5 tips om verantwoord je haar te stijlen

Bijna elke vrouw styled haar haar wel eens, maar eigenlijk is het erg slecht voor je haar. Vooral als je al wat poreuzer haar hebt door het verven of je haar al wat aan de fijne kant is. Toch zijn er wel een aantal dingen waarop je kan letten, waardoor het wat minder slecht maakt. In dit artikel geef ik jou vijf tips om verantwoord je haar te stijlen.

Tip 1. Kies de juiste stijltang
Als eerste is de stijltang natuurlijk belangrijk. Het beste is om een stijltang te nemen met keramische platen. Dat zorgt voor een mooie glans en beschermt het haar. Ikzelf heb de Professional Ceramic Hairstyling Iron For Silky Smooth Hair van het merk CHI. Deze gebruiken kappers ook meestal. De stijltang is erg fijn, omdat je maar één keer over het haar hoeft te gaan en het zit gelijk zoals je het hebben wil. Ik ben dan ook erg te spreken over de kwaliteit.

De stijltang is wel erg prijzig om aan te schaffen. Ik had op Google gezocht naar een Chi stijltang om te kijken hoe duur ze waren. Ik schrok erg van de prijs, maar toch wilde ik er heel graag eentje hebben. Toen ik verder keek, zag ik dat ze op de site van JohnBeerens.com erg afgeprijsd waren. Ik bestelde een leuke roze. Bij de bestelling kreeg ik er ook nog een Chi conditioner bij, voor na het wassen. Super handig!

Tip 2. Zet de stijltang op de juiste tempratuur
Je kan een stijltang meestal op een gewenste tempratuur zetten. Zet deze nooit hoger dan 180 graden, want dan verbrand je echt je haar en kan het zelfs afbreken.

Tip 3. Stijl je haar altijd droog
De titel zegt het al: altijd op droog haar stijlen! Ook niet een beetje vochtig, echt droog. Anders schrik je al snel door het geknetter, dan weet je al wat er met je haar gebeurd…

Tip 4. Gebruik een heat protect spray
Voordat je begint kan je het beste een heat protect spray in je haar doen. Die kan je bij de kapper kopen, maar ook bij de Etos of het Kruidvat. Ik gebruik de Nectar Thermique van het merk Kerastase. Het is erg belangrijk dat je dit goedje erin doet. Alles om gezond haar te houden.

Let op! De spray is natuurlijk ook vochtig, dus goed laten drogen. Je kan je haar eventueel ook droog föhnen, dan beschermt de spray gelijk tegen de hitte van de föhn. Ook als je het in model gaat föhnen de spray in doen, want een föhn kan tevens veel te heet worden voor je haar.

Tip 5. Gebruik een verzorgende olie
Na het moduleren van je haar kan je er een lekkere verzorgende olie in doen. Ik gebruik de Elixer Ultime van het merk Kerastase. Deze kan je kopen bij Hizi Hair of online voor € 28,-.  Deze olie geeft je haar weer een mooie glans en geeft je haar weer een beetje vocht, zodat het er gezond uit ziet. Ook hoef je maar een klein beetje te gebruiken waardoor je er lang mee kan doen. Ik heb het flesje al een jaar en er zit nog een kwart in. Ook de geur ruikt erg lekker. Kokos achtig.

Conclusie
Als je op deze vijf dingen let als je met een heet apparaat je haar gaat doen, blijft je haar het langst mooi. Het is beter voor je haar als je het helemaal niet doet, maar als je een feestje hebt, je haar wilt niet zitten of je wilt gewoon eens wat anders met je haar, dan is het altijd leuk om er een stijltang door heen te halen.

Wat is jouw gouden tip om verantwoord je haar te stijlen?

Veel liefs, Gaby

 

 

 

My mood depends of the look of my hair

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress spam blocked by CleanTalk.