Het is begin juni en dat betekent maar één ding: het festivalseizoen staat voor de deur. Oh yeah! Dit is een periode waar ik altijd onwijs naar uit kijk, want een geslaagde zomer zonder feesten bestaat gewoon niet! En ja, bij elk festival hoort vanzelfsprekend een passende look. Je kan uiteraard niet in je bohemian kloffie naar een hardstyle feest. Dat is een absolute no go. In dit artikel laat ik je mijn vijf favoriete festival looks zien en vertel daarbij naar welk feest ik de outfit zou dragen. Kijk je gezellig mee?

The bohemian look

image

Deze look is by far my favorite: de altijd relaxte bohemain look. Ik ben een ontzettende fan van deze stijl, omdat het op de een of andere manier ‘vrijheid blijheid’ uitstraalt. Dit setje zou ik dan ook dragen naar feesten zoals: Amsterdam Open Air of Het Ruigoord Mainfestival, omdat hier altijd een heerlijke fibe hangt en men deze kledingstijl veel hanteert.

image

Deze hippieachtige outfit bestaat uit de volgende items: een singlet, korte broek, vestje, sandaaltjes en een aantal accessoires. Het witte singlet kocht ik een tijdje gelden bij de H&M. Het is een standaard artikel uit de basic collectie. Plus altijd handig om in je kast te hebben. De short kocht ik bij Vero Moda. Het is een fijn broekje voor in de zomer en heeft een mooie washing. Leuk detail: de zak is van kant, te schattig! Het beige vest kocht ik bij Primark en komt uit de zomercollectie van 2015. Het is een heerlijk vest voor de zomerdagen, omdat ‘ie lekker luchtig is. Daarnaast heeft het vest een heerlijk zacht stofje waardoor ik ‘m graag aantrek. Lala love it!

image

Wie bohemian zegt, zegt accessoires. Héél véél accessoires. Doordat je outfit vrij basic is, mag je best uitpakken met armbanden, kettingen, ringen, enkelbandjes, tasjes, zonnebrillen, haarbandjes en al die andere frutsels. Het kan allemaal, want de accessoires maken je basic boho look helemaal af!

image

Ik koos als finisching touch voor een aantal armbandjes van mijn eigen webshop www.kellyskettingen.nl. Ook voegde ik een strohoed en een ketting van de Primark toe aan deze look. Aan mijn voetjes schoof ik zalmkleurige sandaaltjes, welke ik ook kocht bij de Primark. Tadaaa, dit is mijn bohemian look!

The RAW look

image

Dit tweede setje is het tegenovergestelde van het lieve boho setje. Desalniettemin ook één van mijn favoriete festivaloutfits. De stoere RAW look zie jij mij dragen bij de ‘wat ruigere’ feestjes, zoals: Defqon, Decibel, Ground Zero, Dreamfields, Dance Valley Free Festival of Dominator.

image

Wat heb je nodig voor deze look? Niet veel! Een croptop, een short en een paar sneakers is voldoende. De lichtgrijze croptop kocht ik bij de Forever21. Aan de beide zijkanten zitten veters, welke je kan vastknopen. De short met hartvormige studs kocht ik bij Bershka. Dit kleine detail op de short maakt je ‘harde’ look toch een tikkeltje girly.

image

Een paar goede schoenen is niet geheel overbodig bij een dagje hakken en zagen. Ik koos daarom voor mijn comptabele Nikes. Deze kocht ik bij Zalando. Jup, die webshop met die hysterische postbode. Whaaaaaaaa!

image

Tot slot de accessoires. Ik kies bewust voor niet te veel tierelanteintjes bij deze outfit, omdat het gewoon niet praktisch is bij de moves die je op zo’n feest maakt. Een simpele ketting is dan ook meer dan voldoende. Ik koos voor het kettinkje van de Primark, welke ik al liet zien bij de boho look.

The Indian look

image

De titel verklapt het al: dit is een outfit met veel franjes en suede! The Joan Franka look oftewel the Indian look is geschikt voor festivals zoals Dutch Valley of ZAND festival.

image

Deze jurk kocht ik een tijdje geleden bij Fashion & Style by M en is van het merk Knowing. Het jurkje zit ontzettend lekker en écht een musthave voor deze zomer. De schoentjes van Zingaro maken mijn outfit helemaal af. Deze juweeltjes kocht ik een aantal jaar geleden op de boulevard in L’ Estartit, een klein plaatsje in Spanje. Het zijn in principe losse zooltjes met drie lusjes en een grote diamant bij de teen. Je kan door de lusjes sjaaltjes wikkelen en dit vormt je schoen. In de winkel hadden ze een heleboel manden staan met daarin diverse sjaaltjes in allerlei maten en kleuren. Destijds kocht ik heel veel verschillende sjaaltjes, maar voor deze look koos ik mijn witte met zilveren stiksels. Het stikseltje loopt weer mooi over in mijn zilveren Mi Moneda ketting. Als extra toevoeging voor deze outfit koos ik voor een suede tasje met franjes en een zonnebril. De tas kocht ik bij de Zara en de zonnebril bij de H&M.

The classy fashionable look

image

Houd je van een outfit met een zomerse tint? Dan is the classy fashionable look echt iets voor jou! Dit is een leuke outfit voor het Milkshake festival.

image

Deze zuurstokroze jumpsuit kocht ik een aantal weken geleden bij H&M. De suit heeft een bloemetjes print aan de zijde en bestaat uit een luchtige stof van viscose. Kortom: een geschikte outfit voor een warme zomerse dag

image

Deze comfi look maak ik af met een clutch van Primark en een ketting van Mi Moneda. De clutch heeft een roze slangenleer printje en een soepele ritssluiting. Super handig om je muntjes en andere gadgets in te bewaren! Leuk detail: de ketting van Mi Moneda komt precies in het middenstuk van de jumpsuit te hangen. Dit deel bevat geen printje en dus komt de ketting mooi uit. Tot slot koos ik wederom voor de schoentjes van Zingaro, omdat deze mijn classy look helemaal af maken.

The little black dress look

image

Ik sluit af met een klassiekertje, the little black dress look. Een setje dat gepast is voor feesten zoals Soenda of Awakenings. Niet te veel poespas,  want less is more.

Dit schattige zwarte jurkje met velgekleurde borduursels kocht ik een tijdje geleden bij Las Dalias on the Road. Het is van het merk Double Birdie en kost € 139,-. De stof is 100% viscose en heeft verder een binnenvoering waardoor die niet doorschijnt. Erggg fijn!

image

Toch kon ik het niet laten om een paar accecoires aan deze look toe te voegen. Ik koos voor een bedelarmbandje van Primark en een mintkleurig armbandje van Kelly’s Kettingen. Daarbij trok ik mijn stoere boots aan van het merk Sacha. See here the little black dress look met een snufje boho!

Dit zijn mijn vijf favoriete looks voor het aankomende festivalseizoen. Het is gek wat kleding met je gevoel kan doen, want bij het aantrekken van deze setjes kreeg ik al ontzettend veel zin om een dansje te wagen. Dus laat die zomer maar komen, want mijn partykleding ligt al klaar!

Hoe ziet jouw favoriete festivallook eruit?

Veel liefs, Kelly

Life is too short to wear boring clothes

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *