Voor de meeste mensen is de zomervakantie alweer voorbij of bijna voorbij. Maar voor sommige mensen gaat de vakantie net beginnen, of wachten tot de herfstvakantie om dan weg te gaan! Mijn vriend en ik hebben besloten lekker op vakantie te gaan. Na de zomervakantie en voor de hersftvakantie. Dit is namelijk een stuk goedkoper en dit is mogelijk met ons werk. Anders missen ze twee krachten in de vakanties, dat is niet zo handig. In dit artikel vertel ik waar ik naar kijk als ik een vakantie boek en ik vertel waar ik heen ga met mijn vriend.

Lastig lastig!

Een vakantie uitzoeken is nog best wel lastig. Je wilt natuurlijk een leuke tijd beleven dus moet je goed opletten of je overal dichtbij zit! En naar welk land wil je? Welke plaats? Ik wil zoveel van de wereld zien, maar ik ben eigenlijk nog nooit verweg geweest. Toch willen we dit volgend jaar of het jaar daarna doen. Een wat verdere vakantie, misschien naar Thailand of zo.

#Tip 1: Het centrum

Als ik een vakantie boek kijk ik altijd naar de afstand van het centrum of de winkels. Ik was een keer op vakantie voor de tweede keer naar Tenerife, maar we zaten helemaal niet in de buurt van het centrum! Dit was erg jammer en de taxi daar in de omgeving waar ik zat was erg duur. Dit was toen €80,- naar het centrum en dat was alleen de heenweg. Dus we hadden helaas niet zoveel gezien. Het centrum moet voor mij binnen een straal van vijf kilometer zijn, dit is op zich nog wel te lopen, maar liever nog wat dichterbij, want ik houd van winkels en gezelligheid!

#Tip 2: The beach!

Hmm het strand dichtbij is altijd super relaxt! Bij de meeste eilandjes is het strand al dichtbij maar je weet het nooit! Natuurlijk hebben de meeste hotels wel een zwembad waar je aan kan liggen, maar ik lig toch liever aan het strand lekker met een windje erbij, en de zee en het is leuker als je foto’s gaat maken.

#Tip 3: De luchthaven

Dit vind ik in principe niet het belangrijkst, maar toch is het fijn als de luchthaven niet zo ver is van het hotel. Laatst had ik een leuk hotel gezien ergens, maar dat lag 48 kilometer van de luchthaven. Dus dan zit je nog een tijd in de bus, dat is ook niks.

#Tip 4: Het hotel

Ik lees verder altijd de recensies van het hotel. Is het eten goed? Is het schoon? Wat zijn de klachten van mensen. Is er veel te doen in de buurt? Kan je makkelijk op openbaar vervoer of een vervoer huren? Wij gaan naar een hotel waar ze All inclusieve hebben. Het eten scoorde erg hoog, dus wij kunnen ons helemaal vol eten.

Bron.

Ons hotel Blue Lagoon in Kos.

#Tip 5: Het land of de plek van bestemming

Is de bestemming veilig? Wij hadden voor Cyprus gekeken, maar we kwamen erachter dat dat tussen Syrië en Turkije lag, dus dit leek ons niet zo een goed idee. We kozen uiteindelijk voor Kos een eiland van Griekenland. Het hotel heet de Blue Lagoon, en het ligt overal dichtbij. Later hoorde we pas dat daar wat aardbevingen waren geweest. Hopelijk is dat verleden tijd en in oktober niet als wij er zijn! Jullie horen het na midden oktober hoe onze vakantie was! Dus houd onze blog in de gaten.

Ga jij nog op vakantie dit jaar?

The impulse to travel is one of the hopeful symptoms of life.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *