Iedereen heeft er wel één; een mobiele telefoon. Of liever gezegd, een smart phone! Deze heb je altijd bij je, en je kan het zo nuttig maken als je zelf wil door de handige apps. In dit artikel vertel ik welke apps mijn favorieten zijn ik gebruik, dus handig vind. Misschien hebben jullie er wat aan!

Social media

1. Pinterest. Sla ik veel leuke pins op, echt van alles. Er staat zo veel op dat er voor ieder wat wils is. Allemaal kook ideetjes, of schoonheid tips, DIY dingetjes, echt super leuk. In het begin snapte ik niet zo goed wat hier de bedoeling van was, maar toen ik het ging uitpluizen vond ik het gelijk erg leuk. Je kan categorieën maken en daar sla je pins in op die je leuk vind of aanspreken. Je klikt erop en klikt op ‘lees verder’ of ‘bezoek website’ om het in het uitgebreid te lezen. Als je het leuk vind kan je me volgen op: Gabycakir94.

2. De app EyeEm heb ik sinds kort. Mijn schoonzusje kwam ermee. Hier kan je je mooie foto’s opzetten en worden ze door de app beoordeeld of ze op de ‘market’ kunnen worden gezet. Als je foto’s worden toegelaten zou je biedingen kunnen krijgen en kan je je foto’s verkopen. Bij mij worden ze nog steeds beoordeeld dat duurt wel even omdat ze natuurlijk zoveel gebruikers hebben. Je kan elkaar volgen en de foto’s liken. Je zou het kunnen vergelijken met Instagram alleen zijn dit meer professionelere foto’s. De app is super makkelijk in gebruik en het wijst zich vanzelf. Volg mij op: Gabycakir. I follow back✌🏻

3. Verder heb ik de standaard apps die ik veel gebruik onder andere; Facebook, Instagram, Whatssap. Bijna iedereen heeft deze apps, maar ook deze behoren tot mijn favorieten.

Photoshop

Dit was even zoeken om een goede app te vinden waarmee ik alles kan. Uiteindelijk heb ik twee super goede apps gevonden.

1. Enlight. Hiervan heb je een betaalde app, rond de vijf euro, en een gratis app, genaamd Photofox. Ik had de betaalde versie genomen. Het is in het begin even puzzelen, maar als je het programmaatje eenmaal onder de knie heb is het super leuk en kan je er leuke dingen mee. Bijvoorbeeld een kleuren foto zwart wit maken en dan weer op bepaalde plekken kleur invoegen. Hier een voorbeeld:

Verder kan je twee foto’s mixen. Dit is ook super leuk maar vergt wel wat geduld. Je kan de foto wat transparant maken zodat je beide fotos goed ziet, maar je kan ook een klein gedeelte van de foto in een andere foto zetten; bekijk hieronder mijn foto. De meeuw heb ik van een andere foto erin gezet. Het klinkt makkelijker dan het is, maar probeer het maar eens! Verder heb je nog veel meer opties, fotos bijsnijden, vervormen, oppeppen, enz.

2. Verder gebruik ik vaak PS Express. Deze is van Adobe en veel mensen hebben deze op de pc. Op iPhone is deze app te gebruiken en is gratis. Deze app gebruik ik vaak om de kleuren mooier te maken, de verzadiging en levendigheid. Je kan alles aanpassen aan de kleuren op de foto, schaduwen, contrast, noem maar op. De app is super makkelijk te gebruiken. Dit was mijn eerste photoshop app en gebruik hem nog steeds.

3. Deze app kan je ook gebruiken als je niet met Enlight kan werken. Photosplash. Hier kan je ook de foto gedeeltelijk kleur geven. Het nadeel van deze app is dat als je bezig bent de foto onduidelijk lijkt, heel pixel achtig. Maar als je de foto opslaat als je klaar bent staat die haarscherp in je fotorol, of album hoe je het noemen wilt. Deze app is overigens alleen om kleur toe te passen op bepaalde plekken. Verder kan je hier niks mee.

Games

De laatste tijd speel ik niet zoveel spellen meer, maar hier wat games die ik leuk vind en vroeger vaak speelde.

1. Fashion story. Hier was ik lang verslaafd aan. Je kan je eigen kleding winkel maken als je wil en kleding kopen van het geld wat je binnen krijgt. Zo ga je levels omhoog en kan je steeds leukere kleding neerhangen in je winkel. Ook komen er poppetjes die kleding kopen, maar zorg dat je genoeg spiegels en paskamers hebt anders worden ze niet blij…

2. Clash of Royale. Dit is meer een jongens spel, ik weet het, mijn vriend speelde het en ik wilde hem natuurlijk verslaan. Dit is mij soms gelukt! Yes! In dit spel kan je tegen andere mensen vechten in onder andere ook andere landen. Je kan kiezen uit kaarten waar poppetjes (legers) opstaan en als je die aanklikt moeten ze de toren van de andere speler slopen. Maar diegene verdedigd de toren goed met zijn poppetjes. Een zenuwslopend spel dus, maar wel leuk.

Shop till I drop!

Ja ja, af en toe doe ik aan online shoppen. Dit is lang niet zo leuk als gewoon winkelen, maar soms hebben ze bepaalde producten niet die je wel graag wil hebben en hebben ze het op internet wel.

1. Bol.com. Dit is een super app en ik bestel hier regelmatig wat. Ik weet dat het betrouwbaar is en ze hebben een uitgebreid assortiment. Dvd boxen, kleding, luchtjes echt van alles. Ik koop hier meestal het eerste, of leuke boeken die ze in de winkel niet hebben omdat ze iets ouder zijn. Makkelijk en snel in huis!

Yes! Nog even en ik kan ze allebei kopen! Ik kijk het nu op Netflix, maar dat gaat helaas niet verder dan seizoen 6 🙁 .

2. AliExpress en Wish hoor ik ook goede berichten over. Bij Wish heb ik laatst iets besteld, hier schrijf ik weer een apart artikel over als ik alle producten binnen heb gekregen. Dit is bijna. Begin volgende maand hoort alles binnen te zijn dus dan horen jullie het! Het meeste komt uit China en is heel goedkoop omdat er geen merk op staat. Ze hebben hier ook van alles, accu’s voor je camera, kleding, schoenen, noem maar op. Zeker leuk om even een kijkje te nemen.

Overige apps

Verder gebruik ik apps voor mijn bank, Connexion en voor de trein, de standaard apps die makkelijk zijn om te gebruiken. Ook Pathé staat op mijn mobiel. Ik heb heel veel apps die ik af en toe gebruik, maar niet vaak.

Wat is jou favoriete app?

Everything has changing when I turn around all out of my control i’m a mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *