5 bezigheids tips voor als je een griepje hebt

Last van een griepje? Dat vervelende warm koude gevoel, kippenvel, koorts, een pijnlijke huid? Oh nee, dat wordt thuis blijven! Je ligt minstens een paar dagen voor pampus op de bank of in je bed, maar wat moet je doen? Na een dagje of twee slaat de verveling misschien wel toe. Niet getreurd, hier heb ik wat tips wat ik doe als ik ziek thuis ben. Lees snel verder!

Tip 1. Hangen voor de tv.

Hangend op de bank liggen voor de tv is altijd lekker als je ziek bent, maar overdag is er vrijwel niks op tv. Teleshops zijn overdag vaak op tv, of kinderprogramma’s dat zijn dingen waar we niet echt blij van worden. Ik niet in ieder geval. Gelukkig bestaat er zoiets als Netflix! Ik ben echt gek op Netflix en kijk hier graag naar. Voor ieder wat wils staat erop, van films naar series. Klik hier als je mijn favoriete programma’s wilt lezen die ik op Netflix heb gezien.
Maar natuurlijk kan je ook een leuke DVD kijken, of een serie. Zo had ik naar Gooische vrouwen gekeken. Of bekijk wat opgenomen programma’s op tv. Tv is your best friend when your sick.

Tip 2. Lees een goed boek.

Je moet er van houden, maar ook een boek helpt je om even alles te vergeten en te kunnen relaxen. Pak een goed boek, en verdiep je er lekker in en leef even als een ander. Houd je van spannende boeken? Dan zijn deze schrijfsters echt een aanrader; Karin Slaughter, Karen Rose, Lisa Jackson en een goede schrijver als Lars Kepler mag je ook niet missen.
Houd je meer van zoetsappige verhalen? Ook die heb ik natuurlijk in mijn kast staan. Hier komen er een paar; E.L. James (van vijftig tinten grijs) kan je nooit vaak genoeg lezen. Ook Anna Todd heeft een leuke serie van boeken. Een boekreview van After kan je hier lezen. Een heerlijk dik boek waar je wel even mee voort kan. Abbi Glines is ook erg goed en leuk om te lezen. Daar hoef je verder niet over na te denken. En als laatste Lucinda Carrington een goede schrijfster die net zo schrijft als de boeken vijftig tinten grijs.
Een boek wat ik erg mooi vond was Zomernacht van Kristin Hannah.

boeken

Bron.

Tip 3. Of schrijf zelf een verhaal!

Als je van lezen houd vind je het vast ook leuk om zelf een verhaal te schrijven. Ik vind het heerlijk om achter mijn laptop een verhaal te typen. Even weg van de werkelijkheid en je kan schrijven wat je wil. Je kan laten gebeuren wat je wil. Zo kan je even leven in een andere wereld waar alles perfect zou kunnen gaan (wat voor jou perfect is.) Zo kan je verliefd worden op een hunk, of een baan hebben die je geweldig lijkt. Dit werkt voor mij erg ontspannend en vergeet ik mijn eigen leven voor even wat soms in stres periodes fijn kan zijn. Nog nooit geschreven? Probeer het gewoon. Zo veel kan er niet fout gaan, het is immers van jou en niemand hoeft dat te lezen als je dat niet wilt. Bedenk gewoon wat personages en een locatie en laat je fantasie de vrije loop!

Tip 4. Voel je je al iets beter? Lets clean the house.

De koorts is zo goed als weg, en als je opstaat voel je je al iets beter. Eindelijk is er nu tijd om op te ruimen. Lekker kastjes uit zoeken, kleding uit zoeken, afstoffen, stofzuigen, een heerlijk schoon huisje. Span je niet te veel in, maar maak gewoon alles op een rustig tempo schoon. De badkamer zou ik dan een andere keer doen, als je beter bent, met die schoonmaakluchtjes word je ook niet gelukkig.

Tip 5. Van alles en nog wat.

Laat je heerlijk verwennen door een familielid, een vriend of vriendin, niks is lekkerder. Luister naar je favoriete muziek als je geen hoofdpijn hebt, doe een hobby, bijvoorbeeld armbandjes maken, knutsel wat in elkaar, als je met een cursus bezig bent heb je daar ook mooi tijd voor. Bekijk fotoboeken, niemand hoeft zich te vervelen als je ziek bent! Doe dingen binnen de deur waar je nog niet aan toe bent gekomen. Lees je favoriete tijdschrift, of je favoriete blogs! Zolang je maar relaxt en snel beter wordt!

griep1

Bron.

Heb je zelf nog leuke tips voor als je ziek bent? Deel ze hieronder met ons!

Veel liefs, Gaby

Heel veel beterschap toegewenst van Goya Lifestyle!

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *