ook bij deze foto heb ik dit gedaan. Deze heeft weer een heel ander effect. Zo is die veel helderder, scherper en de wolken zijn natuurlijker zoals helaas in het echt er ook zo uit zag, haha.

Bewerkt

Onbewerkt.

Deze dingen kan je met je foto aanpassen. Je kan er ook nog tekst bij zetten als je nog eentje naar onder scrolt. Ik zou zeggen probeer alles lekker uit en kijk hoe je je foto kan bewerken!

Meer foto’s zien van Gaby’s Fotografie? Like haar op Facebook!

Welke apps gebruik jij om je foto’s te bewerken?

Maak je foto’s nog mooier dan ze al zijn, met een creatief hart ❤.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.