In september begon ik ijverig met de 30 dagen bewust en gezond leven challenge. Het ging erg goed, en ik was zeer tevreden over mijn resultaten en nieuwe levensstijl. Na de challenge nam ik me voor om deze gezonde levensstijl aan te houden. Helaas was dat van korte duur, want na twee weken gooide ik de handdoek in de ring. Met als gevolg dat ik me weer futloos en verslagen voelde. Ik besloot daarom om het roer om te gooien en sinds gisteren ben ik begonnen met de producten van Herbalife onder begeleiding van fitcoach Koen!

Waar een wil is…

Mijn doel voor de komende maand is om mijn ongezonde levensstijl voor eens en altijd om te gooien. Maar dit keer voor goed! Daarbij wil ik graag binnen 1 maand 5 kilo afvallen, zodat ik weer op mijn oude streefgewicht van 53 kilo zit. Hoewel ik tijdens de 30 dagen bewust en gezond leven challenge super veel discipline had, nam het een paar dagen na de uitdaging af. Ik kon het op de een of andere manier niet meer volhouden. Misschien was het gevoel om mezelf te bewijzen aan jullie – de lezers – weg, wat natuurlijk compleet absurd is. Zoiets doe je namelijk voor jezelf en niemand anders! Kortom: blijkbaar heb ik een stok achter de deur nodig om mijn doelen te behalen.

Ik denk dit te kunnen behalen met de producten én de coaching van Herbalife. Coaching? Ja zeker! Wanneer je gebruik maakt van de Herbalife-producten, krijg je gratis begeleiding van een Herbalife-coach. Jouw persoonlijke buddy zal er alles aan doen om jouw doelen te behalen. Dat geeft mij een heel fijn gevoel, want zo ga ik de komende periode met nóg meer vertrouwen tegemoet.

Het Herbalife proces

En toen was het moment daar. Afgelopen dinsdag had ik mijn eerste kennismaking met de producten en Herbalife-coach Koen. Gosh, wat vond ik het spannend! Natuurlijk had ik – als controlfreak – al de nodige reseach gedaan, maar toch gierde de spanning door mijn lijf. Wat zou mij de komende minuten, uren, weken te wachten staan? Ik zou het allemaal gaan meemaken.

Na de gezellige kennismaking, gaf Koen een informatieve presentatie over Herbalife. Hierin werd haarfijn uitgelegd wie Herbalife is en wat zij doen. Zo helpt Herbalife mensen om een evenwichtige en actievere levensstijl te leiden. Hiervoor hebben zij een speciaal eiwitrijk dieet ontwikkeld in de vorm van maaltijdvervangers. In de producten van Herbalife zitten alle goede voedingsstoffen die elk lichaam nodig heeft. Eet je bijvoorbeeld te weinig vitamine C, E en kalium dan vult  het product dat tekort aan. Ideaal toch? En om deze kwaliteit van de producten hoog te houden, worden deze in hun eigen laboratorium wetenschappelijk ontwikkeld en getest. Herbalife is dus hun eigen producent, en de producten zijn daarom ook exclusief verkrijgbaar bij Herbalife.

Advies op maat

Omdat elk mens en lichaam uniek is, heeft ook elk mens en lichaam zijn/haar eigen behoeftes en wensen. Er werd daarom een persoonlijk plan voor me opgesteld. Hierin werd gekeken naar mijn doel, de bijbehorende termijn en de conditie van mijn lichaam. Tijd voor de bodyscan! Om dit zo goed mogelijk vast te stellen, moest ik gewogen worden op een speciale weegschaal. Ik moest hier enkele seconden opstaan met blote voeten, zodat hij mijn waardes kon bepalen. Zodra Koen de waardes in mijn persoonlijke boekje had genoteerd, gingen we er gezamenlijk doorheen. Conclusie: het zag er allemaal heel goed uit, en afvallen is daarom niet nodig.

Zo was mijn vetpercentage 26,3, spiermassa 40,7 in kilo’s en metabolische leeftijd 18. Prachtige resultaten en niets om me zorgen over te maken. Maar Kelly zou Kelly niet zijn om toch voor die 5 kilo minder te gaan. Het is weliswaar niet nodig op papier, maar uiteindelijk moet ik lekker in mijn velletje zitten. Ik bedoel: je kan nog de ideale resultaten hebben, maar je moet toch ook zelfverzekerd in je eigen lichaam zitten? En dat zit ik momenteel niet. Daarom maakte Koen voor mij een gepersonaliseerd voedingsprogramma.

Mijn persoonlijke voedingsschema

Koen adviseerde mij om de Herbalife Formule 1 shake als ontbijt te nemen. Dit is een uitgebalanceerde maaltijd in een glas (vergelijkbaar met een milkshake). Ze zijn er in diverse smaken, namelijk: chocolade, aardbei, bosvruchten, karamel en meer. Ik koos van de basic smaak vanille. Deze kan je aanmaken met magere melk of sojamelk. Daarbij is het toegestaan om er wat vers fruit doorheen te mixen voor de smaak. Dit ga ik zeker eens proberen!

Naast Herbalife Formule 1 shake heb ik ook de Aloë Mango Drank meegekregen. Deze dien ik vóór de Herbalife Formule 1 shake te nemen, zodat alle slechte voedingsstoffen de kans krijgen mijn lichaam te verlaten. De siroop bevat 40% aloëverasap en heeft een reinigde werking. Het is dus goed te vergelijken met een soort detox drankje. Het enige wat ik moet doen om dit healthy drankje klaar te maken is drie dopjes van Aloë Mango Drank mengen met een glas water van 120 ml.

De lunch, tussendoortjes en diner mag ik trouwens zelf samenstellen. Het is uiteindelijk niet de bedoeling om alle maaltijden te vervangen. Ter ondersteuning heb ik een lijst gekregen met voedingsmiddelen welke ik wel mag eten. Enkele voorbeelden van de producten zijn eieren, salades, rood vlees, ongezouten noten, vis, kipfilet en allemaal dingen die veel proteïne bevatten. Hoeveel je ervan neemt en hoe je het combineert staat allemaal vermeld op de lijst. Ik word eigenlijk heel vrij gelaten in hetgeen wat ik wil eten. Dat is fijn, want in tegenstelling tot het crashdieet van de 30’dagen bewust en gezond leven challenge is het een wereld van verschil.

Okay, let’s do this!

Klinkt het gek als ik zeg dat ik er zin in heb? Het enthousiasme giert in ieder geval door mijn lijf, en ik ga er de komende periode met de volle 100% tegenaan. Ik ga er lekker mee aan de slag en zal jullie op de hoogte houden via de blog en op mijn Twitter account. Daarnaast zal ik rond eind december een update posten over hoe de maand is verlopen. So stay tuned!

Wat is jouw ideale gewicht? Licht jouw antwoord toe in de comments!

Veel liefs, Kelly

It always seems impossible until it’s done.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *