3 beauty tips voor een mooie huid en gezond haar

Heb je droog en weerbarstig haar? Of wilt het niet zitten zoals je wilt? Heb je een droge en trekkerige huid? Ik heb hier een paar tips die deze problemen aanpakt! Dus wil jij ook mooi glanzend haar zoals op tv? Of een mooie soepele huid die een gezonde uitstraling heeft? Lees dan snel door!

Gezond haar en een mooie huid

Bijna iedereen zou die mooie lokken willen die ze op reclames hebben. Natuurlijk wordt daar veel met kunst haar gewerkt, maar toch heb ik een manier gevonden om mijn haar net zo te laten glanzen als op tv. Ook voelt mijn haar hierdoor zijdezacht aan. Een heerlijk gevoel.

image

Voor de kokosolie behandeling. Mijn haar is erg droog en grauw.

Haar tip 1: Kokosolie

Kokosolie kan je bijna overal kopen. Denk aan de Albert Hijen bij de Raw-producten. Of bij Etos of het Kruidvat. Je kunt de potten al aanschaffen voor €3,99. En geloof me het is een wonder middel! Voor zowel haar als voor de huid.

image

Met de kokosolie in mijn haar. Het voelt al gelijk zacht aan.

Huid tip 1: Kokosolie

De eerste tip is ook super voor een zachte huid. Smeer wat kokosolie op je gezicht. Ook hier ga ik een nachtje mee slapen. Dit doe ik altijd gelijk met mijn haar (twee vliegen in één klap). De volgende dag bij het afspoelen van mijn huid voelt deze heerlijk soepel en zacht aan.

Good to know

Was je haar niet elke dag, hier kan je een geïrriteerde hoofdhuid door krijgen, doordat de talglaag steeds verwijderd wordt. Dit houd in dat je last zou kunnen krijgen van een jeukerig gevoel en eventuele schilfers op de hoofdhuid. Ik was mijn haar om de dag.

Hoe gebruik je het voor je haar?

De kokosolie behandeling, zal ik het even noemen voor het gemak, voer ik ongeveer twee keer in de week uit. Dit is voor mij een intensief masker. Ik doe het de avond voordat ik mijn haar ga wassen in mijn haar. Ik gebruik flink wat van het spul en masseer het door mijn hele haar. Dus van je hoofdhuid naar de punten. In de punten wat meer omdat ook ik last heb van droge punten. Tip: de kokosolie is erg hard als die in een wat koudere ruimte staat. Doe een beetje kokosolie in een plastic bekertje. Zet het bekertje met de olie in een bakje met heet water. Zo wordt de olie vloeibaar en is deze makkelijk uit te smeren in het haar. Of zet de pot kokosolie in de badkamer:) lekker warm plekje. Ik vlecht mijn haar en slaap er een nachtje mee. (Leg een handdoek op je kussen anders wordt je kussensloop erg vet.) De volgende dag moet ik mijn haar minstens twee keer wassen om de kokosolie eruit te krijgen, maar ik voel al gelijk dat mijn haar lekker zacht is. Na het wassen doe ik een klein beetje conditioner in mijn haar. In principe is dit niet nodig, maar dit doe ik wel zodat die lekkere geur in mijn haar blijft hangen. Wil je de olie niet ’s nachts laten inwerken? Laat de olie dan minstens een kwartier inwerken, met als het kan, een hete handdoek of folie.

image

Mijn haar na de kokosolie. Weer vol glans, kleur en zijde zacht. Op precies dezelfde plek gefotografeerd.

Haar tip 2: Goede producten

Natuurlijk scheelt het al een hoop als je de juiste producten gebruikt voor je haar. Je kunt kappersshampoo’s gebruiken deze blijven het beste maar zijn redelijk prijzig. Als je daar geen budget voor hebt kan je een andere shampoo gebruiken die je zelf wilt maar wel geschikt voor jou haar. Weet je niet welke shampoo of conditioner bij je haar past? Lees dan dit artikel om daar achter te komen.

Huid tip 2: Een gezichtsmasker

Een verwendagje kan je altijd goed doen. Dit kan je ook lekker thuis doen, alleen of samen met een vriendin. Doe lekker één keer in de week een maskertje voor je gezicht zodat je huid zich lekker kan ontspannen. Een moddermasker is goed voor je huid. Dit kan je kopen bij een drogisterij in grote potten of een zakje, maar ook bij het kruidvat of Etos kan je zakjes kopen met een gezichtsmaskertje erin. Love your happy skin! 

image

Haar tip 3: Speel met je kleur

Normaal gesproken glanst natuur haar (dus geen geverfd haar) al uit zichzelf. Maar er zitten natuurlijk weer uitzonderingen bij. Ook gekleurd haar kan dof worden. Dit kan je verhelpen door je haar nog een keer te kleuren. Als je je kleur mooi vind kan je je haar gewoon in dezelfde kleur verven. Of als je je uitgroei verft en je hebt dof haar neem dan de laatste vijf minuten je lengten en punten ook even mee zodat die ook weer een beetje kleur krijgen. In de verf zit een stofje waardoor je haar weer gaat glanzen. Je kan het zien als een web.

Waar kan je dit het beste kopen?

Ik raad dan wel aan om bij de kapper service bijvoorbeeld Pro Duo een kleuring te halen. De medewerksters helpen je graag bij het uitzoeken van de kleur en leggen je precies uit hoe je het mengel moet maken. Dit zijn professionele kleuringen die qua prijs niet veel verschillen dan pakjes van het kruidvat. Een tube van 50 ml kost daar ongeveer 15 euro. Ligt aan het merk wat je gebruikt. Dan moet je nog oxidatie kopen een flesje dat is rond de 3 euro. Daar kan je je hele haar mee verven. Let op ! Als je haar hebt wat langer is dan over je schouders moet je twee tubes gebruiken. Maar dat vertelt de medewerkster je meteen. Kijk op de website van Pro Duo waar er eentje bij je in de buurt zit.

Huid tip 3: Een Spa bad!

Op pinterest was ik aan het scrollen en zag een dit voorbij komen. Een Spa bad. Ik was nieuwsgierig en probeerde dit gelijk. Doe wat Spa rood in een grote kom waar je gezicht in kan. Dompel je gezicht in de Spa zolang je je adem in kunt houden. Door het koolzuur worden je poriën gereinigd. Ze gaan openstaan waardoor het vuil eruit kan. Als je een Spa bad niet zo fijn lijkt kan je ook af en toe je huid stomen met kokend water in een bak en erboven hangen met een theedoek over je hoofd. Dit is ook erg goed als je verkouden bent. Doe na al deze huid tips een verzorgende crème op. Deze is het beste als die van goede kwaliteit is want dan heb je een crème die echt in de huid werkt. Bijvoorbeeld van Estée Lauder.

Wat vond je van de tips? Heb je zelf tips deel ze met ons!

Veel liefs, Gaby

Straal van binnen en buiten met een prachtige huid en haar.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *